Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

... Γ. Κουρής: "Δίνω 4.000 ευρώ στον καθένα και ξοφλήσαμε" !..

*
Ανασυγκρότηση
***
*
4.000 ευρώ, ανεξάρτητα από το ύψος της οφειλής!

Πρόταση - έκπληξη Κουρή
στους απλήρωτους του "Φίλαθλου"
Τι συζητήθηκε στη συνάντηση της Δευτέρας με την ΕΣΗΕΑ

Πρόταση στους 35 εργαζόμενους του "Φίλαθλου", που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, να αποζημιωθούν με 4.000 ευρώ και να αποσύρουν οποιαδήποτε οικονομική διεκδίκηση, έγινε από τον Γιώργο Κουρή.

Το θέμα συζητήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, σε συνάντηση των εργαζομένων (παρευρέθηκαν περίπου 20 άτομα) και εκπροσώπων της Ένωσης. Δεν ελήφθη απόφαση για συγκεκριμένη αντιπρόταση, πέραν από το να ζητηθεί από τον εκδότη να υποβάλει γραπτώς την πρότασή του και να διερευνηθεί η δυνατότητα για μεγαλύτερη προσφορά, χωρίς να προσδιορίζεται από πλευράς εργαζομένων το ύψος της.

Η εργοδοσία έχει προτείνει και την ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων έως την 1η Οκτωβρίου 2014 – εφόσον δεχτούν τον συμβιβασμό, βέβαια – ενώ από την ημερομηνία αυτή θα κινηθούν οι διαδικασίες πτώχευσης. Το εκπληκτικό της υπόθεσης είναι ότι τα 4.000 ευρώ που προτείνονται είναι κατ’ άτομο, ανεξάρτητα με το ύψος οφειλής της επιχείρησης στον καθένα. Δηλαδή το ίδιο ποσό προσφέρει σε όσους οφείλει 50.000 ή 5.000.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Διευκρινίζεται ότι η πρόταση της πλευράς Κουρή στην ΕΣΗΕΑ έγινε αρχικά προφορικά, σε επίπεδο νομικών συμβούλων, και από την Ένωση ζητήθηκε να υποβληθεί επισήμως και γραπτώς, όπως και έγινε. Η ΕΣΗΕΑ θα ζητήσει μετά τη συνάντηση της Δευτέρας να γίνουν, επίσης γραπτώς, απαραίτητες διευκρινήσεις, μεταξύ των οποίων και το αν ο συμβιβασμός μπορεί να γίνει ατομικά με όσους δεχτούν την πρόταση ή απαραίτητη προϋπόθεση από την πλευρά Κουρή είναι να υπάρξει συνολική αποδοχή και από τους 35. Επίσης, η επιχείρηση δεν δεσμεύτηκε ρητά να τακτοποιήσει ασφαλιστικά τους εργαζόμενους ως την ημερομηνία που θα κηρύξει πτώχευση, αλλά αυτό εξυπακούεται ότι θα γίνει εκ μέρους του ΕΤΑΠ ΜΜΕ. Η πρόταση ορίζει ως ημερομηνία παύσης πληρωμών την 1η Οκτωβρίου 2014
---
πηγή: http://harddog-sport.blogspot.gr/
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου