Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Το παζλ του παραλόγου - ΕΔΟΕΑΠ, Πετρόπουλος, σωτήρες...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

ΕΔΟΕΑΠ: Του… Κουτρούλη ο γάμος
στις πλάτες χιλιάδων ασφαλισμένων



Τσάι, συμπάθεια, Eurostat, εκλογές, καρφώματα κι αποκαλύψεις κατά (και μετά) τη σημερινή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας για τον ΕΔΟΕΑΠ.

του Μιχάλη Σιάχου

Οι εκλογές δεν αναβάλλονται (προς ώρας…) όπως ζήτησε η ΕΣΗΕΑ, ακόμα πόσοι και ποιοι θα ψηφίσουν δεν το ξέρει κανένας, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης δεν είπε κάτι ξεκάθαρο για τις συνέπειες της γνωμοδότησης της Eurostat και οι ασφαλισμένοι (νυν και υποψήφιοι) παρακολουθούν να παίζεται μια παράσταση αλά Ιονέσκο στις πλάτες τους.

Μετά τη σημερινή συνάντηση, η πλευρά Καρούτζου έβγαλε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι «καθημερινά επιβεβαιώνονται οι χειρότεροί μας φόβοι. Ότι κάποιοι συνδικαλιστές ενδιαφέρονται μόνο για ρουσφέτια κι εκλογομαγειρέματα!».

Λίγη ώρα μετά, ακολούθησε νέα ανακοίνωση της πλευρά Καρούτζου, μετά αποκαλύψεως αυτή τη φορά: «Δεν πέρασαν ούτε λίγες ώρες από τη στιγμή που ο υφυπουργός Εργασίας διαρρήγνυε τα ιμάτιά του υποστηρίζοντας ότι δεν γνώριζε απολύτως τίποτα για την γνωμοδότηση της Eurostat που κατατάσσει τον ΕΔΟΕΑΠ στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης. Επέμενε τόσο πολύ στο ψέμα του που παραλίγο να τον πιστέψουμε. Κι όμως όπως προκύπτει από αλληλογραφία που κοινοποιήθηκε πριν από λίγο στον ΕΔΟΕΑΠ και την οποία επισυνάπτουμε, από τις 2 Μαΐου το Υπουργείο Εργασίας γνώριζε ότι ο Οργανισμός θεωρείται φορέας Γενικής Κυβέρνησης».



Το έγγραφο της ΕΛΣΤΑΤ που δημοσιοποιείται έχει ημερομηνία 2 Μαΐου. Την ίδια ημέρα (2 Μαΐου) ο κ. Πετρόπουλος στέλνει έγγραφο στον ΕΔΟΕΑΠ με το οποίο λέει στη διοίκηση του Οργανισμού «κάντε εκλογές». Έχει προηγηθεί στα τέλη Απριλίου έγγραφο του ΕΔΟΕΑΠ προς την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, (γιατί… άραγε όχι προς τον κ. Πετρόπουλο;) με το οποίο ζητείται δίμηνη μετάθεση των εκλογών, ώστε να λυθούν οι μείζονος σημασίας εκκρεμότητες.

Οι ημερομηνίες και η αλληλουχία των γεγονότων είναι αποκαλυπτικά όσων τραγελαφικών συμβαίνουν στον ΕΔΟΕΑΠ στο δρόμο για τις κάλπες.

Γιατί, όμως η πλευρά Καρούτζου αν και ζήτησε από την κ. Αχτσιόγλου δίμηνη παράταση για τη διεξαγωγή των εκλογών, τώρα εμμένει στην απόφαση να γίνει η διαδικασία, με τα μύρια όσα προβλήματα, στις 23-25 Απρίλη;

Γιατί, όπως έχουμε ξαναγράψει, η πίεση Πετρόπουλου (στις 2 Μαΐου) για άμεση διενέργεια εκλογών, στο… βάθος (και ανομολόγητα ώς ένα σημείο) είχε ως στόχο την πρακτική αδυναμία της παρούσας διοίκησης να διεξάγει εκλογές και τον διορισμό από το δικαστήριο (το υπουργείο, δηλαδή) νέας διοίκησης η οποία θα οδηγούσε τον Οργανισμό στις εκλογές και κυρίως θα σήμαινε το… πανηγυρικό τέλος του Νίκου Καρούτζου.

Τη στόχευση αυτή αποκάλυψε (εκούσια ή ακούσια δεν έχει και μεγάλη σημασία) η Αυγή στις 6 Μαΐου, με την Αγγέλα Νταρζάνου να γράφει στη στήλη της ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ: «Στις 16 Μαΐου λήγει η θητεία του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ και, σύμφωνα με τον νόμο, πρέπει να προκηρυχθούν εκλογές για νέο, αντιπροσωπευτικό Δ.Σ., εκλεγμένο από το διευρυμένο εκλογικό σώμα των ασφαλισμένων. Θεωρείται πιθανό να ζητηθεί και να οριστεί από το δικαστήριο ορισμός προσωρινής διοίκησης έως ότου ενημερώσει ο ΕΦΚΑ για τα νέα μέλη του Ταμείου, οπότε και θα προσδιοριστεί το εκλογικό σώμα».

Και το κερασάκι στην… τούρτα είναι το γεγονός ότι μετά τις 15 Μαΐου η νυν διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ ενδέχεται να φάει «πόρτα» και από τις τράπεζες ώς παράνομη (τυπικά η θητεία της λήγει στις 15/5), κάτι που είναι προφανές τι θα σημάνει στον ήδη οικονομικά… εξουθενωμένο Οργανισμό. Μάλιστα, η Εθνική Τράπεζα ακόμα δεν έχει απαντήσει σε αίτημα που υπέβαλλε προ ημερών η διοίκηση με το οποίο ζητά να δοθεί ολιγοήμερη παράταση στη δυνατότητα του νυν Δ.Σ. να διαχειρίζεται τους λογαριασμούς.

Το παζλ του παραλόγου, των σκοπιμοτήτων και των τακτικών συνεχώς συμπληρώνεται και αποκαλύπτει παιχνίδια και στησίματα εκατέρωθεν στις πλάτες του ΕΔΟΕΑΠ και χιλιάδων ασφαλισμένων, από όλους εκείνους που πρωτοστάτησαν στις πραξικοπηματικές διαδικασίες για το «σώσιμο» του Οργανισμού.

Οι άλλοτε στενοί συνεργάτες σήμερα είναι άσπονδοι εχθροί και το χειρότερο είναι ότι θα διεκδικήσουν ξανά την ψήφο των ασφαλισμένων-μελών για να συνεχίσουν το… σώσιμο του Ταμείου.
---
---
*

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ-ΜΕΤΟΧΩΝ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΘΕΙ ΤΟ ΠΑΡΤΥ; ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ...EUROSTAT!

    ΑπάντησηΔιαγραφή