Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Κίνδυνος «φούσκας» στο Διαδίκτυο

Στελέχη της διαφημιστικής αγοράς (και όχι μόνο) προειδοποιούν για «φούσκα» στο Διαδίκτυο και επισημαίνουν τον κίνδυνο να «σκάσει» ανα πάσα στιγμή, προκαλώντας αλυσιδωτές ζημιές! Απο τον δημοσιογραφικό χώρο εως συνεργαζόμενες επιχειρήσεις… Ζημιές που υπολογίζονται σε μερικές δεκάδες εκατομμύρια. (enimerosi24)
---
Oι δήθεν ανεξάρτητες πένες...

Πόσο ηθικό και δεοντολογικό είναι να μην αποκαλύπτει ένας δημοσιογράφος την πρόθεσή του, να πολιτευθεί με κάποιο κόμμα και να περνά την «κομματική γραμμή» ως...
σχόλιο και προσωπική άποψη;

Διαβάζουμε και ακούμε τέρατα και σημεία αυτή την εποχή από –δήθεν- ανεξάρτητες πένες, που παλεύουν στα παρασκήνια για το επίσημο χρίσμα και τα δίνουν όλα στην τελική ευθεία πριν τις εκλογές. Όλα στο φως και έγκαιρα, αυτή είναι η μοναδική έντιμη λύση!

Και ακόμη και να μην πολιτευθούν τελικά, θα μπορούν να κυκλοφορούν με το κεφάλι ψηλά, ανεξαρτήτως κόμματος!...

Πέτρος Πιτσίνης (fb)
---
24ωρη απεργία στη Λέσβο

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ, σύμφωνα με το καταστατικό της κηρύσσει 24ωρη απεργία όλων των συντακτών που εργάζονται σε όλα τα Μέσα της Λέσβου από τις 6 το πρωί της Πέμπτης 13 Σεπτεμβρίου 2018 έως τις 6 π.μ. της Παρασκευής, 14 Σεπτεμβρίου 2018. Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά και ενωτικά σε μία προσπάθεια να καταδειχθεί δυναμικά το μείζον πρόβλημα που αφορά στις ιδιαίτερα επικίνδυνες συνθήκες κάτω από τις οποίες ασκείται το δημοσιογραφικό λειτούργημα στη Λέσβο και στις συνεχιζόμενες απειλές κατά δημοσιογράφων από ακραία στοιχεία που επιχειρούν να φιμώσουν τον μη αρεστό δημοσιογραφικό λόγο (enimerosi24)
---
Συνέντευξη Κουτσούμπα στην ΕΡΤ3

Ο Γενικός Γραμματέας του Κ.Κ.Ε Δημήτρης Κουτσούμπας είναι καλεσμένος της εκπομπής «ΕπιΚοινωνία» της ΕΡΤ3 με τη Θεοδώρα Αυγέρη, την Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018, στις 10 το πρωί. (Τυπολογίες)
---
Μικρή αύξηση… ενοικίου

δίνει η ΕΕΤΤ στην Digea!

Άδικα ανησυχούσε η Digea ότι θα μειωθεί το ανώτατο όριο των ενοικίων προς τους πελάτες της, τα τηλεοπτικά κανάλια των οποίων το ψηφιακό σήμα μεταφέρει. Ο έλεγχος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων αύξησε οριακά το περίφημο ΑΟΤ (Ανώτατο Όριο Τιμής), σύμφωνα με το οποίο η Digea καθορίζει τα ενοίκια για τη μεταφορά του τηλεοπτικού σήματος. Με τη νέα απόφαση, για τη μεταφορά των καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας ορίστηκε σε 12.458.017 ευρώ και για τη μεταφορά των καναλιών περιφερειακής εμβέλειας σε 4.394.200 ευρώ. (Τυπολογίες)
---
«Πόρτα» στο «MegaOne» του Βρυώνη...
Συγκεκριμένα, στις 7 Ιουνίου η εταιρεία «Star Ελληνική Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε.» που ελέγχει και λειτουργεί το New TV έκανε αίτηση κατοχύρωσης υπέρ της του... τίτλου αλλά και του λογότυπου του «MegaOne», τρεις μόνο μέρες μετά το επίσημο λανσάρισμα του νέου καναλιού.

Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης όμως την απέρριψε, αναφέροντας στο έγγραφό του ότι είναι μεγάλη η ομοιότητά του με το Mega, το οποίο μαζί με τα παράγωγά του είναι κατοχυρωμένο (φυσικά) από την Τηλέτυπος Α.Ε.

Επιπλέον το λογότυπο του «MegaOne» έχει μεγάλη ομοιότητα με το αντίστοιχο (προηγούμενο, πλέον) του ΣΚΑΪ. Ο εν λόγω τίτλος είχε χρησιμοποιηθεί μάλιστα από το TV One της Κύπρου, για λίγους μήνες, κατά την μετάβασή του από το Mega Κύπρου. Ωστόσο δεν είνα η πρώτη φορά που κανάλι του Φίλιππου Βρυώνη κάνει «ξερή» αντιγραφή άλλου σταθμού.(Documentonews.gr)
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου