Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Ο Ν. Μανεσιώτης (FMVoice) μηνύει τον Δημήτρη Μελισσανίδη

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ύβρεις και απειλές Μελισσανίδη
κατά Νίκου Μανεσιώτη
για το πρωτοσέλιδο της F&M Voice


Τη συνηθισμένη μέθοδο του εκφοβισμού επέλεξε ο Δημήτρης Μελισσανίδης προκειμένου να «απαντήσει» στην «F&M Voice» για το σημερινό πρωτοσέλιδο, που αποκαλύπτει το πρέσινγκ που δέχεται η Aegean Marine Petroleum από την αμερικανική Δικαιοσύνη και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Από την FMVoice

Πριν από λίγη ώρα, ο εκδότης της εφημερίδας μας, Νίκος Μανεσιώτης, έγινε αποδέκτης ύβρεων και απειλών από τον επιχειρηματία. Σε τηλεφωνική κλήση από απόκρυψη, ο Δ. Μελισσανίδης με χυδαίες και πεζοδρομιακές εκφράσεις, που δεν θεωρούμε σκόπιμο να αναπαράγουμε, απείλησε τον Νίκο Μανεσιώτη ότι, ούτε λίγο ούτε πολύ, "θα του τινάξει το σπίτι στον αέρα".

Η δημοσιογραφική έρευνα δεν φιμώνεται με ύβρεις και απειλές. Άλλωστε, η "F&M Voice" μπορεί να ανέδειξε το θέμα σε πρωτοσέλιδο, ως όφειλε λόγω της σημασίας του, αλλά δεν είναι το μόνο μέσο του πλανήτη που το δημοσίευσε. Αλήθεια, με αντίστοιχο τρόπο «απάντησε» ο Μελισσανίδης στους Financial Times;

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι το περιεχόμενο του ρεπορτάζ είναι πλήρως αληθές, καλούμε τον επιχειρηματία, αν έχει οτιδήποτε να διαψεύσει ή να απαντήσει, να το κάνει στο φως, μέσω του site ή της εφημερίδας μας και όχι στο σκοτάδι, με μεθόδους που παραπέμπουν σε υπόκοσμο.

Εννοείται ότι ο Ν. Μανεσιώτης έχει ήδη καταγγείλει το περιστατικό στις Αρχές και σε όλους τους αρμόδιους φορείς, ενώ παράλληλα θα προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες για τη διαφύλαξη της σωματικής του ακεραιότητας, την προστασία του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και της FMVoice, ειδικότερα.
---
Αρνείται οποιαδήποτε
ανάμιξη ο επιχειρηματίας

Αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη σχετικά με το περιστατικό που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Δια της δικηγόρου του, ο επιχειρηματίας απέστειλε στην FMVoice την ακόλουθη δήλωση:

"Ο κ. Δημήτρης Μελισσανίδης πληροφορήθηκε με έκπληξη το δημοσίευμα της ιστοσελίδας σας με τίτλο «Ύβρεις και απειλές Μελισσανίδη κατά Νίκου Μανεσιώτη για το πρωτοσέλιδο της F&M Voice» και δηλώνει ότι αγνοεί παντελώς το περιστατικό, με το οποίο δεν συνδέεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο.

Η πληρεξουσία δικηγόρος του Έλλη Ρίζου".

---
Μήνυση κατά του Δ. Μελισσανίδη
υπέβαλλε ο εκδότης της «F&M Voice»

Μήνυση κατά του Δημήτρη Μελισσανίδη για εξύβριση, προσβολή προσωπικότητας και απειλή, κατέθεσε πριν από λίγη ώρα ο εκδότης της «F&M Voice», Νίκος Μανεσιώτης.

Στη μήνυση, που υποβλήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων, ο Νίκος Μανεσιώτης εγκαλεί τον Δημ. Μελισσανίδη για τη χυδαία και υβριστική συμπεριφορά του, νωρίτερα σήμερα.

Στη μήνυσή του, ο εκδότης καθιστά τον επιχειρηματία προσωπικά υπεύθυνο για ο,τιδήποτε συμβεί στον ίδιο, τους οικείους και τους συνεργάτες του, μετά τις πρωτοφανείς απειλές που δέχτηκε -σε τηλεφωνική συνομιλία από απόκρυψη- και οι οποίες στρέφονταν όχι μόνο κατά του Ν. Μανεσιώτη, αλλά και της οικογένειας του.

Η FMVoice καθιστά σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να υποκύψει σε τραμπουκισμούς, ούτε να φοβηθεί κανέναν. Εκφράζουμε την πλήρη εμπιστοσύνη μας στις Αστυνομικές Αρχές και σας διαβεβαιώνουμε ότι αισθανόμαστε απόλυτα ασφαλείς, με μόνο όπλο μας την αλήθεια και το ρεπορτάζ.

Τον τελικό λόγο για την υπόθεση θα τον έχει η Δικαιοσύνη.

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου