Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018

ΕΡΤ - Η μαύρη επέτειος της 11ης Ιουνίου

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ


«Η ιστορία δεν είναι χρήσιμη επειδή διαβάζει κανείς εκεί το παρελθόν, αλλά επειδή διαβάζει το μέλλον»

Στις 11 του Ιούνη του 2013 η κυβερνητική κοινοπραξία των Σαμαροβενιζέλων , έκλεισε με πραξικοπηματικό τρόπο την ΕΡΤ, ανοίγοντας ταυτόχρονα μια νέα μαύρη σελίδα στη σύγχρονη ιστορία.

Σε αυτό το μαύρο, που εμφανίστηκε στις οθόνες της ΕΡΤ εκείνη την ημέρα του Ιουνίου, και που απλώθηκε σαν δηλητηριώδης καταχνιά στον ουρανό της πατρίδας μας, οι εργαζόμενοι αντισταθήκαμε και επαναλειτουργήσαμε άμεσα την ΕΡΤ κηρύσσοντας ανένδοτο συνδικαλιστικο-πολιτικό αγώνα εναντίον αυτής της φασιστικής συμπεριφοράς της τότε συγκυβέρνησης, των κλώνων και των ναζιστικών παραφυάδων της.

Ξεκινήσαμε αυτόν τον αγώνα με πίστη, αν και λοιδορημένοι, απαξιωμένοι και χαρακτηρισμένοι «ξώπορτα» συλλήβδην ως «αριστεροί». Δεν είχαμε αυταπάτες για το τί θα συναντούσαμε στο μέλλον, για το πόσο θα υποφέραμε εμείς και οι οικογένειές μας. Ξέραμε ότι ενδεχομένως θα έχουμε και θύματα και κυρίως ποιοί θα μας εγκατέλειπαν για να πιάσουν «στασίδι» και διευθυντικές καρέκλες στο μόρφωμα της ΔΤ-ΝΕΡΙΤ.

Οι εργαζόμενοι, με την ΠΟΣΠΕΡΤ στην πρωτοπορία του αγώνα, και τη συμπαράσταση της κοινωνίας σαν αληθινοί θεματοφύλακες αυτής της μεγάλης υλικής και πνευματικής δημόσιας περιουσίας, όλοι μαζί πήραμε την ΕΡΤ στα χέρια μας κάνοντας το ραδιομέγαρο φάρο της Δημοκρατίας και του πολιτισμού.

Όλοι μαζί δίναμε την ψυχή μας σε αυτόν τον αγώνα, που καθημερινάφούντωνε με τη στήριξη των εντός και εκτός Ελλάδας συνδικάτων, των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο αγώνας μας με τη συμπαράσταση των δημοσιογράφων από όλα τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα, των ανθρώπων του πολιτισμού και της τέχνης, που διαρκώς περιέγραφαν με θαυμασμό τον πρωτοφανή και μοναδικό τρόπο αντίστασης, με πρωταγωνιστή έναν αυτοδιαχειριζόμενο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα το ERTOPEN, έγινε κέντρο παγκόσμιου ενδιαφέροντος και σημείο αναφοράς.

Η 11η Ιουνίου του 2013 προκάλεσε την παγκόσμια κατακραυγή την αρχή ενός αγώνα που όμως άφησε πίσω του 19 νεκρούς, ορίζοντας ταυτόχρονα την αρχή του τέλους της φαύλης και αυταρχικής κυβέρνησης των Σαμαροβενιζέλων.

Αμετανόητοι μέχρι και σήμερα οι πρωτοστάτες του μαύρου, εξακολουθούν να υπερασπίζονται την ανομία τους και να προαναγγέλλουν ότι θα την επαναλάβουν εάν - όπως ονειρεύονται - επανέλθουν στην εξουσία.

Εμείς είμαστε και θα είμαστε εδώ βάζοντας ασπίδα τις αδούλωτες ψυχές μας και το πάθος μας για μια κοινωνία με ισονομία, ελευθερία και εργασιακά δικαιώματα, πάλι σαν θεματοφύλακες της δημόσιας περιουσίας, της ελευθεροφωνίας, της Δημοκρατίας, της ανοιχτής ΕΡΤ.

Η 11η Ιουνίου του 2013 δεν είναι απλά μια επέτειος που υπάρχει απλά για να θυμίζει ένα μαύρο γεγονός.

Είναι η ημερομηνία γέννησης ενός νικηφόρου αγώνα.

Ενός αγώνα που συνεχίζεται - έστω και με διαφορετικό τρόπο - και θα συνεχίζεται όσο οι εργαζόμενοι θα είναι τα υποκείμενα της εκμετάλλευσης, της προπαγάνδας της λήθης, της παραπλάνησης και των άνομων σχεδίων της κάθε είδους εξουσίας και διαπλοκής.«Ο αγώνας του ανθρώπου ενάντια στην εξουσία είναι ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη» 

Το ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου