Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

... Σκαναβής - Μπενέκος και "Ε.Τ." σε νέες περιπέτειες ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Εκδοτικό αδιέξοδο στον «Ελεύθερο Τύπο»


Σε δεινή θέση βρίσκεται ο «Ελεύθερος Τύπος», όπου παρά την εθελούσια έξοδο περισσότερων από 15 εργαζομένων την περασμένη εβδομάδα, ο εκδότης Αλ. Σκαναβής συνεχίζει να μιλάει για ενδεχόμενο… λουκέτου.

Το επιπλέον πρόβλημα για την εφημερίδα, εκτός από την άρνηση των δύο εκδοτών (που μετέχουν ισόποσα στην εκδοτική εταιρεία) να την ενισχύσουν κεφαλαιακά, είναι ότι έχουν δεσμευθεί, με δικαστική απόφαση, τα έσοδα από τις πωλήσεις της εφημερίδας και έχουν μπλοκαριστεί οι τραπεζικοί λογαριασμοί.

Ο Αλ. Σκαναβής είχε προγραμματίσει μετά την εθελούσια έξοδο των 15 εργαζομένων, σειρά απολύσεων και νέο γύρο μείωσης μισθών με ατομικές συμβάσεις, όμως δηλώνει ότι δεν υπάρχουν λεφτά να ξεπληρώσει τους οφειλόμενους μισθούς προηγούμενων ετών, μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τα ασφαλιστικά μέτρα του πρώην συνεργάτη της εφημερίδας Π. Θωμάκου, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την έκδοση του ένθετου «Έξυπνο Χρήμα». Η σχέση του με την εφημερίδα ήταν η ανάθεση εργολαβίας και απαιτεί μετά το τέλος της συνεργασίας του με τον «Ελεύθερο Τύπο» την εξόφληση μη καταβεβλημένων επιδομάτων. Ο δημοσιογράφος δέσμευσε τα έσοδα μέχρι εξόφλησης του ποσού των 110.000 ευρώ.

Η κατάσταση, πάντως, στην εφημερίδα μετά και την έξοδο των 15 εργαζομένων είναι ασφυκτική. Ακούστηκε έντονα και το σενάριο πως ο Αλ. Σκαναβής θέλει να… νοικιάσει την εφημερίδα στον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού SBC, με το οποίο συστεγάζεται.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου