Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Fake News - Όχι, οι "Λοβέρδοι" δεν είναι ανόητοι...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Aπό τον Τσόρτσιλ στον Stone
και από εκεί στον... Λοβέρδο


Κάνουν τεράστιο λάθος όσοι θεωρούν ότι τα "λαθάκια" του Γιάννη Λοβέρδου είναι προϊόντα ανοησίας ή παράνοιας. Ο εν λόγω - όπως και αρκετοί άλλοι - χρησιμοποιούν τα fake news σύμφωνα με το manual! Ενα manual που κωδικοποιεί τον νέο τρόπο πολιτικής επικοινωνίας στην εποχή των social συνδυάζοντάς τον με παλιά αξιώματα όπως αυτό που έλεγε ο Τσόρτσιλ: "Ένα ψέμα έχει ήδη ταξιδέψει στον μισό πλανήτη, πριν η αλήθεια έχει την ευκαιρία να βάλει καν το βρακί της". Εισηγητής αυτών των τεχνικών επικοινωνίας ο Roger Stone που δεν διστάζει να αποκαλύψει τα μυστικά της. (Update: Όταν ο Stone πήγαινε ακόμη στο γυμνάσιο συμμετείχε στην εκστρατεία υπέρ του Κένεντι με αντίπαλο τον Νίξον. Κάποια μέρα μπήκε στην καφετέρια και φώναξε: "Ο Νίξον είναι υπέρ του να κάνουμε μάθημα και τα Σάββατα!". Ήταν το πρώτο του τρικάκι...).

Τα fake news δεν χρειάζεται να είναι έξυπνα, περίτεχνα, πειστικά. Μπορεί και πρέπει, σύμφωνα με το νέο δόγμα, να είναι "χοντράδες", όπως το "κυβερνητικό αεροπλάνο" που ήταν ...τρένο ή τον συνταξιούχο που τον δέρνουν τα ΜΑΤ του ΣΥΡΙΖΑ το ...2012. Οσο πιο "χοντράδα" τόσο το καλύτερο, διότι το θέμα δεν είναι να γίνει πιστευτή η "είδηση" αλλά να δημιουργήσει ένα πέπλο αναξιοπιστίας πάνω από κάθε είδους πληροφορία. Τα ΜΜΕ πρέπει να χάσουν κάθε ίχνος αξιοπιστίας τους έχει απομείνει, το ίδιο και οι πολιτικοί. "Μα γιατί;" θα αναρωτηθεί κάποιος. "Με αυτόν τον τρόπο δεν πριονίζουν τον κλαδί πάνω στο οποίο κάθονται και οι ίδιοι;". Βεβαίως! Αυτό κάνουν και το κάνουν συνειδητά, δεν πριονίζουν το κλαδί αλλά ολόκληρο το δέντρο πάνω στο οποίο κάθονται και οι ίδιοι αλλά και οι αντίπαλοί τους (ο ΣΥΡΙΖΑ εν προκειμένω). Κι αυτό διότι πιστεύουν - και έτσι είναι - ότι αυτό το δέντρο έχει φτάσει πλέον στα όριά του, ό,τι είχε να τους προσφέρει τους το έδωσε και με το παραπάνω.


Το θέμα είναι τώρα να αποδείξουν ότι "όλοι ίδιοι είναι" οδηγώντας τον κόσμο στην απέχθεια για κάθε τι που έχει σχέση με την πολιτική, στην αδιαφορία και στην αποχή. Όσο λιγότεροι πάνε να ψηφίσουν τόσο το καλύτερο γι αυτούς. Με 90% συσπείρωση, η ΝΔ έχει μόνο ένα τρόπο να ξαναπάρει την εξουσία: μια αποχή που να ξεπερνάει το 45%. Αυτό θέλουν και αυτό θα επιδιώξουν με νύχια και με δόντια από εδώ και πέρα. Να κερδίσουν με την ψήφο των ήδη πεισμένων και αμετακίνητων (οι περισσότεροι είναι 65+ χρόνων). Η τακτική τους είναι το επόμενο στάδιο του "γκεμπελισμού" που στρώνει το δρόμο σε μία κοινωνία όπου η πλειοψηφία των πολιτών θα σιωπά και θα απέχει και μία μειοψηφία θα νέμεται την εξουσία μέχρι να συμβεί αυτό που προσδοκούν και που διαφαίνεται στην Ευρώπη: η επέλαση του ακροδεξιού ολοκληρωτισμού.

Οχι, οι "Λοβέρδοι" δεν είναι ανόητοι. Λειτουργούν βάσει σχεδίου. Και το κάνουν καλά. Ας πάψουμε λοιπόν να τους υποτιμάμε πριν να είναι αργά...

Διότι το τραγικό δεν είναι αυτό που κάνει ο κάθε "Λοβέρδος". Το τραγικό είναι ότι δεν υπάρχει ούτε άμυνα ούτε αντίσταση σε αυτούς, μερικές μάλιστα φορές υπάρχει η χειρότερη δυνατή αντίδραση: η χρήση των ίδιων "όπλων" κάτι που οι "Λοβέρδοι" επιδιώκουν με κάθε τρόπο, παρασύροντάς μας βαθύτερα στο λάκκο με τα φίδια...

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου