Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Συγκατοίκηση STAR και ALPHA

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Άρχισαν τα όργανα...


Τις δύο από τις πέντε άδειες επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου απέκτησαν οι «ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (STAR) και ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ALPHA), οι οποίες έως τις 20 Σεπτεμβρίου πρέπει να καταβάλλουν την πρώτη δόση (ύψους 3.500.000 ευρώ) για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αδειοδότησης.

Εντούτοις είναι γνωστό ότι από το καλοκαίρι οι δύο τηλεοπτικοί σταθμοί STAR και ALPHA «συγκατοικούν» με τον ενημερωτικό τομέα του σταθμού της Κάντζας να έχει μεταφερθεί στο κτήριο της Κηφισιάς. Εκτός όμως από τη «συγκατοίκηση» πραγματοποιήθηκε και… μεταγραφή των περισσότερων εργαζομένων από την εταιρεία παραγωγής του ALPHA, την «Plus Productions, στην εταιρεία παραγωγής συμφερόντων STAR, την «Green Pixel Productions». Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στην εταιρεία παραγωγής του ALPHA παρέμειναν ελάχιστοι εργαζόμενοι ενώ οι συμβάσεις που δόθηκαν σε εργαζομένους έχουν προκαλέσει αντιδράσεις.

Τις επόμενες ημέρες οι εργαζόμενοι θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις με αρκετούς να υποστηρίζουν ότι τους επόμενους μήνες τόσο η «μετακόμιση» όσο και η «μετακίνηση εργαζομένων» θα απασχολήσουν τόσο το αρμόδιο υπουργείο όσο και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

---
---
*

1 σχόλιο:

  1. Είπαμε, το μόνο σίγουρο από το νόμο περί τηλεοπτικών αδειών είναι η μείωση του φόρου για τις διαφημίσεις. Ετσι χτυπάς τη διαπλοκή, έτσι βάζεις τάξη στην τηλεοπτική αγορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή