Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2016

... ο Κυριακόπουλος (ΕΙΤΗΣΕΕ) και στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ;..

*
Ανασυγκρότηση
***
*
9,5% πόρος στο Επαγγελματικό Ταμείο
Οι καναλάρχες θέλουν
μέλη τους στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ! 

... το "Διευθυντήριο" και η "Ομάδα Εργασίας" ...
Συμφωνία ή διάλυση για τον ΕΔΟΕΑΠ;

Το ερώτημα τίθεται ενόψει της σημερινής συνάντησης στο υπουργείο Εργασίας με θέμα την συνέχιση λειτουργίας του ασφαλιστικού ταμείου των ΜΜΕ. Στο επίκεντρο της συνάντησης ανάμεσα σε υπουργείο, εργοδότες και εργαζόμενους -μέσω των ενώσεων τους- βρίσκεται η πρόταση του υπουργείου για προσωρινή επιβολή “εισφοράς” στους εργοδότες για τη συνέχιση λειτουργίας του ΕΔΟΕΑΠ μέχρι να πραγματοποιηθεί η αναλογιστική μελέτη για τη δημιουργία του νέου ΕΔΟΕΑΠ στον οποίο θα μετέχουν οι περισσότερες (αλλά όχι όλες) ειδικότητες εργαζομένων στα ΜΜΕ, όπως τεχνικοί Τύπου, δημοσιογράφοι περιοδικού τύπου και διαδικτύου, τεχνικοί ιδιωτικής τηλεόρασης και ραδιοφώνου.

Κατά πληροφορίες η πρόταση του υπουργείου αφορά στην επιβολή ποσοστού 9,5% στις διαφημίσεις για τον ΕΔΟΕΑΠ, έναν νέο τύπο πόρου δηλαδή σαν το αγγελιόσημο. Αρκεί να συμφωνήσουν οι εργοδότες-καναλάρχες να το αποδίδουν στο ταμείο ώστε να θεσμοθετηθεί και νομικά ως προσωρινή λύση. Κι αρκεί να δοθεί και μερίδιο(;) στις συνδικαλιστικές ενώσεις για να... συμφωνήσουν οι Ενώσεις!

Πάντα κατά πληροφορίες μας, οι Ενώσεις έχουν δώσει τις προτάσεις τους στο υπουργείο Εργασίας και ανάμεσα τους την παρέδωσε και η ΕΙΤΗΣΕΕ. Η Ενωση των καναλαρχών, την οποία εκπροσωπεί ο διευθύνων σύμβουλος του Star - που ωστόσο δεν έλαβε άδεια, Πάνος Κυριακόπουλος, απαιτεί για να συμφωνήσει, τη συμμετοχή τους στη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ. Γιατί όπως αναφέρει, οι μέχρι σήμερα διοικήσεις του ΕΔΟΕΑΠ απέτυχαν!

Αναμένοντας τα σημερινά αποτελέσματα της 3μερούς, σημειώνουμε πως στις 25 Οκτωβρίου, ημέρα Τρίτη πραγματοποιείται η τακτική γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ και φυσικά στα θέματά της, υπάρχει και το ασφαλιστικό, η πρόταση για την επιβίωση του ταμείου.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου