Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Οι "ανέλεγκτοι" συνδικαλιστές του ΕΔΟΕΑΠ !!!

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Πετρόπουλος για ΕΔΟΕΑΠ:
Ο υπουργός θα ελέγχει τη νομιμότητα



Είχαν το απόλυτο ακαταδίωκτο!

Εύλογα ερωτήματα προκαλεί η αποστροφή του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσου Πετρόπουλου, ο οποίος κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα στη Βουλή, αναφερόμενος στον ΕΔΟΕΑΠ έκανε λόγο για αυτοτέλεια του Οργανισμού, ωστόσο, σημείωσε ότι ο υπουργός εκ του νόμου υποχρεώνεται να ελέγχει τη νομιμότητα.

Ο κ. Πετρόπουλος πήγε, μάλιστα, ένα βήμα πιο πέρα, κάνοντας αναφορά στις προηγούμενες διοικήσεις(;), που όπως είπε «είχαν εισάγει στις διατάξεις του καταστατικού το ανέλεγκτο των πράξεών τους».

«Ο ΕΔΟΕΑΠ έχει αυτοτέλεια. Εκλέγουν τον πρόεδρο. Δεν ορίζει η κυβέρνηση πρόεδρο στον ΕΔΟΕΑΠ», είπε ο κ. Πετρόπουλος και συμπλήρωσε στέλνοντας σαφέστατα μηνύματα ότι δεν υπάρχει «καμία παρέμβαση, λοιπόν, παρά μόνο στο πλαίσιο που ο νόμος υποχρεώνει τον υπουργό να ελέγχει τη νομιμότητα, διότι είχαν εισάγει στις διατάξεις του καταστατικού το ανέλεγκτο των πράξεών τους, το απόλυτο ακαταδίωκτο και την προστασία που έχουν τα στελέχη για τη συνδικαλιστική τους δράση. Θα πρέπει να ελέγχονται και φυσικά θα ελέγχονται για τις πράξεις διαχείρισής τους», είπε με νόημα ο κ. Πετρόπουλος.

Τα ερωτήματα που προκαλεί η συγκεκριμένη, εξαιρετικά δηκτική, αποστροφή του υφυπουργού είναι εύλογα.

Τι ακριβώς σημαίνει έλεγχος νομιμότητας από ένα υπουργείο στις αποφάσεις του Δ.Σ. ενός ΝΠΙΔ;
Επίσης, σε ποιους στέλνει σαφέστατα μηνύματα ο κ. Πετρόπουλος όταν μιλά για απόλυτο ακαταδίωκτο και ανέλεγκτες πράξεις;

Κατά τα άλλα ο κ. Πετρόπουλος στην παρέμβασή του στη Βουλή, σημείωσε ότι ο ΕΔΟΕΑΠ «είναι ένας Οργανισμός, που για πρώτη φορά έγινε ενιαίος με το νόμο του 2017, ένας Οργανισμός που ποτέ δεν ήταν ενιαίος και εξαιρούσε πάρα πολλούς δημοσιογράφους, από τον καιρό της μεταπολίτευσης ακόμα. Τότε που τους δημοσιογράφους της Αυγής και του Ριζοσπάστη δεν τους έγραφαν, ούτε στην ΕΣΗΕΑ, ούτε στον ΕΔΟΕΑΠ, και ήρθε η στιγμή που γίνεται ενιαίος», είπε, προσθέτοντας ότι «ενώ κάποιοι πρέπει να είναι στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του ΕΔΟΕΑΠ, έρχονται και λένε πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια».

Αναφερόμενος στο 2% επισήμανε ότι θα πηγαίνει για την υγεία και «δεν προβλέπεται καμία απώλεια επικουρικών συντάξεων. Ο ΕΔΟΕΑΠ ενισχύεται απολύτως με τη διεύρυνση της βάσης των μελών του».
Επίσης, σημείωσε ότι το 2015 από το αγγελιόσημο τα έσοδα ήταν 15 εκατ. ευρώ και με τις ρυθμίσεις θα είναι 17 εκατομμύρια ευρώ από τους πόρους που θα πληρώνουν επιτέλους και οι εργοδότες οι οποίοι δεν πλήρωναν εισφορά. «Είναι οι μόνοι εργοδότες στον πλανήτη που δεν πλήρωναν ποτέ εισφορά για τους εργαζόμενούς τους. Έχουμε 13 εκατομμύρια είσπραξη από το 2% της διάταξης αυτής».
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου