Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

... οι "Συντάκτες", η ΑΜΤ και η αναζήτηση του "πατέρα" ...

*
Μπάμπης Πολυχρονιάδης
***
*

Τίνος είναι ο τίτλος ρε παιδιά;


Στα όρια της παραπλάνησης του επενδυτικού κοινού κινείται η Α.Μ.Τ. (αύξηση μετοχικού κεφαλαίου) που πραγματοποιεί αυτήν την περίοδο η εταιρεία "Ανεξάρτητα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ΑΕ", δηλαδή η εταιρεία που εκδίδει την "Εφημερίδα των Συντακτών" και για την οποία είναι άγνωστο μέχρι και αυτή την στιγμή το αν της ανήκει ή όχι το βασικό περιουσιακό στοιχείο μίας εφημερίδας, το οποίο δεν είναι άλλο από τον τίτλο της. Η εν λόγω εταιρεία λοιπόν, με σχετική ανακοίνωση που είναι ανηρτημένη στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, αναφέρει ότι αυτή την περίοδο προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 412.500 ευρώ μέσω δημόσιας προσφοράς. 

Εκ των πραγμάτων, επειδή η προσφορά απευθύνεται σε περισσότερα από 100 άτομα, η εταιρεία θα έπρεπε να εκδώσει είτε ενημερωτικό δελτίο, είτε πληροφοριακό σημείωμα στο οποίο το κοινό θα ενημερωνόταν για την περιουσιακή της κατάσταση και εκεί φυσικά θα φαινόταν εάν ο τίτλος έχει περάσει στα "χέρια" της.

Υπενθυμίζουμε ότι ο τίτλος είχε κατοχυρωθεί από τρία φυσικά πρόσωπα, τον Σταμάτη Νικολόπουλο, την Ελένη Κωσταρέλου και το Σωτήρη Μανιάτη (οι δύο πρώτοι, μάλιστα, έχουν ήδη αποχωρήσει από την εφημερίδα). Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενώ η εφημερίδα εκδίδεται εδώ και ένα χρόνο, οι τρεις δεν έχουν προχωρήσει σε μεταβίβαση του τίτλου ούτε στον συνεταιρισμό - μέτοχο της ΑΕ, ούτε στην ΑΕ και ότι ο τίτλος παραμένει στο όνομά τους.

Εάν εξακολουθεί να ισχύει αυτό το ιδιοκτησιακό καθεστώς για τον τίτλο -και ελλείψει πληροφοριακού σημειώματος για την δημόσια προσφορά προκειμένου να φανεί η πραγματικότητα- θα έπρεπε να είναι από τις αρμόδιες αρχές ελεγκτέο όταν οι επενδυτές καλούνται να βάλουν από 110 έως 55.000 ευρώ έκαστος, χωρίς να έχουν πρόσβαση σε αυτή την πολύ σοβαρή πληροφορία την οποία η εφημερίδα στην ανακοίνωσή της επιμελώς αποκρύπτει, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η αύξηση κεφαλαίου γίνεται στην "Εφημερίδα των Συντακτών".

Ή έχεις τον τίτλο ή η δημόσια προσφορά είναι επιπέδου "πωλούνται οικόπεδα στο Καρπενήσι με θέα στη θάλασσα"...

Οι άνθρωποι της Εφημερίδας των Συντακτών οφείλουν να ενημερώσουν τους υποψήφιους επενδυτές για το αν ο τίτλος έχει "φύγει" από τους τρεις οριστικά και αν έχει περάσει στα χέρια της εφημερίδας. Οι καλοί λογαριασμοί άλλωστε κάνουν τους καλούς φίλους (τους αναγνώστες).
---
σχόλιο της "Α" ... τούτου δοθέντος, λοιπόν, το ερώτημα μπαίνει και ξαναμπαίνει ... να προστρέξουμε όλοι αλληλέγγυα ώστε πρώτα και κύρια το "παιδί" να σταθεί στα πόδια του ή να μείνουμε στην ορθή διαδικασία αναζήτησης του "πατέρα" για να "αναγνωρίσει" το παιδί; ... η απάντηση μάλλον θα δοθεί από τη ζωή ... απλώς εμείς αντιλαμβανόμαστε το αυξημένο ενδιαφέρον ένθεν κακείθεν της Κολοκοτρώνη ... πόσο μάλλον που οι "Συντάκτες" διέψευσαν (κυκλοφοριακά) τις Κασσάνδρες ... και οι εκλογές είναι ante portas ...
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου