Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

«Τεχνική ματιά» για τις εκλογές του ΕΔΟΕΑΠ

*
Ανασυγκρότηση
***
*
e-mail αναγνώστη
Εκλογές στον ΕΔΟΕΑΠ και κανείς εκπρόσωπος των ασφαλισμένων της Γ΄ Περιφερειακής Διεύθυνσης Ε.Φ.Κ.Α. (πρώην Τ.Α.Τ.Τ.Α.) δεν έθεσε υποψηφιότητα. Απογοήτευση, αδιαφορία, εσωτερικά προβλήματα; Ποιος ξέρει.

Δεν κατεβαίνει κάποιος υποψήφιος για να βγει οπωσδήποτε. Μπαίνει στο ψηφοδέλτιο για να δηλώσει παρών και να μπορούν και οι νεοεισερχόμενοι συνάδελφοι Τεχνικοί στον έντυπο Τύπο να ψηφίσουν ένα δικό τους άνθρωπο. Γιατί δικό τους; Γιατί απλά ποιος νοιάστηκε από τους άλλους;

Ποιος θα ενδιαφερθεί γι’ αυτούς που δουλεύουν σε 95 dhb στα πιεστήρια με μελάνια και χημικά; Μακάρι να υπάρξει κάποιος.

Δυστυχώς, όμως, βλέποντας τις υποψηφιότητες για το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ βρίσκουμε και διατελέσαντες μέλη στο Δ.Σ. του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ.

Πού ήταν αυτοί όταν το Δ.Σ. του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ δεν ενέκρινε τα Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα στους ανέργους του ΤΑΤΤΑ όπως ρητά προβλέπεται από το Καταστατικό του, όπως ισχύει και στην Α΄ Διεύθυνση; Γιατί τα έπαιρναν λοιπόν μόνο οι δημοσιογράφοι και υπάλληλοι;

Πού ήταν αυτοί όταν το ΤΑΤΤΑ έκανε αυθαίρετα κρατήσεις στο επίδομα ανεργίας των Τεχνικών για κύρια σύνταξη, ΚΒΑΕ και επικουρικό; Και τώρα τρέχει το υπουργείο, ο ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ να μαζέψει τα ασυμμάζευτα;

Πού ήταν αυτοί όταν το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ήταν το μοναδικό Ταμείο στην Ελλάδα που αποφάσισε να εφαρμόσει την 136/2016 Γνωμοδότηση του ΝΣΚ στις 2-11-2016, με αποτέλεσμα να χάσουν δημοσιογράφοι, τεχνικοί και υπάλληλοι που βρίσκονταν σε επίσχεση, αρκετούς μήνες ασφάλισης; Σε μια εποχή μάλιστα που τα ένσημα είναι δυσεύρετα και το προ υπάρχον καθεστώς ήταν ευνοϊκότερο για τους ασφαλισμένους στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

Και για του λόγου το αληθές, τη συγκεκριμένη Γνωμοδότηση του ΝΣΚ την έκανε αποδεκτή το Υπουργείο έναν χρόνο μετά. Δηλαδή στις 18-10-2017 με την Α.Π.: Δ. ΑΣΦ. 1010/1372291/2017.

Βέβαια χάθηκαν τα ένσημα του κόσμου αλλά ποιος νοιάζεται;

Δυστυχώς οι εκπρόσωποι των ασφαλισμένων ήταν εκεί. Και τα ψηφίσανε όλα εκτός του εκπροσώπου της Γ΄ Διεύθυνσης.

Οσον αφορά την επίλυση (προσωρινή γιατί ακόμη εκκρεμούν συνταξιοδοτήσεις από το 2015) του θέματος της Γ΄ Διεύθυνσης για τη συνταξιοδότηση σύμφωνα με τον ΚΒΑΕ λόγω ανάλογων κρατήσεων, υπήρξε η πολιτική βούληση, η πρόθεση των εκπροσώπων του υπουργείου και προπαντός η επιμονή της προέδρου του Δ.Σ. και καλό θα είναι όσοι βοηθάνε να τους αναγνωρίζετε. Να επικρίνουμε αυτούς που αδιαφορούν και όχι αυτούς που αγωνίζονταν για κάτι.

Καλή επιτυχία στους υποψήφιους και ας ελπίσουμε ότι στον νέο ΕΔΕΟΑΠ δεν θα υπάρχουν «κατηγορίες» ασφαλισμένων.

Ένας παλιός τεχνικός

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

3 σχόλια:

  1. Μπορεί να μην υπάρχει υποψήφιος για τον ΕΔΟΕΑΠ, που να εκπροσωπεί τους ασφαλισμένους της Γ' Περιφ/κής Δ/νσης του ΕΦΚΑ (πρώην ΤΑΤΤΑ), αλλά υπάρχει από νωρίς το πρωί (ίσως και από το προηγούμενο βράδυ), έξω απ' τον ΕΔΟΕΑΠ, ο υποψόφιος παραιτημένος της ΕΤΗΠΤΑ. Τον σέρνουν σα σκυλάκι (χωρίς λουρί πλέον) τα επιτήδεια συνδικαλιστικά αφεντικά του, όπου τους είναι χρήσιμος (να τους πάρει τυρόπιττες, να μοιράζει ψηφοδέλτιά τους) και μετά μιά κλωτσιά, να πάει από κει πούρθε. Ο απόλυτος ξεφτίλας και μαζί του εξευτελίζονται όλοι εκείνοι που αιτήθηκαν την επαναφορά του στην ΕΤΗΠΤΑ. Αφού ο άνθρωπος δεν ήθελε και παραιτήθηκε, λόγω των οικονομικών αποκαλύψεων, γιατί τον ζορίζουν; Σκεφτείτε, αν αυτός είναι ο πιό ικανός του συνδυασμού, με τι σπίρτα έχετε να κάνετε!
    ΥΓ. Εξαιρείται ο γνωστός τεχνικός τύπο(υ)τας! Αυτός είναι εκτός συναγωνισμού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο εκπρόσωπος της Γ' Δνσης του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ εκεί ήταν και φρόντιζε να κάνει πολύ δυναμική την παρουσία του. Ετσι, σε θέμα συνταξιοδότησης συναδέλφου ψήφισε "κατά λάθος" να μην αναγνωριστούν ασφαλιστικές εισφορές 15 ετών νυχτερινής εργασίας του συναδέλφου. Ψήφισε, επίσης, με έξοδα του ταμείου, να κατατεθεί μήνυση από δικηγορικό γραφείο κατά συναδέλφων του για συκοφαντική δυσφήμηση της προέδρου. Η Νομική Υπηρεσία του ταμείου τί έκανε; Ηταν εκεί για να δηλώσει, κατά παραγγελία προέδρου και αντιπροέδρου του ταμείου ότι: "Εμείς ως ΕΤΗΠΤΑ δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με το μηχανισμό αγγελιοσήμου. ....Η είσπραξη και η κατανομή γίνεται σωστά με βάση το νόμο. ....Τίποτα το μεμπτό. Αυτά τα έχουμε συζητήσει και εξηγήσει πολλές φορές". Τώρα γιατί ο εισαγγελέας έχει απαγγείλει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, δεν μας το έχει εξηγήσει ο τ. εκπρόσωπος.
    Εχει και συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τον χαίρονται οι σύμβουλοι οι οποίοι τον εκλέγουν πρόεδρο. Ευθιξία, υπευθυνότητα και ηθική τα βασικά κριτήρια της επιλογής τους. Ξεχάσατε και την αξιοπρέπεια. Την ....άλλη φορά βάλτε λαι λίγο απ' αυτό. Προσοχή, το καυσαέριο θολώνει το μυαλό. Οχι κάθε μέρα στο ...κέντρο.

      Διαγραφή