Κυριακή 27 Μαΐου 2018

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Πουλάει και τον ΣΠΟΡ FM
ο Αλαφούζος μετά τον ΜΕΛΩΔΙΑ;

Μετά την είδηση ότι ο Γιάννης Αλαφούζος έβαλε πωλητήριο στο ραδιοφωνικό σταθμό ΜΕΛΩΔΙΑ FM που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο στα μέσα της εβδομάδας… Ακούγεται ότι ο ιδιοκτήτης του ομίλου ΣΚΑΙ – παράλληλα, συζητάει και για την πώληση του ΣΠΟΡ FM.

Οι γνωρίζοντες υποστηρίζουν ότι ο Γιάννης Αλαφούζος επιθυμεί να αποχωρήσει από τα εξειδικευμένα ραδιόφωνα (μουσικό και αθλητικό) και να επικεντρωθεί στα υπόλοιπα Μέσα του, τηλεόραση, σάιτ και ενημερωτικό ραδιόφωνο, ενισχύοντας ταυτόχρονα τη ρευστότητα τους.
---
Αποκάλυψη “δημοκρατίας” για BlackRock

Νέα διάσταση στην υπόθεση “BlackRock στην Ελλάδα” δίνει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Δημοκρατία”. Η “Εφημερίδα των Συντακτών”, δια χειρός Νικόλα Λεοντόπουλου την περασμένη βδομάδα ανέπτυξε σε συνεργασία με το φορέα Investigate Europe, αποκάλυψε το εύρος του ελέγχου που ασκεί η BlackRock στην ελληνική και ευρωπαϊκή οικονομία, στις τράπεζες και το κράτος πρόνοιας. Σήμερα, η “Δημοκρατία” αποκαλύπτει πως η εταιρεία Artume που ανήκει στη BlackRock και διαφημίζει επένδυση 300 εκατ. ευρώ στην Ακαδημία Πλάτωνος, μέσω της κατασκευής εμπορικού κέντρου, με υψηλότερο συντελεστή δόμησης από την υπόλοιπη περιοχή, δεν πληρώνει στο ελληνικό δημόσιο… ΕΝΦΙΑ.

Η αποκάλυψη είναι σοκαριστική και φανερώνει τις πραγματικές κινήσεις των εταιρειών στην Ελλάδα, που μέσω μηχανισμού δημοσίων σχέσεων εμφανίζονται να κατέχουν τα κλειδιά της σωτηρίας της χώρας.
---
Προκηρύχθηκε η θέση του
γενικού διευθυντή Ραδιοφωνίας στην ΕΡΤ

Προκηρύχθηκε από την ΕΡΤ η θέση του Γενικού Διευθυντή Ραδιοφωνίας. Οι υποψηφιότητες πρέπει να υποβληθούν ως και την 1η Ιουνίου. Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας “έχουν οι τακτικοί υπάλληλοι της ΕΡΤ Α.Ε. που ανήκουν στις κατηγορίες Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και έχουν ασκήσει καθήκοντα προϊσταμένου οργανικής μονάδας επιπέδου Διεύθυνσης, Υποδιεύθυνσης ή έχουν αποδεδειγμένη εμπειρία πλέον των 15 ετών.”
---
Κοινή εταιρεία
από διαφημιστές - καναλάρχες
για τη διαφημιστική πλατφόρμα!

Σε συζητήσεις βρίσκονται οι τρεις πόλοι της διαφημιστικής αγοράς, διαφημιζόμενοι (ΣΔΕ), διαφημιστές (ΕΔΕΕ) και καναλάρχες (ΕΙΤΗΣΕΕ), για το πώς θα προχωρήσει η δημιουργία της διαδικτυακής διαφημιστικής πλατφόρμας. Μετά τις αλλαγές στον νόμο για τη διαφήμιση με την τροπολογία του Νίκου Παππά, η δημιουργία του «Ηλεκτρονικού Συστήματος Διάθεσης Τηλεοπτικού Διαφημιστικού Χρόνου» ανατέθηκε στους φορείς της αγοράς. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις φορείς φέρονται να συμφωνούν στην από κοινού ίδρυση εταιρείας, η οποία θα αναθέσει στη συνέχεια το έργο κατασκευής και λειτουργίας της πλατφόρμας σε μια τρίτη, εξειδικευμένη εταιρεία (...) ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
---
Διαβούλευση για τα
γεγονότα μείζονος σημασίας

Πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης η τρίτη κατά σειρά συνάντηση δημόσιας διαβούλευσης για την κατάρτιση εθνικού καταλόγου γεγονότων, πολιτιστικών και αθλητικών, μείζονος σημασίας, τα οποία θα μεταδίδονται υποχρεωτικά από τηλεοπτικά κανάλια ελεύθερης λήψης.

Στη συνάντηση παρέστησαν εκπρόσωποι τηλεοπτικών σταθμών, αθλητικών ομοσπονδιών, καθώς και πολιτιστικών φορέων. Τη συνάντηση με τους φορείς συντόνισε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, Λευτέρης Κρέτσος, ενώ ειδικές εισηγήσεις πραγματοποιήθηκαν από τον Αντιπρόεδρο του ΕΣΡ, Ροδόλφο Μορώνη και το Μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Παναγιώτη Φώτη.
---
Νέα εκδοτική
προσπάθεια μέσα στο καλοκαίρι...

Αρχές Ιουλίου αναμένεται να κυκλοφορήσει στα περίπτερα μια νέα αθλητική εφημερίδα που θα αφορά τον Παναθηναϊκό, εκτός από την εφημερίδα «Πράσινη». Το φύλλο της αναμένεται να είναι καθημερινό. Η νέα εφημερίδα, είναι ιδιοκτησίας, όπως γράφει το SDNA, του Δημήτρη Χαλκιόπουλου, που ο πατέρας του ήταν εκδότης της εφημερίδας «Παναθηναϊκά Νέα». Ηδη έχουν ξεκινήσει επαφές με δημοσιογράφους προκειμένου η εφημερίδα να είναι στα περίπτερα στις αρχές Ιουλίου.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου