Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Προς αναβολή η εκδίκαση
στο ΣτΕ κατά ΕΔΟΕΑΠ...

Λόγω εκλογικών αναμετρήσεων αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η αναβολή εκδίκασης των δεκάδων προσφυγών ενάντια στην εισφορά 2% για τον ΕΔΟΕΑΠ για τις 3 Ιουνίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Πακέτο 16 εκατ. ευρώ
για τον επαρχιακό Τύπο...

Προτεραιότητα στην Περιφέρεια δείχνει η κυβέρνηση. Η ενίσχυση του πανελλαδικού Τύπου αναμένεται να προχωρήσει με μια δεύτερη υπουργική απόφαση, βάσει της οποίας θα δοθούν προκαταβολές σε εφημερίδες από ένα εν εξελίξει πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί.
Προς το παρόν, δημοσιεύτηκε η κοινή υπουργική απόφαση (1676/Β) του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη και του υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσου, με την οποία καταρτίζεται πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων έκδοσης ημερησίων και εβδομαδιαίων περιφερειακών και τοπικών εφημερίδων, σε λιγότερο από έναν μήνα από την ψήφιση της σχετικής διάταξης στη Βουλή, με την οποία διαμορφώθηκε το αναγκαίο θεσμικό πλαίσιο για την ενίσχυση του Τύπου (άρθρο 51 του ν. 4609/2019).
Το πρόγραμμα είναι τετραετούς διάρκειας (2019 – 2022) και το ποσό που θα διατεθεί για την ενίσχυση του περιφερειακού και τοπικού Τύπου ανέρχεται σε 4 εκατ. ευρώ ετησίως, δηλαδή σε 16 εκατ. ευρώ συνολικά για τέσσερα χρόνια.

Διαγράφηκαν
δισεκατομμύρια
ψεύτικοι λογαριασμοί...

Τα μέτρα που πήρε για τη διασφάλιση της ασφάλειας της κοινότητας από τον Οκτώβριο ως τον Μάρτιο ανακοίνωσε το Facebook. Η επιχείρηση δήλωσε ότι διέγραψε 3,4 δισεκατομμύρια ψεύτικους λογαριασμούς, αριθμός διπλάσιος συγκριτικά με το προηγούμενο εξάμηνο. Ακόμη, παρουσίασε αναλυτικά τα αριθμητικά στοιχεία για τις παραβιάσεις των κανονισμών ασφαλείας της επιχείρησης.

Η νέα διοίκηση στην ΕΠΗΕΑ

Συγκροτήθηκε σε σώμα στην πρώτη συνεδρίασή του, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΗΕΑ που ψηφίστηκε στις Εκλογές του Μαΐου, όπου η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη και κατέλαβε 8 έδρες στο Δ.Σ. και η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ κατέλαβε 3 έδρες.

Πρόεδρος, Γενικός Γραμματέας και Ταμίας εκλέχτηκαν εκ νέου ο Μάρκος Γκανάς, ο Δημήτρης Πίππας και ο Δημήτρης Τόλης. Αντιπρόεδρος ο Δημήτρης Σοφρώνης, Αναπλ. Γραμματέας η Λαμπρινή Σκορτσιανίτη και Αναπλ. Ταμίας η Μαρία Διαμαντάκη. Μέλη του Δ.Σ. ο Πέτρος Ζώτος, ο Βαγγέλης Βλάχος, ο Στράτος Κουτσοβίλης, ο Γιώργος Πρασούλας και ο Βαγγέλης Γκιλάκης.

To Roland Garros στην ΕΡΤ


Το φημισμένο τουρνουά τένις Roland Garros (το δεύτερο από τα τέσσερα ετήσια Grand Slam), ανοίγει τις πύλες του και η ΕΡΤ θα βρίσκεται στα χωμάτινα γήπεδα του Παρισιού.
Από τις 26 Μαΐου μέχρι τις 9 Ιουνίου 2019, η ΕΡΤ Sports, θα μεταδώσει δράση από επτά γήπεδα, προσφέροντας έντονες συγκινήσεις και συναρπαστικές μονομαχίες.
Όλα τα κορυφαία αστέρια του αθλήματος δηλώνουν «παρών». Ο αξεπέραστος στο χώμα Ραφαέλ Ναδάλ, ρέκορντμαν της διοργάνωσης με 11 νίκες, υπερασπίζεται για μία ακόμη φορά τον τίτλο του απέναντι στους Ρότζερ Φέντερερ και Νόβακ Τζόκοβιτς.
Στις γυναίκες, η Σιμόνα Χάλεπ φιλοδοξεί να διατηρήσει τα σκήπτρα της, παραμένοντας στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, όμως κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει την κορυφαία τενίστρια όλων των εποχών, Σερένα Γουίλιαμς, αλλά και την ανερχόμενη Ναόμι Οζάκα.
Παράλληλα, το ελληνικό ενδιαφέρον για τη διοργάνωση είναι στα ύψη. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη έχουν ήδη δώσει τα διαπιστευτήριά τους στο παγκόσμιο τενιστικό κοινό και έχουν πιθανότητες να φτάσουν στο υψηλότερο επίπεδο.

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι
του Mega (και) από την ειδική διαχείριση!

Τέσσερις μήνες αφού το δικαστήριο αποφάσισε την ένταξη της Τηλέτυπος Α.Ε. σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, η ειδική διαχειρίστρια αποφάσισε να στείλει συστημένη επιστολή στους εργαζόμενους του MEGA και να τους ενημερώσει υποτίθεται, για την αδυναμία απασχόλησης και καταβολής της μισθοδοσίας, ενώ στη πραγματικότητα προσπαθεί να δικαιολογηθεί, για αυτά που δεν έγιναν από μέρους της, παρά το ότι προβλέπονταν στη δικαστική απόφαση.
Αντί να εξηγήσει στους εργαζόμενους γιατί όλο αυτό το χρονικό διάστημα, που έχει αναλάβει τα καθήκοντα του ειδικού διαχειριστή, δεν έκανε καμία απολύτως ενέργεια για την πραγματική λειτουργία του MEGA, σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, κάνει μια ιστορική αναδρομή στα τρία τελευταία χρόνια της κρίσης, στα προβλήματα που αντιμετώπισε το κανάλι, με πολλές ανακρίβειες και μάλλον σκόπιμες παραλείψεις, προκειμένου να βγάλει τα συμπεράσματα που την βολεύουν.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου