Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018

Άλλη μια ανακοίνωση για τον ΕΔΟΕΑΠ - πολλά ερωτηματικά

*
Ανασυγκρότηση
***
*Αθήνα, 11 Μαΐου 2018 

Η ώρα της ευθύνης για τον ΕΔΟΕΑΠ

Οι Ενώσεις Συντακτών, Διοικητικών και Τεχνικών Τύπου εκφράζουμε την ανησυχία μας για την έκφραση γνώμης της EUROSTAT για τον ΕΔΟΕΑΠ, με την οποία “εντάσσεται στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης” με αποτέλεσμα να υπάρχει το ενδεχόμενο να εγείρουν εκ νέου θέμα οι θεσμοί.

Οι Ενώσεις εκφράζουμε την αποφασιστικότητά μας για την στήριξη του ΕΔΟΕΑΠ, που κατακτήσαμε με τους αγώνες του κλάδου μας το προηγούμενο διάστημα.

Οι Ενώσεις των Συντακτών και των Εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον ΕΔΟΕΑΠ με όλες μας τις δυνάμεις, παίρνοντας στα χέρια μας την ολοκλήρωση της κρίσιμης διαδικασίας διεύρυνσής του με όλους τους εργαζόμενους του κλάδου μας.

Στο πλαίσιο αυτό ζητούμε από το υπουργείο Εργασίας να παράσχει όλα τα αναγκαία στοιχεία στην ΕΛΣΤΑΤ, που πιστοποιούν την αυτονομία του ΕΔΟΕΑΠ και καταρρίπτουν την έκφραση γνώμης της EUROSTAT.

Οι Ενώσεις θα παράσχουμε κάθε βοήθεια σε πολιτικό, συνδικαλιστικό και νομικό επίπεδο, προκειμένου να δικαιωθεί ο ΕΔΟΕΑΠ και να προχωρήσει η διεύρυνσή του, που αποτελεί τον κοινό μας στόχο.

Έχοντας ως σταθερό στόχο, την στήριξη και την διεύρυνση του ΕΔΟΕΑΠ, οι Ενώσεις ζητούμε από την διοίκησή του, ενημέρωση για την διαδικασία εγγραφής των νέων μελών, τις ειδικότητες και τα Μέσα στα οποία εργάζονται. Ζητάμε ακόμη το νέο κωδικοποιημένο καταστατικό του ΕΔΟΕΑΠ, που συνέταξε το Δ.Σ του και απέστειλε προς έγκριση στο Υπουργείο Εργασίας.

Οι Ενώσεις των εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης, ζητούμε από το Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ, που προκήρυξε εκλογές στις 23, 24, 25 Μαΐου να έλθει σε επαφή με τα Δ.Σ. των Ενώσεων, ώστε να οριστεί μία κοινά αποδεκτή ημερομηνία λίγες ημέρες αργότερα, όπως προτείνει και ο νομικός σύμβουλος του ταμείου, προκειμένου να αποφευχθεί ο ασφυκτικός χρονικός ορίζοντας.

Στόχος όλων πρέπει να είναι η καλύτερη προετοιμασία των εκλογών ώστε να συμμετάσχουν όλοι οι νεοεισερχόμενοι σε αυτόν αφού ολοκληρωθεί η ένταξή τους, και να πραγματοποιηθούν με τον πλέον αδιάβλητο τρόπο, όπως όλοι θέλουμε, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε αμφισβήτησή τους σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τον ΕΔΟΕΑΠ και τον κλάδο

Οι Ενώσεις δεν αφήνουμε μόνο του τον ΕΔΟΕΑΠ, παίρνουμε στα χέρια μας την στήριξη και την ολοκλήρωση της διεύρυνσης του, όπως κάναμε όλο το διάστημα των σκληρών διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση και τους εργοδότες, διαφυλάττοντας ταυτόχρονα την ενότητα του κλάδου.

Η ενότητα αυτή αποτελεί προϋπόθεση για την νικηφόρα έκβαση του αγώνα μας για ενημέρωση με αξιοπιστία, πλουραλισμό και δικαιώματα. Όποιος διαχωρίσει την στάση του από τον δίκαιο αυτόν αγώνα, καταφεύγοντας σε καιροσκοπικές πρακτικές, θα βρεθεί αντιμέτωπος με την οργή των λειτουργών της ενημέρωσης, που δοκιμάζονται σκληρά από τις συμπληγάδες της κρίσης αλλά και με την χλεύη της Ιστορίας.

Είναι η ώρα της ευθύνης για όλους μας.

Στηρίζουμε τον ΕΔΟΕΑΠ, συνεχίζουμε τον αγώνα για ενημέρωση με αξιοπιστία, πλουραλισμό και δικαιώματα.

Μαρία Αντωνιάδου Πρόεδρος ΕΣΗΕΑ
Σταύρος Καπάκος Γεν. Γραμματέας ΕΣΗΕΑ
Νίκος Καρράς Πρόεδρος ΕΣΗΕΜΘ
Βασίλης Κοντογουλίδης Γεν. Γραμματέας ΕΣΗΕΜΘ
Θέμης Μπερεδήμας Πρόεδρος ΕΣΠΗΤ
Θανάσης Αλατάς Γεν. Γραμματέας ΕΣΠΗΤ
Μάρκος Γκανάς Πρόεδρος ΕΠΗΕΑ
Δημήτρης Πίππας Γεν. Γραμματέας ΕΠΗΕΑ
Γιώργος Τζάγιας Πρόεδρος ΕΠΗΕΘ
Κυριακή Καλιώτου Γεν. Γραμματέας ΕΠΗΕΘ
Μάριος Λώλος Πρόεδρος ΕΦΕ
Νικόλαος Μήτσουρας Γεν. Γραμματέας ΕΦΕ
Μανώλης Παπανικήτας Πρόεδρος ΕΕΕΡΤ
Αλέξανδρος Σιμιτζής Γραμματέας ΕΕΕΡΤ
Αντώνης Μακατούνης Πρόεδρος ΠΟΕΠΤΥΜ
Μαίρη Καλαντζή Γεν. Γραμματέας ΠΟΕΠΤΥΜ
---
Σχόλιο "Α": α) οι Τεχνικοί Τύπου πότε ακριβώς εξέφρασαν "...την ανησυχία τους για την έκφραση γνώμης της EUROSTAT για τον ΕΔΟΕΑΠ, με την οποία “εντάσσεται στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης” με αποτέλεσμα να υπάρχει το ενδεχόμενο να εγείρουν εκ νέου θέμα οι θεσμοί"; Πόσο μάλλον όταν φέρονται να συναινούν στο να αποκαλούνται οι δανειστές μας ως "θεσμοί"... β) οι υπογράφοντες την ανακοίνωση συναινούν και επιμένουν προκλητικά στον διαχωρισμό εργαζομένων - συνταξιούχων που μεθοδεύεται για τις "νεοεισερχόμενες" Ενώσεις π.χ. ΕΣΠΗΤ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΤΙΤΑ, ΕΤΕΡ... και γ) είναι απορίας άξιον το ότι στην επιστολή μπαίνουν ερωτήματα προς το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ από ...μέλος του ίδιου ΔΣ!!! o tempora o mores... Πού και σε ποιους ακριβώς απευθύνονται;
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

3 σχόλια:

 1. α) ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΑΞΙΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ ΤΗΣ ΕΤΗΠΤΑ ΠΟΥ ΣΕΡΝΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ;
  β) ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΑ ΦΑΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΚΑΛΛΙΟ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ!
  γ) ΕΔΩ ΓΚΑΝΑΣ (ΔΣ ΕΠΗΕΑ), ΕΚΕΙ ΓΚΑΝΑΣ (ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ) ΠΟΥ ΕΙΝ' Ο ΓΚΑΝΑΣ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σε ποιούς απευθύνονται; Σε άβουλους, σε υποχείρια, σε ανάξιους, ο οποίοι προκειμένου να επιβιώσουν συνδικαλιστικά προσφέρουν όποια υπηρεσία τους ζητηθεί. Φυσικά εις βάρος των μελών που εκπροσωπούν. Με αποκορύφωμα να ψηφίσουν υπέρ, ως μέλη του Δ.Σ. του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, πρόταση της προέδρου την υποβολή μήνυσης εις βάρος συναδέλφων. Οι εκπρόσωποί μας. Οσο για τον ΕΔΟΕΑΠ 13 εκατομμύρια χάθηκαν στο χρηματιστήριο, 20 εκ. χρωστά στο ΑΚΑΓΕ, 10 εκ. δάνειο έδωσαν κάποιοι στους νοικοκυραίους. Κι όλα αυτά την εποχή που ....εισέπρατταν εκατομμύρια από το αγγελιόσημο. Τώρα θα λειτουρήσουν τα ίδια πρόσωπα τον οργανισμό με το 2% του τζίρου των επιχειρήσεων των ΜΜΕ, οι οποίες στην πλειοψηφία τους δεν πληρώνουν ούτε μισθούς. Μας είδανε αλευρωμένους και μας περάσανε για μυλωνάδες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ, ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ!

   Φαραώ

   Διαγραφή