Σάββατο 6 Απριλίου 2013

... ανασυγκροτημένες ειδήσεις 6/4 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Εισαγγελέας: "Ενοχοι όλοι"
για το DVD στην υπόθεση Ζαχόπουλου

Ένοχοι όλοι είπε ο Εισαγγελέας Γιάννης Αγγέλης για τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της διακίνησης του ροζ DVD με προσωπικές στιγμές του πρώην γενικού γραμματέα υπουργείου Πολιτισμού Χρήστου Ζαχόπουλου.

Ο Εισαγγελέας εισηγήθηκε στους δικαστές να κηρυχθούν ένοχοι για συμμετοχή στην παραβίαση προσωπικών δεδομένων σε βαθμό πλημμελήματος η πρώην συμβασιούχος του υπουργείου Πολιτισμού και πρωταγωνίστρια της ιστορίας Εύη Τσέκου, ο δικηγόρος Χρήστος Νικολουτσόπουλος, ο εκδότης Θέμος Αναστασιάδης και ο δημοσιγράφος Γιάννης Μακρυγιάννης. Αντίθετα, ο κ. Αγγελής ζήτησε να κηρυχθεί αθώα λόγω αμφιβολιών η Εύη Τσέκου για το αδίκημα της απόπειρας εκβίασης.

***

Ταξίδι με πληρωμένα έξοδα
από την εταιρεία El Dorado Gold

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η κίνηση της El Dorado Gold να διοργανώσει ταξίδι - περιοδεία για δημοσιογράφους με σκοπό να πραγματοποιήσουν ρεπορτάζ για τις μεταλλευτικές δραστηριότητες της εταιρείας σε Ελλάδα και Τουρκία. Το ταξίδι με όλα τα έξοδα πληρωμένα θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 7 και 10 Απριλίου και ακολουθεί την τελευταία συνέντευξη Τύπου της εταιρείας στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς κατά την οποία ανακοίνωσε την απόφασή της να παραμείνει στην Ελλάδα και απέδωσε τις πληροφορίες περί φυγής σε «παρανόηση από πλευράς δημοσιογράφων».

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης προειδοποίησε με κυρώσεις όσους δημοσιογράφους παραβιάσουν τον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας.

***

Απεργιακές κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να κηρύξει:

Στάση εργασίας από τις 18.30 έως τις 20.30 σήμερα Παρασκευή, 5 Απριλίου 2013 για τους δημοσιογράφους που εργάζονται στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Απεργία από τις 6.00 πμ του Σαββάτου, 6 Απριλίου 2013 έως τις 6.00 πμ της Δευτέρας, 8 Απριλίου 2013 για τους δημοσιογράφους που εργάζονται στην ΕΡΤ (τηλεόραση, ραδιόφωνο και ιστοσελίδα) και

Στάση εργασίας από τις 10.00 πμ έως τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, 8 Απριλίου 2013 για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στο Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

***

Απορία
Γιατί δεν υπάρχει ενημέρωση των πολιτικών συντακτών; Γιατί δεν αντιδρά η ΕΣΗΕΑ;
---
πηγή: Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου