Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

MME - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Κοινό master control για Star-Alpha

Αναφορά στη χρήση των μηχανημάτων μετάδοσης εικόνας του Star και από τον Alpha έγινε κατά τη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης στο υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή. Έγινε γνωστό πως για τις ανάγκες των ειδήσεων του Alpha θα χρησιμοποιείται το master control του Star στις εγκαταστάσεις της Star Investments στην Κάτω Κηφισιά.

Το γεγονός της συγκεκριμένης αναφοράς σκόρπισε ανησυχία σε όλες τις πλευρές. Οι διοικήσεις των δύο σταθμών, από την πλευρά τους, διαβεβαιώνουν πως δεν πρόκειται να υπάρξουν απολύσεις εξαιτίας της συνεργασίας του Alpha με το Star στον τομέα των ειδήσεων και της συγχώνευσης των εταιρειών παραγωγής Plus Productions και Green Pixel.
---
Υποψηφιότητες για την ΕΡΑ

Ο Προκόπης Δούκας, παραγωγός του Kosmos και ο Λεωνίδας Αντωνόπουλος διευθυντής του προγράμματος και η παραγωγός Βάνα Δαφέρμου βρίσκονται μεταξύ των πολλών υποψηφίων για τη θέση του γενικού διευθυντή προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Η απόφαση για το πρόσωπο που θα επιλεγεί, δεν έχει ακόμη ληφθεί.
---
Προεξοφλούν
οι σταθμοί
ότι θα πάρουν άδεια

Με δεδομένη την απόκτηση της άδειας εθνικής εμβέλειας γενικής στόχευσης κινούνται οι μεγάλοι σταθμοί, Alpha, ANT1, Star, ΣΚΑΪ και Epsilon TV. Στους προϋπολογισμούς της επόμενης χρήσης που συντάσσουν συνυπολογίζεται και η δόση των 3,5 εκατ. ευρώ που θα κληθούν να δώσουν ως αντάλλαγμα για τις άδειες που περιμένουν πως θα λάβουν. Υπενθυμίζεται πως το συνολικό κόστος της άδειας θα ανέλθει σε 35 εκατ. ευρώ στη δεκαετία.

Η απόδοση των αδειών από το ΕΣΡ, εντός του Ιουνίου, θα λειτουργήσει ευεργετικά για τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Με το έγγραφο αυτό θα μπορέσουν να αδειοδοτηθούν με άλλους όρους, ενώ με τη δημοσίευση της απόφασης του ΕΣΡ στο ΦΕΚ ο ειδικός φόρος τηλεόρασης θα μειωθεί από 20% που είναι σήμερα σε 5%. Ήδη έχει μειωθεί για την ΕΡΤ και τις αδειοδοτημένες συνδρομητικές πλατφόρμες Nova και Cosmote TV.

Στο κόστος λειτουργίας των σταθμών εθνικής εμβέλειας υπολογίζεται πλέον και το 2% επί του τζίρου τους υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ και το ετήσιο «ενοίκιο» στην Digea, στην οποία μέτοχοι είναι οι σταθμοί Alpha, ANT1, Star, ΣΚΑΪ, Μακεδονία TV και Mega.
---
Οι πανελλαδικές
εξετάσεις στην ΕΡΤ1

Η ΕΡΤ1 από αύριο Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 και καθ’ όλη τη διάρκεια των εξετάσεων εντάσσει στο δελτίο των 15:00, δεκάλεπτο, λίγο πριν τον καιρό, με τίτλο: «Πανελλαδικές Εξετάσεις 2018: Οι λύσεις των θεμάτων».

Για τις δύο τελευταίες ημέρες των εξετάσεων, δηλαδή στις 15 και 19 Ιουνίου, το δεκάλεπτο των λύσεων των θεμάτων θα μεταδοθεί από την ιστοσελίδα της ΕΡΤ, λόγω των αγώνων ποδοσφαίρου του Mundial.
---
Ο Alpha "δανείστηκε"
το κεντρικό σύνθημα
της καμπάνιας της ΕΡΤ

Το μήνυμα “Είμαστε ΕΡΤ, είμαστε παντού”, μετατρέπεται σε “Alpha Παντού” για τις ανάγκες της εκπομπές του Πέτρου Καρσιώτη και Βίκυς Χαντζή, η οποία κάνει πρεμιέρα την Δευτέρα 9 Ιουλίου, στις 08:00 το πρωί.
---
Το “The X-Factor” στο Epsilon

Μετακομίζει στο Epsilon από το ΣΚΑΪ το μουσικό σόου “The Χ-Factor” τα δικαιώματα του οποίου ανήκουν στη Syco Music και η εκτέλεση της παραγωγής γίνεται από τη Freemantle. Μαζί με το “The X-Factor” μετακιείται από το Φάληρο και το επίσης μουσικό παιχνίδι αναζήτησης ταλέντων “LaBamba” .

---
Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου