Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

... Τσίπρας - προαναγγέλλοντας κατασχέσεις σπιτιών ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Από την "πρώτη κατοικία"
σ' αυτή των "αδυνάτων"...


Από το σύνθημα για «προστασία της πρώτης κατοικίας», η κυβέρνηση πέρασε χτες στο «προστασία της πρώτης κατοικίας των αδυνάτων».

Αυτό προκύπτει από την άτυπη ενημέρωση για την ομιλία του Α. Τσίπρα στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, που συζητούσε για το προσφυγικό. Σύμφωνα με το σχετικό σημείωμα ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα είναι συνεπής με την «προστασία της πρώτης κατοικίας των αδυνάτων».

Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση θεωρεί αδύνατους όσους κινούνται εισοδηματικά στα επίπεδα του επιδόματος ανεργίας, με την τοποθέτηση αυτή του πρωθυπουργού διαφαίνεται ότι ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος για όλους τους υπόλοιπους, που είναι χιλιάδες, τα σπίτια τους μέσω των προβλεπόμενων διαδικασιών, μαζικά να περιέλθουν στις τράπεζες.

Στην τοποθέτησή του ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο και για την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, δηλαδή της αναγκαίας για το κεφάλαιο και την ΕΕ, ενσωμάτωσης των λαϊκών αντιδράσεων στο άρμα της ασκούμενης αντιλαϊκής πολιτικής και της μείωσης των απαιτήσεων.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση καλλιεργεί το έδαφος της αποδοχής και της εμπέδωσης στη λαϊκή συνείδηση των μαζικών κατασχέσεων, εμφανίζοντας αυτήν την εξέλιξη ως δήθεν φιλολαϊκή, στα πλαίσια του «μικρότερου κακού».

Οι αναφορές αυτές εντάσσονται στα πλαίσια των συνεχιζόμενων αντιλαϊκών παζαριών ενόψει και του Γιούρογκρουπ της Δευτέρας.

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου