Δευτέρα, 7 Μαΐου 2018

Star Channel και Alpha TV - o "γάμος" μετά τις άδειες...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

"Αγκάθι" οι 400 θέσεις εργασίας...


Η οριστική χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών θα σημάνει και την υπογραφή συμφωνίας, σε πρόγραμμα και ειδήσεις, ανάμεσα σε Star Channel και Alpha TV.

Προϋπόθεση για να ισχύσει η συμφωνία, η σχέση πρέπει να είναι ισότιμη, υπογραμμίζουν πηγές στην Κάντζα. Πληροφορίες αναφέρουν πως η πλευρά Βαρδινογιάννη θα έχει το 60% και η πλευρά Κοντομηνά το 40%. Η σχέση αυτή δεν θα αποτυπωθεί εντός Ελλάδος, όπως είναι αναμενόμενο. Υπάρχει πάντως αγωνία αν υπάρξει καταγγελία για την συνεργασία, στο στάδιο των ενστάσεων της χορήγησης των αδειών στο ΕΣΡ, από ανταγωνιστές.

Ο ενημερωτικός τομέας του Alpha θα μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις του Star, με προφανείς οικονομίες κλίμακος, με την αυτονομία των δύο ανταγωνιστικών δελτίων να είναι το ζητούμενο. Ο Alpha αναλαμβάνει τον ρόλο του εκτελεστή παραγωγού τηλεοπτικών προγραμμάτων για το Star.

Τα συνδικάτα πάντως ανησυχούν ιδιαιτέρως, ενώ έχουν ξεκινήσει ήδη επαφές με το ΕΣΡ, θέτοντας το ζήτημα της διατήρησης των 400 θέσεων εργασίας ανά κανάλι ως προϋπόθεση για τη χορήγηση των αδειών.

---
Τυπολογίες
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου