Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Εκλογές ΕΔΟΕΑΠ - Ένας χυλός σε συνθήκες βρασμού...

*
Ο ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ
ΤΗΣ ΕΠΗΕΑ
***
*

"ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΑΚΡΟΒΑΣΙΕΣ
ΤΑΚΤΙΚΙΣΜΟΙ - ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ,
αλλά και ιδιοτέλειες..."
Πάνω στα ερείπια της κοινωνικής ασφάλισης, στο κενοτάφιο όλων αυτών που χάθηκαν, η «ολιγαρχία» των μεσαζόντων - διαπραγματευτών στο Κλάδο, εναποθέτει τον δυσβάσταχτο - για χιλιάδες συναδέλφους λογαριασμό της χρεοκοπίας της.

Οι «άριστοι» του συνδικαλιστικού κατεστημένου στον ΚΛΑΔΟ, μας εγκαλούν να αποδεχθούμε το «μαύρο ως άσπρο» με αξιώσεις αυθεντίας, στην τρομοκρατία της κρίσης. Αναζητείται πλέον ελπίδα στη θεολογική υπερβατικότητα:

«Ο ΘΕΟΣ... ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ»


Σε ελεύθερη απόδοση του Κατά Μάρκον Ευαγγελίου


Η συγκυρία δεν θα μπορούσε πάντως να είναι πιο κομβική


Τίποτα δεν φαίνεται ότι έχει αλλάξει και τίποτα δεν είναι όπως παλιά.

Πρώην συνοδοιπόροι και ομοτράπεζοι, τωρινοί άσπονδοι εχθροί και αυριανοί φίλοι, εγκάθετοι και  διορισμένοι (βλ. επιτροπές ΕΦΚΑ - Δ.Σ ΕΔΟΕΑΠ) που προέκυψαν από τις συναλλαγές με την πολιτική εξουσία – κομματικά ιερατεία, επιχειρηματίες της ενημέρωσης, κομματάρχες και ινστρούχτορες, δίνουν τον «υπέρ πάντων» αγώνα αυτοσυντήρησης, με επιθέσεις «αλληλοεξόντωσης, προς διασφάλιση των ιδιοτελειών τους.

Ένας χυλός σε συνθήκες βρασμού - μια από τα ίδια

Είναι μεγάλος ο τζίρος & οι δυνατότητες επιχειρηματικής κερδοφορίας: από τη μετατροπή ολόκληρης της κοινωνικής ασφάλειας πρόνοιας και υγείας σε αξία προϊόντος κερδοσκοπίας και τη μετατροπή του κοινωνικού αλληλέγγυου και αναδιανεμητικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος, σε κεφαλαιοποιητικό σύστημα και με την αρχή της ανταποδοτικότητας –ατομικές μερίδες με παροχές ανάλογα το ύψος των εισφορών στο χρόνο καταβολής από τον ασφαλισμένο.


Σε αυτή την κατεύθυνση η επιχειρηματικότητα απαλλάσσεται από το κόστος της ασφάλισης των εργαζομένων και ρόλο 3ου πυλώνα διεκδικούν funs –ιδιώτες επενδυτές (έμποροι υγείας – φαρμακοβιομηχανίες) ενώσεις ασφαλιστικών εταιρειών, με σύνδεση με την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ και επιλογή θεματοφύλακα στη διαχείριση του τεράστιου ασφαλιστικού κινδύνου από επενδυτικά "τζογαρίσματα" ή πιστωτικούς κινδύνους. Το σύστημα εμπορεύεται τους φόβους και τις ανασφάλειες που το ίδιο δημιουργεί.




Πόσο χωράνε οι κοινωνικές μας ανάγκες στον αγοραίο κόσμο της προσφοράς - ζήτησης, όπου η «αυτοκτονία δηλώνεται ως ατύχημα»;

Εικόνα μιας κακοστημένης παράστασης το σήμερα, που ως παρηκμασμένο μόρφωμα έχει κολλήσει σαν βδέλλα. Ριάλιτι με κατασκευασμένους «επιζώντες» σε συνθήκες... Κλειδαρότρυπας.


Η πραγματικότητα διαψεύδει κάθε προσδοκία: την ίδια στιγμή, που χιλιάδες συνάδελφοι στο ΚΛΑΔΟ - μέρος της κοινωνικής πλειοψηφίας, είναι βουτηγμένοι μέχρι το λαιμό στην κινούμενη άμμο στην κόλαση της εργασιακής επισφάλειας - ακροβατώντας σε καθεστώς ευέλικτης απασχολησιμότητας και ανεργίας όπου:


• Η απόγνωση μετατρέπεται σε "εθελούσια" έξοδο.
• Ο αυτοχειριασμός σε ατομική σύμβαση.
• Η επαιτεία σε καταβολή δεδουλευμένων.


 Δεκάδες συνάδελφοι συνταξιούχοι, που μέσα σε μια νύχτα είδαν να απομειώνονται οι κόποι & θυσίες μιας ολόκληρης ζωής.


Με υποθηκευμένο το παρόν και το μέλλον μας το "ΣΧΕΔΙΟ ΣΩΤΗΡΙΑΣ " είναι να ζήσουμε σε καθεστώς ταπεινωτικής κηδεμονίας για πολλές επόμενες δεκαετίες: Να ξεχάσουμε το δικαίωμα στην αξιοπρεπή σύνταξη και ασφάλιση.



ΤΟ ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ


...με την κατάργηση του Αγγελιοσήμου και την απορρόφηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον δημόσιο φορέα κοινωνικής ασφάλισης ΕΦΚΑ.

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ του ΕΔΟΕΑΠ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Το κοντέρ δεν έχει μηδενίσει & οι εξελίξεις τρέχουν...



Σταμάτης Πρωτολάτης - Παναγιώτης Σκουτέρης
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου