Σάββατο 4 Απριλίου 2015

... MME - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


ΕΤΕΡ: Όλοι την Μ. Δευτέρα,
στην συγκέντρωση στα Προπύλαια


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση, την Μεγάλη Δευτέρα 6η Απρίλιου και ώρα 11.00, στα Προπύλαια που διοργανώνουν από κοινού οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3, οι καθαρίστριες του ΥΠ.ΟΙΚ., οι εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ, οι σχολικοί φύλακες Θεσσαλονίκης και οι εργαζόμενοι στα Τσιμέντα Χαλκίδας απαιτώντας την επιστροφή όλων των διαθεσίμων και των απολυμένων στην εργασία τους καθώς και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Συνάδελφοι ο αγώνας για την ανάκτηση των εργατικών δικαιωμάτων περνάει μέσα από τα δικά μας και μόνο χέρια και την κινητοποίηση της εργατικής τάξης μέσα από τα ταξικά συνδικάτα, σωματεία και συλλογικότητες και φυσικά δεν πρόκειται να μας χαριστούν.

ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ,

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ
---
Απολύονται επειδή
δεν υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις

Οι πρακτικές της εφημερίδας «Μακεδονία» καταγγέλλονται στο κείμενο των τεσσάρων δημοσιογράφων της εφημερίδας οι οποίοι έλαβαν τις προειδοποιητικές καταγγελίες των συμβάσεων εργασίας τους συνοδευόμενες «με έναν άνευ προηγουμένου ωμό εκβιασμό: Ή υπογράφετε ατομική σύμβαση ή βρίσκεστε σε υποχρεωτική άδεια και στις 23 Ιουλίου απολύεστε!», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Διαβάστε αναλυτικά στο http://www.seleo.gr/
---
Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου
ξέχασε και να εισπράξει και να μειώσει!

Όσο καιρό η προηγούμενη κυβέρνηση ασχολιόταν με την ικανοποίηση “αιτημάτων”, όπως το κλείσιμο της ΕΡΤ και οι ρυθμίσεις για τη Digea, ξέχασε λόγω ανεπάρκειας, ή άφησε για τους δικούς της λόγους ανεκτέλεστες δύο ρυθμίσεις. Ενώ η ΕΙΤΗΣΕΕ έριχνε όλο της το βάρος στην υπόθεση στην ολοκλήρωση της ψηφιακής μετάβασης, χωρίς άδειες(!), η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου δεν εξέδωσε για τα έτη 2012 και 2014 την κοινή υπουργική απόφαση που δίνει τη δυνατότητα μείωσης του “ενοικίου” συχνοτήτων, σε αντάλλαγμα για τη δωρεάν μετάδοση των διαφημιστικών μηνυμάτων. Όπως βεβαίως δεν εξέδωσε ποτέ τα εντάλματα πληρωμών του ενοικίου. Αντιθέτως, κοινές υπουργικές αποφάσεις έχουν εκδοθεί για τα έτη 2009 και 2010, που μειώνουν το τέλος σε 0,1% συνεπώς ο υπολογισμός που έχει κάνει η κυβέρνηση, με το ποσοστό του 2% επί των ακαθαρίστων εσόδων, δεν είναι σωστός.

Στο τέλος όμως , η ίδια κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, ενεργοποίησε την καταβολή του ειδικού φόρου τηλεόρασης, από την 1η Ιανουαρίου 2015, όταν στα τέλη Δεκεμβρίου φάνηκε πως η εκλογική ήττα της ΝΔ, θα είναι μεγάλη.

Αντιθέτως, αν διαβάσει κανείς τα ΦΕΚ, θα δει πως υπήρξαν πάρα πολλές τροποποιήσεις που ρύθμιζαν τα θέματα της ψηφιακής μετάβασης για τις ανάγκες της Digea…
---
Νέα καθήκοντα για Μουχταρίδη

Ο Γιώργος Μουχταρίδης ανέλαβε μετά τον Peper και τη διεύθυνση του UPRadio. Οι σταθμοί ανήκουν στην εταιρεία «Διαπασών» του Νίκου Μπιλίρη και του Αντώνη Ανδρικάκη.

---
Κυβέρνηση: “Δεν υπάρχει διάταξη
που να προβλέπει συμψηφισμό”

Non Paper

Η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόζει στην πράξη την ίση μεταχείριση όλων απέναντι στο νόμο, ενώ προασπίζεται και τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου. Σήμερα προχώρησε στην εφαρμογή του νόμου σχετικά με το αντάλλαγμα για την χρήση διαύλων ραδιοσυχνοτήτων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας κατά τα έτη 2011, 2012, 2013 και 2014.

Βάσει των διατάξεων του άρθρου 21 του Ν. 2328/1995, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, η άδεια λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών χορηγείται υπό τον όρο της καταβολής ελάχιστου ετησίου ανταλλάγματος υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου για τη χρήση ορισμένου ή ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων που παραχωρούνται στο σταθμό αυτής της κατηγορίας.

Στις ως άνω διατάξεις προβλέπεται ρητώς και ευθέως ότι το αντάλλαγμα καθορίζεται σε ποσοστό δύο τοις εκατό (2%) επί των ακαθάριστων εσόδων των τηλεοπτικών σταθμών, ενώ τα ποσοστά αυτά μπορούν να αναπροσαρμόζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Τύπου και Μ.Μ.Ε. και εισπράττονται σε ετήσια βάση κατά τις διατάξεις του Κώδικα Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων, όπως ισχύει κάθε φορά.

Δεν υπάρχει, όμως, διάταξη που να προβλέπει συμψηφισμούς για το τέλος αυτό. Τελευταία φορά που υπογράφτηκαν παρόμοιες αποφάσεις καταβολής ανταλλαγμάτων ήταν από τον τότε Υπουργό Επικρατείας κ. Παντελή Καψή για τα έτη μέχρι το 2010 και από τότε μέχρι σήμερα δεν εκδόθηκε καμία σχετική απόφαση.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου