Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

... πειθαρχικά ελεγκτέος ο Κ. Αρβανίτης για τον "εκβιασμό" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Επίπληξη στον Κ. Αρβανίτη
για τα περί «εκβιασμού» των ηχοληπτών


Mε ψήφους 4 έναντι 1 ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης κρίθηκε πειθαρχικά ελεγκτέος, για αντισυνδικαλιστική - αντιδεοντολογική συμπεριφορά και του επιβλήθηκε η ποινή της επίπληξης με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας. 

Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών είχε ασκήσει ομόφωνα αυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη εναντίον του Κώστα Αρβανίτη επειδή μιλώντας στην εκπομπή του στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» της 07.10.14, χαρακτήρισε ως «εκβιασμό» την απεργία που είχαν εξαγγείλει οι απλήρωτοι επί δύο μήνες εννέα εργαζόμενοι ως ηχολήπτες στον Ρ/Σ «Στο Κόκκινο», του οποίου είναι διευθυντής. O ίδιος στην απολογία του υποστήριξε ότι το σχόλιο που ακούσθηκε από το ραδιοσταθμό, αφορούσε την προσωπική εκτίμησή του...

Στο σκεπτικό του ΠΠΣ της ΕΣΗΕΑ αναφέρεται μεταξύ άλλων:..

«Δυστυχώς, ο εγκαλούμενος συν. Κώστας Αρβανίτης, διευθυντής του ως άνω ραδιοσταθμού, αντί να αντιμετωπίσει το απόλυτα δίκαιο αίτημα των απλήρωτων εργαζομένων με κατανόηση αν όχι με συμπαράσταση και αλληλεγγύη, ακολούθησε επιθετική στάση εναντίον τους, που δεν θίγει μόνο τα συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά έρχεται και σε απόλυτη αντίθεση με τις στοιχειώδεις αρχές και τους κανόνες που διέπουν το εργασιακό μας σωματείο, την ΕΣΗΕΑ, της οποίας ως δημοσιογράφος είναι μέλος. Ακόμη, όμως, προσκρούει στις βασικές αντιλήψεις της τάξης των εργαζομένων αλλά και γενικότερα του κοινωνικού συνόλου. Η φρασεολογία που χρησιμοποίησε, όπως στο κατηγορητήριο διαλαμβάνεται, ότι δηλαδή οι εννέα ηχολήπτες «αποφάσισαν να κλείσουν το Κόκκινο» και ότι με την απεργία τους ασκούσαν εκβιασμό, είναι εντελώς απαράδεκτη. Πολύ περισσότερο αφού οι ως άνω εργαζόμενοι άμεσα ματαίωσαν την απεργία μόλις τους καταβλήθηκαν τα οφειλόμενα. Για τούτο και η στάση του αυτή προκάλεσε την, δικαιολογημένα, οργισμένη καταγγελία της ΕΤΕΡ, αλλά και σχολιάστηκε αρνητικά σε ευρύτερο επίπεδο.Θα πρέπει ακόμη να τονιστεί ότι παλαιότερα, όταν εκείνος απολύθηκε από την ΕΡΤ, οι δημοσιογράφοι που εργάζονταν εκεί, πραγματοποίησαν απεργία, με αίτημα την επαναπρόσληψή του, με απώλεια μάλιστα των αποδοχών τους κατά το διάστημα της κινητοποίησης. Τότε όμως ο συν. Αρβανίτης το αντιμετώπιζε ως οφειλόμενη στάση αλληλεγγύης απέναντί του, ενώ τώρα από την διευθυντική θέση του χαρακτηρίζει την απεργία των εννέα απλήρωτων εργαζομένων «Στο Κόκκινο», ως εκβιασμό.Το ότι εκ των υστέρων, μετά από πολλές αντιδράσεις, ζήτησε συγγνώμη, λαμβάνεται υπόψη, χωρίς όμως να αναιρεί την παραβατική συμπεριφορά του ως προς τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.»
Τι είπε στην απολογία του ο Κ. Αρβανίτης

Στην απολογία του ενώπιον του Συμβουλίου, ο εγκαλούμενος Κώστας Αρβανίτης, ανέφερε:

«Είμαι διευθυντής προγράμματος του Ρ/Σ «Στο Κόκκινο». Ο τρόπος που διαχειρίσθηκε η εταιρεία τα επεισόδια με την ΕΤΕΡ ήταν στα απόλυτα νόμιμα πλαίσια. Απεργία δεν έγινε. Η εταιρεία δεν προσέφυγε σε κανένα διοικητικό μέτρο.Το σχόλιο που ακούσθηκε από το ραδιοσταθμό, αφορούσε την προσωπική εκτίμηση του δημοσιογράφου.Από τη στιγμή που ανέλαβα διευθυντικά καθήκοντα, διευκρίνισα ότι δεν θα υπάρχει προνομιακή μεταχείριση μεταξύ των εργαζομένων».
---
πηγή: http://zoornalistas.blogspot.gr/
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου