Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

... εργαζόμενοι/απολυμένοι Metropolis ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Τετάρτη 8 Ιανουαρίου στις 9:00 π.μ.
Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης


έξω από το Πταισματοδικείο Αθηνών
ενάντια στην απόπειρα ποινικοποίησης του αγώνα μας
από τον Ανδρέα Κουρή

Ο υπόδικος Ανδρέας Κουρής (ιδιοκτήτης του ομίλου MAD και της άλλοτε αλυσίδας καταστημάτων Metropolis), αντιλαμβανόμενος ότι ο κλοιός στενεύει γύρω του, έπειτα από τον επίμονο αγώνα που δίνουμε στο δρόμο και στα δικαστήρια εδώ και δύο ολόκληρα χρόνια προκειμένου να μας καταβάλλει τους μισθούς 4-5 μηνών και τις αποζημιώσεις μας, που έχει καρπωθεί παράνομα και αρνείται να μας καταβάλλει, προχώρησε σε μήνυση εναντίον απολυμένων των καταστημάτων Metropolis.

Με την άσκηση μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον μας, ο Ανδρέας Κουρής επιχειρεί να ανατρέψει την εις βάρος του δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, έπειτα από αγωγή που είχαμε ασκήσει εναντίον του, η οποία μας έδωσε το δικαίωμα να προχωρήσουμε σε κατάσχεση των περιουσιακών του στοιχείων (μετοχές του σε άλλες εταιρείες, προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, ακίνητα κ.τ.λ.) εκτός της εταιρείας Metropolis. Κι αυτό, γιατί η συγκεκριμένη απόφαση, εκτός από τις αποζημιώσεις των απολυμένων, αναγνωρίζει και την ατομική ευθύνη που έχει ο Ανδρέας Κουρής ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας «Μετρόπολις ΑΕΕ».

Ας σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση αποτελεί παρακαταθήκη και για άλλους απλήρωτους - απολυμένους που βρίσκονται, ανάλογα με εμάς, αντιμέτωποι με άρνηση πληρωμών από τα πρώην αφεντικά τους που εξακολουθούν να αυγατίζουν εις βάρος τους την περιουσία τους.

Η μήνυση του υπόδικου Ανδρέα Κουρή -που συνελήφθη και προφυλακίστηκε τον περασμένο Απρίλιο κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος για χρέη περίπου 1,4 εκατ. ευρώ της εταιρείας Metropolis, που αφορούσαν τη μη καταβολή ΦΠΑ και Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών- στρέφεται αποκλειστικά κατά των 12 απολυμένων που πέτυχαν αυτό το δικαστικό αποτέλεσμα και αφορά το περιεχόμενο (!) της αγωγής τους. Και, επιπλέον, κατά ενός απολυμένου, που κατέθεσε υπέρ μας στο συγκεκριμένο δικαστήριο, επιχειρώντας, έτσι, να ποινικοποιήσει και όσους τολμούν και θα τολμήσουν να μας υπερασπιστούν στα μελλοντικά δικαστήρια που θα πραγματοποιηθούν εναντίον του και που έρχονται σωρηδόν.

Με την πολυσέλιδη μηνυτήρια αναφορά του, ο Ανδρέας Κουρής επιχειρεί όχι μόνο να αναστρέψει, δια της πλαγίας οδού, την αρνητική πρωτόδικη απόφαση εναντίον του, αλλά και να αμφισβητήσει τις αυτονόητες και αυταπόδεικτες αξιώσεις μας, δηλαδή, τους οφειλόμενους μισθούς και τις αποζημιώσεις που μας χρωστάει.

Υπενθυμίζουμε ότι, πριν από 3 χρόνια, που ο Ανδρέας Κουρής εξαγόρασε την αλυσίδα καταστημάτων Metropolis επενδύοντας σε αυτή, κατάφερε (στα πλαίσια μιας ανεκδιήγητης κίνησης για τα τότε επιχειρηματικά χρονικά) να κλείσει 13 καταστήματα, να βάλει την επιχείρηση στο άρθρο 99 και να απολύσει 180 από τους 220 εργαζόμενους.

Επειδή, δεν σκοπεύουμε να βγούμε «και δαρμένοι και γδαρμένοι», αλλά και επειδή είμαστε πεπεισμένοι ότι, μετά από δυο χρόνια αγώνα που έχουμε δώσει στο δρόμο και στα δικαστήρια, ο Ανδρέας Κουρής με τη μήνυσή του κάνει μια απεγνωσμένη προσπάθεια για να περισώσει όσα καρπώθηκε από τον ιδρώτα μας, αλλά και να ποινικοποιήσει τον αγώνα μας, υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μέχρι την πλήρη δικαίωση των αιτημάτων μας που αφορούν την καταβολή των χρωστούμενων μισθών και των αποζημιώσεών μας.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης
έξω από το Πταισματοδικείο Αθηνών (Κ. Λουκάρεως 14)

την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου στις 9:00 π.μ.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου