Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

... Γιαννίκος, Αθανασούλης για κακούργημα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ποινική δίωξη σε Γιαννίκο και Αθανασούλη
για εικονικές συναλλαγές και ξέπλυμα
μέσω ALTER

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του πρώην διευθύνοντα συμβούλου του τηλεοπτικού σταθμού ALTER, Κώστα Γιαννίκου και του πρώην μεγαλομετόχου Θανάση Αθανασούλη, ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθήνας.

Τα αδικήματα για τα οποία διώκονται είναι της απάτης από την οποία η ζημία που προξενήθηκε είναι ιδιαίτερα μεγάλη, κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, τελεσθείσα από υπαίτιους οι οποίοι διαπράττουν απάτες κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Η υπόθεση αφορά σε εικονικές συναλλαγές συνολικού ύψους άνω των 8 εκατομμυρίων ευρώ, μεταξύ του ALTER και offshore εταιρειών, που ελέγχονταν από μετόχους του εν λόγω τηλεοπτικού σταθμού.

Από την επεξεργασία στοιχείων που συγκεντρώθηκαν μέσω δικαστικής συνδρομής διαπιστώθηκε ότι μέρος των πιο πάνω χρημάτων κατέληξε σε τραπεζικούς λογαριασμούς του κύκλου των κατηγορουμένων.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των Κ. Γιαννίκου και Αθ. Αθανασούλη διαβιβάστηκε σε ανακριτή προκειμένου να διενεργηθεί η κύρια ανάκριση.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου