Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Πρωτοφανής επίθεση των ΝΕΩΝ στον Κώστα Καραμανλή

*
Ανασυγκρότηση
***
*


… με την υπογραφή του Γ. Παπαχρήστου

Ενα εξαιρετικά σκληρό κείμενο για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή υπέγραψε στη στήλη του στα «ΝΕΑ» ο Γιώργος Παπαχρήστος. Μάλιστα το πρωτοσέλιδο «χτύπημα» με τίτλο «Ο επιτήδειος ουδέτερος κ. Καραμανλής» με πλάγιο, «Αμίλητος και απαθής παρακολουθεί τις εξελίξεις – Οι διασυνδέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ» ωχριά μπροστά στις διαπιστώσεις και στις φράσεις που χρησιμοποιεί ο δημοσιογράφος στο κείμενο του!

Αφού, εκτός από την κατηγορία ότι επι των ημερών του χρεοκόπησε η χώρα, αναγόρευσε το ρουσφέτι ως το απόλυτο μέσο προσέγγισης και εκμαυλισμού των ψηφοφόρων, κατήργησε κάθε είδους αξιοκρατία στο δημόσιο βίο, κατέστησε κολλητούς και κουμπάρους σε παράγοντες της δημόσιας ζωής, εντάθηκε και διευρύνθηκε η διαπλοκή, απαξιώθηκε η έννοια της πολιτικής και οι πολιτικοί ως πρόσωπα, επλήγησαν οι θεσμοί και ιδιαίτερα η Δικαιοσύνη. Αφού απέφυγε πεισματικά να δώσει την παραμικρή εξήγηση, δεν είπε λέξη για τον υπέρογκο δανεισμό και την αλόγιστη σπατάλη για την πενταετία της πρωθυπουργίας του. Παρακολουθεί απαθής επι εννέα χρόνια αυτό που συμβαίνει και συμπεριφέρεται σαν να μην τον αφορά τίποτα από όσα μεσολάβησαν.

Καταλήγοντας όμως ο δημοσιογράφος καταφέρει το τελειωτικό χτύπημα εναντίον του πρώην πρωθυπουργού υποστηρίζοντας ότι ο πραγματικός στόχος του είναι ο καθολικός εξαγνισμός του μέσα από την προεδρική εκλογή του 2020. Συγκεκριμένα, γράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος, «Με δεδομένο τον ΣΥΡΙΖΑ, που όχι μόνο δεν αντιπολιτεύεται αλλά συνεργάζεται εμμέσως μαζί του, και με πιο δεδομένο τον Κυριάκο Μητσοτάκη που έχει δεμένα τα χέρια, λογικό είναι να πιστεύει ότι δια περιπάτου θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Και η τελειωτική βολή δίνεται με την καταληκτική διαπίστωση «Γιατί όχι άλλωστε; Στην Ελλάδα όλα μπορεί να συμβούν (ενν. να γίνει πρόεδρος ο Καραμανλής). Ακόμη και αυτό. Θα είναι ένα απτό δείγμα της επιτυχίας του να καταστήσει την αναξιοκρατία και την τεμπελιά ως το απόλυτο προσόν για οτιδήποτε»!
---
Α.Ψ./Εφ.Συν
---
*

2 σχόλια:

  1. Σκληρό κείμενο κατά Καραμανλή. Για τη σκληρή πραγματικότητα που ζούμε εξ αιτίας του συγκεκριμένου και των ομοίων του δεν πειράζει και τόσο. Αλλωστε, δεν είναι το ίδιο πράγμα πολιτικοί και πόπολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν ο Αρης, ο γνωστός μεγαλοδημοσιογράφος, είπε ότι "οι Ελληνες έτρωγαν τα λεφτά τους στα ξενύχτια και στις πουτάνες" δεν υπήρξε αντίστοιχη ευθιξία. Μάλλον συμφώνησαν οι κοντυλοφόροι.

      Διαγραφή