Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Δεν τηρήθηκε η ντιρεκτίβα
για ανέργους σε γραφεία Τύπου

Δεν ακολούθησαν όλοι οι υπουργοί και επικεφαλής φορέων την ντιρεκτίβα του ΣΥΡΙΖΑ να προσληφθούν σε θέσεις γραφείων Τύπου στα υπουργεία ή τους φορείς του δημοσίου άνεργοι δημοσιογράφοι. Παρά το γεγονός ότι από την ΕΣΗΕΑ δόθηκαν οι λίστες των ανέργων και παρά τις επαφές των ξεχωριστών παρατάξεων, σε πολλά υπουργεία παραμένουν ή προσελήφθησαν δημοσιογράφοι που κατέχουν ήδη μια ή και δυο εργασίες. Με επιχείρημα ότι στα ΜΜΕ πλέον οι μισθοί είναι πολύ χαμηλοί, οι δημοσιογράφοι παρέχουν παράλληλα εργασία και σε γραφεία Τύπου των νέων υπουργών.
---
Συρρικνώνεται η πίτα τηλεθέασης
για τους «μεγάλους» σταθμούς

Η πτώση σχεδόν για όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, συνεχίζει να είναι εντυπωσιακή. Τα κανάλια της λίστας μετρήσεων της Nielsen που δίνονται στη δημοσιότητα εμφανίζουν δραματικά πεσμένα τα ποσοστά τηλεθέασης τους, οπότε το ερώτημα που προκύπτει είναι που πηγαίνει η χαμένη τηλεθέαση. Μόνο το Mega την περασμένη εβδομάδα εμφανίζει άνοδο κι αυτό κέρδισε τις δυο μόνο από τις τρεις χαμένες μονάδες της πασχαλινής εβδομάδας. Είναι φανερό πως τα περιφερειακά κανάλια παίρνουν πλέον μεγάλο μερίδιο από τους λεγόμενους «μεγάλους» σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας.

13/4/ – 19/4/20156/4/ – 12/4/2015
ANT117,1%17,9%
Alpha15,8%16%
Mega14,1%12,8%
Star9,2%9,6%
ΣΚΑΪ7,4%7,3%
Ν5,9%7,4%
E-TV4,3%4,3%
N Plus1,51,1%
Μακεδονία TV1,1%1,1%

Πηγή: Nielsen
---
Όταν η ΕΙΤΗΣΕΕ
προσέφευγε εναντίον της ΕΡΤ

Και στο παρελθόν είχε προσφύγει η ΕΙΤΗΣΕΕ στην ΕΕ για το ανταποδοτικό τέλος υπέρ της ΕΡΤ. Στη συνέχεια έγιναν οι «απαραίτητες ρυθμίσεις» με την κατάργηση του ειδικού φόρου τηλεόρασης, που εξυπηρετούσε την ιδιωτική τηλεόραση, και την παράλληλη αύξηση του ανταποδοτικού και το θέμα ξεχάστηκε…
---
Παραμένει το ενδιαφέρον για Forthnet-Nova

Νέα δεδομένα για τη Forthnet. Πληροφορούμαστε πως οι δύο μέτοχοι που κατέχουν το 40% της εταιρείας, η Vodafone και η WIND, έχουν ενεργό ενδιαφέρουν για την απόκτηση τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας, έχοντας ως “έπαθλο” τους 510 χιλ. συνδρομητές και τα έσοδα της Nova.
---
Δημοσιογράφος ή ρεπόρτερ

…είναι ο τίτλος βιβλίου του συναδέλφου Νίκου Μπακουνάκη. Πρόκειται για μια αφήγηση στις ελληνικές εφημερίδες του 19ου και του 20ού αιώνα, που φωτίζει όλες τις πλευρές και τους κλάδους του Τύπου.

Το βιβλίο του Νίκου Μπακουνάκη αποτελεί αναμφισβήτητα σταθμό στη στοιχειώδη έως ανύπαρκτη μέχρι στιγμής έρευνα για την ιστορία του ελληνικού Τύπου. Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη έρευνα των εφημερίδων της Αθήνας, η οποία, με πληρότητα, εστιάζει στη γέννηση του ανεξάρτητου ημερήσιου Τύπου προς το τέλος του 19ου αιώνα, στο περιεχόμενό του, στην έλευση της καθημερινής ειδησεογραφίας, στον ρόλο και στο επάγγελμα του δημοσιογράφου και στα πρακτορεία διανομής. Χωρίς να ξεχνά να συνδέσει αυτήν τη συναρπαστική ιστορία με τις τεχνολογικές εξελίξεις, από τον τηλέγραφο μέχρι τη λινοτυπική μηχανή στοιχειοθεσίας, που επέτρεψαν στον Τύπο να αναπτυχθεί ραγδαία αλλά και στους δημοσιογράφους να ανταποκριθούν στις ανάγκες κάλυψης όλων των γεγονότων.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πόλις.
---
πηγή: http://www.typologies.gr/
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου