Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Τριμερή ζητάει η ΕΣΗΕΑ
για τον "Δημοκρατικό Τύπο"

Αίτημα για τη διενέργεια τριμερούς συνάντησης με τον «Δημοκρατικό Τύπο» κατέθεσε η ΕΣΗΕΑ στο υπουργείο Εργασίας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, κατά τη συνεδρίασή του την Τρίτη, 19 Ιουνίου, αποφάσισε να προσφύγει στο Υπουργείο Εργασίας, ζητώντας τη διενέργεια τριμερούς συνάντησης, σχετικά με τις οφειλόμενες δεδουλευμένες αποδοχές των συναδέλφων που εργάζονται στον «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΥΠΟ», προκειμένου να βρεθεί μία λύση στο ζήτημα.
---
Ελεύθερος ο Δημήτρης Ρίζος...

Αποφυλακίστηκε ο πρώην εκδότης Δημήτρης Ρίζος μετά από φυλάκιση μερικών ημερών στο σωφρονιστικό κατάστημα της Κώ.
Ο 82χρονος που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας συνελήφθη στις 14 Ιουνίου στο Α.Τ Ελληνικού όπου είχε πάει να δώσει το “παρών” για κάποιες παλιές του υποθέσεις.
---
Η μαμά του Μπογδάνου...

...και ο φόβος της "Για το τι θα γίνει όταν μεγαλώσει το παιδί". Κάθε μάνα και πατέρας έχει αυτόν τον καημό. Όμως, η μαμά του Μπογδάνου έκανε γκεστ τηλεοπτική εμφάνιση για να μας πει ότι το σκεφτόταν αυτό γιατί "με τρόμαζε το τρομερό ταλέντο" του.
Αν χρησιμοποίησε άλλη λέξη και μου αποτυπώθηκε το τρομερό, με συγχωρείτε, αλλά, η ουσία δεν αλλάζει. Α, ρε Στινγκ και να ήξερες με πόσους ελληναράδες πολεμάμε οι Έλληνες κάθε μέρα χρόνια τώρα.
---
Πέφτουν οι "κυριακάτικες"

Το καλοκαίρι θα είναι πολύ δύσκολο για τις εφημερίδες. Την προηγούμενη Κυριακή όλες μαζί πούλησαν κάτω από τα 201,5 χιλιάδες φύλλα. Βήμα και Έθνος σημείωσαν τις μεγαλύτερες απώλειες (5,6 και 4,6 χιλιάδες αντίστοιχα).
Κάτω, εξ αιτίας του φτωχού μεταγραφικού παζαριού, και οι αθλητικές. Έχασαν περίπου 2.800 φύλλα όλες μαζί. Το "Φως" είχε τις μεγαλύτερες απώλειες (1.250 φύλλα).
---
Η Ν.∆. καταγγέλλει και πάλι
την εφηµερίδα «∆ηµοκρατία» 

Σε διατεταγµένη υπηρεσία εναντίον της Νέας ∆ηµοκρατίας συνεχίζει να βρίσκεται η εφηµερίδα «∆ηµοκρατία» του Γιάννη Φιλιππάκη, επιχειρώντας να στηρίξει έτσι την παραπαίουσα κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όπως διαµηνύουν κορυφαίοι «γαλάζιοι» κοµµατικοί παράγοντες.
Στην Πειραιώς όλοι µιλούν πλέον για τον σκοτεινό ρόλο της συγκεκριµένης εφηµερίδας, η οποία από τη µία «πουλάει» δήθεν εθνικοφροσύνη µέσω του Σκοπιανού και από την άλλη επιτίθεται µε νύχια και δόντια στον Κυριάκο Μητσοτάκη και συνολικά στο κόµµα της αντιπολίτευσης.
---
Υπέγραψε στο Epsilon η Δέσποινα Βανδή!

Την αποκάλυψη έκανε η Chief Content Officer του καναλιού, Άλκηστις Μαραγκουδάκη, η οποία ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram φωτογραφία της Δέσποινας Βανδή την ώρα που υπέγραψε το συμβόλαιο.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η δημοφιλής τραγουδίστρια προορίζεται να αναλάβει την παρουσίαση του νέου X- Factor, ενώ στα «σκαριά» βρίσκεται και άλλη μία εκπομπή που αναμένεται να έχει την «σφραγίδα» της Βανδή.
---
Έξι στους δέκα Έλληνες
ενημερώνονται μέσω
facebook και όχι από ΜΜΕ

Η Ελλάδα είναι μία από τις ελάχιστες χώρες στον κόσμο όπου οι πολίτες δηλώνουν ότι προτιμούν να ενημερώνονται για τις ειδήσεις από τα social media (71%) και κυρίως από το facebook (60%). Η έρευνα «Έκθεση Ψηφιακών Ειδήσεων» (Digital News Report) κατέγραψε ότι οι Έλληνες προτιμούν ως πηγή ειδήσεων το διαδίκτυο σε ποσοστό 94%, την τηλεόραση κατά 67% και τις εφημερίδες μόλις κατά 26%! Από τους διαδικτυακούς αναγνώστες, μόλις το 6%, είναι πρόθυμο να πληρώσει για την online ενημέρωσή του, ενώ η Ελλάδα είναι πρώτη σε όλο τον κόσμο σε ποσοστό χρηστών που μπλοκάρουν τις διαφημίσεις.
Παρά την παρακολούθηση της ειδησεογραφίας από τηλεόραση και ραδιόφωνο, οι πολίτες έχουν πολύ χαμηλή εμπιστοσύνη, μόλις 26%, σε όσα ακούν και μαθαίνουν από τα παραδοσιακά ΜΜΕ.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου