Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

... η απάντηση των εργαζομένων στον Κοτρώτσο ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Τέρμα πια με την υποκρισία!

Επειδή μετά την παρέμβασή μας στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του κ. Κοτρώτσου υπήρξε πληθώρα ψευδών δημοσιευμάτων και επειδή και στην απάντησή του ο ίδιος παρουσιάζει την παρέμβασή μας ως «εισβολή», ξεκαθαρίζουμε τα εξής:

Πήγαμε σε μια ανοιχτή, ανακοινωμένη σε πολλά ΜΜΕ παρουσίαση βιβλίου και καταγγείλαμε το γεγονός ότι ενώ είμαστε απλήρωτοι εδώ και 3 χρόνια, ο ίδιος αυτό-παρουσιάζεται από ραδιοφώνου ως ο υπερασπιστής των εργαζομένων και των κατατρεγμένων από τα μνημόνια. Καλέσαμε τους παριστάμενους στο πάνελ να αποχωρήσουν και να μην νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους τέτοιες πρακτικές και ξεκαθαρίσαμε από την αρχή ότι, αφού πάρουμε μια απάντηση από τους ίδιους, θα αποχωρήσουμε και εμείς με τη σειρά μας. Η πραγματικότητα δυστυχώς για τον κ. Κοτρώτσο είναι ότι στην πρόσκλησή μας ανταποκρίθηκαν τόσο ο κ. Παπαδημούλης όσο και ο συνεργάτης του κ. Χατζηνικολάου από το πάνελ, καθώς και αρκετοί βουλευτές, δημοσιογράφοι αλλά και απλός κόσμος από το κοινό, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του. Στη συνέχεια ο ίδιος ματαίωσε την εκδήλωσή του.

Σχετικά τώρα με την απάντηση που δημοσίευσε αργότερα ο κ. Κοτρώτσος, πρόκειται για μια ακόμη προσπάθεια να ενδυθεί το μανδύα του «φτωχού και μόνου καουμπόι» που, χωρίς «πλάτες» από το σάπιο και διεφθαρμένο σύστημα που δήθεν πολεμάει, παλεύει να επιβιώσει.

Η αλήθεια όμως είναι ότι και στην περίπτωσή μας, χρησιμοποιεί όλες τις «άκρες» που τόσα χρόνια έχει αποκτήσει από τη θέση του προεξάρχοντος στυλοβάτη του συστήματος.

Πρώτα απ' όλα η απάντησή του, όπως διατυμπανίζει ο ίδιος, βρίσκεται δημοσιευμένη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων που, μετά από κυβερνητικό όργανο, εξελίχθηκε απ' ότι φαίνεται και σε όργανο υπεράσπισης των αποτυχημένων εκδοτών που δεν πληρώνουν τα δεδουλευμένα. Ας είναι καλά ο πρόεδρος/διευθυντής του ΑΠΕ, κ. Αντώνης Σκυλλάκος, ο οποίος είναι προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά για τη θέση αυτή και όλως τυχαίως πρώην στενός συνεργάτης του κ. Κοτρώτσου, που απ' ότι φαίνεται δεν ξεχνάει τους «παλιόφιλους» στα δύσκολα.

Ας μας εξηγήσει επίσης ο κύριος Κοτρώτσος, με παρέμβαση τίνος έγινε δεκτή η αίτηση πτώχευσης της CITIZEN, από τη στιγμή που τα περιουσιακά στοιχεία που εμφανίζει η επιχείρησή του δεν καλύπτουν ούτε τα στοιχειώδη έξοδα της πτώχευσης. Όλοι οι δικηγόροι γνωρίζουν ότι τέτοιες αιτήσεις πτώχευσης απορρίπτονται εξαρχής. Ας υποθέσουμε όμως καλοπροαίρετα ότι λάθη γίνονται και ήταν ένα από αυτά το ότι έγινε δεκτή η αίτησή του. Όταν κηρυχθεί η πτώχευση και δεν βρεθεί κανένα περιουσιακό στοιχείο, η πτώχευση ανακαλείται με συνοπτικές διαδικασίες, κάτι που δεν έγινε στην περίπτωση του κ. Κοτρώτσου, «άγνωστο» και πάλι το γιατί... και παραμένει παρατύπως σε καθεστώς πτώχευσης.

Το κομμάτι δε που αναφέρεται σε εμάς, τους 10 πρώην εργαζόμενους που κινηθήκαμε και νομικά εναντίον του, βρίθει από ανακρίβειες και ψεύδη.

Η αληθινή ιστορία έχει ως εξής: Όταν ο κ. Κοτρώτσος ανέστειλε την έκδοση των 2 εφημερίδων του (συνειδητά μάλλον ξεχνάει συνεχώς ότι εξέδιδε και μια στοιχηματική εφημερίδα GOBET με «μαύρους» εργαζόμενους, η οποία αν και είχε ελάχιστη κυκλοφορία έπαιρνε παχυλές χορηγίες από τον ΟΠΑΠ) 10 εργαζόμενοι προσέφυγαν με δικηγόρο στην επιθεώρηση εργασίας. Από τότε, τον Απρίλιο του 2011 μέχρι και τον Ιούνιο του 2013, δύο χρόνια μετά, ουδέποτε ενδιαφέρθηκε να κάνει οποιαδήποτε κίνηση συμβιβασμού ή σταδιακής αποπληρωμής. Δεν έδωσε ούτε ευρώ σε κανέναν από τους 60 εργαζόμενους, όπως ψευδώς ισχυρίζεται. Επέλεξε, όπως μας ενημερώνει ο ίδιος, να αποπληρώνει σταδιακά τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία. Σοφή επιλογή για τον ίδιο, αφού πλέον για τους οφειλέτες του δημοσίου ελλοχεύει ο κίνδυνος της (έστω και για τα μάτια του κόσμου) φυλάκισης. Φυσικά δε συμβαίνει το ίδιο για τα χρωστούμενα σε εργαζόμενους και ειδικά αν έχεις τους κατάλληλους φίλους στις κατάλληλες θέσεις, οπότε η ποινική δίκη που εκκρεμεί εναντίον σου μπορεί να καθυστερήσει ασυνήθιστα...

Σχετικά με τα όσα αναφέρει για τις προτάσεις του, την άρνησή μας και τελικά τη διακοπή της επικοινωνίας, είναι απολύτως ψευδή. Την πρόταση που αναφέρει μας την έκανε ένα βράδυ πριν την παρουσίαση του βιβλίου του, ακριβώς υπό το φόβο μιας ενδεχόμενης παρέμβασής μας. Η πρόταση όριζε ότι η αποπληρωμή αυτών που μας χρωστάει από το 2010, θα γίνει το 2018. Φυσικά και αρνηθήκαμε να μας δίνει χαρτζιλίκι 1.000 ευρώ στον καθένα το χρόνο έναντι όσων μας χρωστάει, γιατί έχουμε κάτι που αγνοεί ο κύριος Κοτρώτσος, στοιχειώδη αξιοπρέπεια. Ουδέποτε διακόψαμε την επικοινωνία, αντιθέτως του διαμηνύσαμε ότι από εδώ και πέρα θα απαντάμε μόνο σε σοβαρές προτάσεις και όχι τόσο μακροπρόθεσμες, καθότι ο ίδιος έχει ήδη υπογράψει από το 2011 ανάλογο συμφωνητικό με άλλους πρώην συναδέλφους που όριζε ότι θα τους αποπληρώσει το 2013, το οποίο δεν έχει τηρήσει. Τα περί επαγγελματικής μείωσης, διασυρμού και μένους, ας τα αφήσει στην άκρη, κανείς από εμάς δε θα ασχολούνταν μαζί του αν παρανόμως δεν παρακρατούσε εδώ και τόσα χρόνια τους μισθούς και τις αποζημιώσεις μας.

Εμείς λοιπόν οι εργαζόμενοι που δεν έχουμε φίλους σε επιτελικές θέσεις στα ΜΜΕ, που δε συντρώγουμε με βουλευτές και επιχειρηματίες, που δεν καλούμε στις εκδηλώσεις μας το Λαλιώτη, την Ελίζα Βόζενμπεργκ, τη Φάνη Πάλλη Πετραλιά και ένα σωρό άλλους, που δεν έχουμε προσβάσεις στο δικαστικό κατεστημένο, το μόνο όπλο που έχουμε απέναντι σε εργοδότες σαν τον Κοτρώτσο είναι τέτοιου είδους παρεμβάσεις και η αλληλεγγύη.

«Το 1/5 των πρώην εργαζόμενων των Αποκαλύψεων»

ΥΓ: Για όλο τον εσμό των συγκυβερνητικών αυλοκολάκων και των γνωστών παπαγάλων «συναδέλφων» που έτρεξαν να εκμεταλλευθούν την παρέμβασή μας πολιτικά όπως τους βόλευε, ένα έχουμε να πούμε: την απάντησή σας θα την πάρετε από όλους τους εργαζόμενους που πετάξατε στην ανεργία, όλους τους εργαζόμενους που κρατάτε απλήρωτους και όσους καταδικάσατε στη φτώχεια πετσοκόβοντας τους μισθούς τους.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου