Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

... CINΕΤΗΠΤΑ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

"Της κακομοίρας" στα Μ.Μ.Ε.

Φιφίκα (Αντωνιάδου), Ζήκος (Μυλωνάς), Κιτσάρας (Γκανάς) στο ριμέικ της ταινίας. 
Τα γυρίσματα έγιναν μεταξύ Αριστείδου και Ακαδημίας...
Όταν η ζωή αντιγράφει τον κινηματογράφο, βλέπεις κωμικοτραγικές στιγμές που σε κάνουν άλλοτε να γελάς κι άλλοτε να κλαίς. Μέσα σ’ αυτή την “ωραία ατμόσφαιρα” λοιπόν παρακολουθείς ένα παραιτημένο εδώ και καιρό, από διεκδικήσεις, πρόεδρο (της ΕΤΗΠΤΑ), να περιφέρεται σαν “χαμένος στο διάστημα”. Αφού “έφαγε πόρτα” στα μαγαζιά από τους εκδότες - μικρούς και μεγάλους - έπεσε αμαχητί στον πόλεμο του ασφαλιστικού τομέα (περίθαλψη, επικουρικό), τώρα βάζει σε κίνδυνο με την απραξία του και το συνταξιοδοτικό. Σαν τον καπετάνιο του ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ οδηγεί το “καράβι” στις ξέρες, παρασύροντας στον αφανισμό παλαιούς και υποψήφιους συνταξιούχους Τεχνικούς Τύπoυ μαζί με τις οικογένειές τους. Και όλα αυτά με μια αθωότητα που σκοτώνει!

Τώρα τελευταία φαίνεται πως έχει πέσει στα δίχτυα που έχουν ρίξει δύο άσπονδοι φίλοι, που προεδρεύουν σε “αδελφές” ενώσεις και του προσφέρουν “τσάι και συμπάθεια” (ποιος δεν θυμάται το ξεπούλημα με τον ΕΟΠΥΥ). Εδώ κάθε ομοιότητα με τον ήρωα της χιλιοπαιγμένης ταινίας του Ντίνου Κατσουρίδη, τον πασίγνωστο Ζήκο, είναι συμπτωματική. Τον δουλεύουν κανονικά η Φιφίκα κι ο Κιτσάρας και μετά από πολλά ευτράπελα αφήνουν με τη μπουκάλα στο χέρι εκείνον και το αφεντικό του (καλή του ώρα, μια και τον θυμηθήκαμε).

Όμως, δυστυχώς, τελειώνει η κωμωδία του κινηματογράφου και αρχίζει η τραγωδία της ζωής. Εδώ δεν “χάσαμε το κορμί πατριώτη” αλλά κινδυνεύει να χαθεί ένας πόρος για το Ταμείο (αγγελιόσημο) και ταυτόχρονα οι κόποι μιας ζωής για πολλούς ανθρώπους - συναδέλφους. Έτσι τελειώνουν οι γλύκες και αρχίζει η παντόφλα, όπως έλεγε στον ήρωα μιας άλλης αξέχαστης ταινίας ένας “παθώς και μαθώς”. Αν δε μπορείς κύριε πρόεδρε πάρε το καπελάκι σου και φεύγε! Είναι κατάντια να αναλώνεσαι προσπαθώντας να αντιπολιτεύεσαι προτάσεις της ....αντιπολίτευσης επειδή δεν έχεις να παρουσιάσεις διοικητικό έργο. Στρίψε δια του αρραβώνος για να μη παρασύρεις μαζί σου στο βυθό κι άλλους ανυποψίαστους ανθρώπους που σε εμπιστεύθηκαν!

Α, να μην αδικήσουμε και τους ανθρώπους του προέδρου στο ΔΣ της ΕΤΗΠΤΑ. Τα έχουμε ξαναπεί. Έχουν βάλει κι αυτοί πλάτη. Άβουλοι, υποτακτικοί και μοιραίοι, ειδικά οι παλαιότεροι, αρκούνται να παρακολουθούν υπάκουα και να παρασύρουν τους νεώτερους σ’ αυτόν το βαθύ ύπνο της ανεκτικότητας και της απραξίας.

Αυτά για την ώρα. Για άλλα μασκαραλίκια θα μιλήσουμε προσεχώς...

(συνεχίζεται)

---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου