Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018

Μισθοί -λέμε τώρα- και αγιασμός στον Όμιλο Φιλιππάκη...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Απλήρωτοι στα ΜΜΕ 


Ελάχιστοι είναι πλέον οι εργαζόμενοι στα Μέσα Ενημέρωσης που πληρώνονται στην ώρα τους, χωρίς να υπολογίζει κανείς την υπερεργασία, τα κυριακάτικα που δεν υπολογίζονται στις αμοιβές τους κλπ. κλπ.

Στις αρχές Μαΐου γράφαμε ότι στα Παραπολιτικά 90.1 ήταν 3 με 3,5 μήνες «μέσα». Τώρα από mail αναγνώστη πληροφορούμαστε πως o τελευταίος μισθός που πήραν οι εργαζόμενοι και στον Όμιλο του Γιάννη Φιλιππάκη (εφημερίδες δημοκρατία, Κυριακάτικη δημοκρατία, Espresso, Eστία, Ορθόδοξη Αλήθεια) ήταν η εξόφληση μηνός Δεκεμβρίου 2017 και η καταβολή του έγινε πριν τα μέσα Απριλίου...

Συγκεκριμένα ο αναγνώστης μας αναφέρει:

Στις αρχές της εβδομάδος στον Ομιλο Φιλιππάκη έλαβε χώρα αγιασμός, που δεν κατάφερε όμως να κάμψει τις ανησυχίες των εργαζομένων, που βλέπουν τις ημέρες να περνούν χωρίς να υπάρχει καμία ενημέρωση για το πότε θα πληρωθούν τον μισθό του Ιανουαρίου 2018. 
Οι εργαζόμενοι καλούνται να είναι συνεπείς στα πλαίσια της καθημερινής εργασίας (που έχει γίνει υπερεργασία λόγω της μειώσεως του προσωπικού) και είναι σε προφανή αδυναμία να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. 
Πολλοί που πληρώνουν ενοίκιο, αρχίζουν να "κρύβονται" από τους ιδιοκτήτες τους, μέχρι να αποφασίσει ο Φιλιππάκης να καταβάλει το μηνιάτικο, ο οποίος ας σημειωθεί μένει (ή έμενε μέχρι παλαιότερα και ο ίδιος) σε ενοίκιο.
ΥΓ: Ως γνωστόν οι εργαζόμενοι εργάζονται για να ζήσουν και με τα χρήματα που λαμβάνουν ως μισθό καλύπτουν τις ανάγκες τους. Δεν έχουν "αποθέματα", για να τα χρησιμοποιούν εν ώρα ανάγκης. Και αυτό τους κάνει ευάλωτους και οι "συμπαθείς" εργοδότες το ξέρουν και το εκμεταλλεύονται δεόντως.
---
zoornalistas
---
*

1 σχόλιο:

  1. Συνάδελφοι εργαζόμενοι απλήρωτοι, λιγάκι υπομονή. Οι εκπρόσωποί μας μαζί με την αριστερή κυβέρνηση φροντίζουν για την ένταξή μας στον ΕΔΟΕΑΠ. Στο συγκεκριμένο Οργανισμό καλύπτονται τα πάντα όλα. Ενοίκια, φαγητό, φόροι ΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή