Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ανησυχία στον Alpha

Μειώσεις κόστους ήταν η απάντηση της διοίκησης του Alpha σε συνδικαλιστικά στελέχη, όταν έθεσαν το ζήτημα των μαζικών απολύσεων στο ραδιόφωνο του Alpha. Η διοίκηση ουσιαστικά «ξήλωσε» όλη την απογευματινή ζώνη, απολύοντας όσους είχαν συμβάσεις με το ραδιόφωνο του Alpha. Η ΕΣΗΕΑ κατήγγειλε τις απολύσεις εκφράζοντας απλώς την ανησυχία της.

Περιμένει το One Channel
τη “μεγάλη” έγκριση του ΕΣΡ

Μετά και την έγκριση του ΕΣΡ για τη μετάδοση του σήματος του One Channel από την Cosmote TV και τη Nova, ο στόχος είναι η απόκτηση και της άδειας της επίγειας λήψης. Ήδη ο τηλεοπτικός σταθμός καλύπτει μέσω του Internet και των δύο πλατφορμών το σύνολο της χώρας, όμως η άδεια από το ΕΣΡ, έναντι τιμήματος 35 εκατ. ευρώ για μία δεκαετία, είναι εκείνη που θα βάλει το κανάλι και στη διαφημιστική αγορά.

Δικαίωση από τη συνεργασία Nova-HBO

Μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έκανε η Nova ήταν η συνεργασία με το HBO. Το «Game of Thrones» ήταν επί οκτώ χρόνια το σταθερό σημείο αναφοράς για την παγκόσμια τηλεοπτική βιομηχανία, με εκατομμύρια τηλεθεατές, σε μια τεράστια υπερπαραγωγή σε πολλές χώρες του κόσμου. Η συνεργασία της Nova με το HBO συνεχίζεται. 

Διχάζει την ΕΡΤ ο ΠΑΟΚ

Το σχέδιο για την απόκτηση των δικαιωμάτων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την ΕΡΤ εξακολουθεί να συναντά αντιρρήσεις και εντός του ραδιοτηλεοπτικού φορέα και εντός της κυβέρνησης. Το ποσό που θα πρέπει να διατεθεί για τρία χρόνια ανέρχεται σε 30 εκατ. ευρώ, χωρίς να είναι βέβαιο πως τα χρήματα αυτά θα επιστρέψουν στην ΕΡΤ από τη διαφήμιση. Είναι όμως ταυτόχρονα πιθανό η… ένταξη του ΠΑΟΚ στην ΕΡΤ να προκαλέσει την αποχώρηση άλλων ομάδων που έχουν συμβόλαιο για ακόμη έναν χρόνο με την εταιρεία.

Απώλειες από την απόφαση
του Ολυμπιακού να πέσει στην Α2

Νέα δεδομένα προκαλεί η απόφαση της ΚΑΕ Ολυμπιακός να πέσει στην Α2. Η αξία του πρωταθλήματος μειώνεται σημαντικά για τους δύο φορείς που μεταδίδουν τους αγώνες, την ΕΡΤ και την Cosmote TV. Η ΕΡΤ έχει συμβόλαια με τις μικρότερες ομάδες, ενώ η Cosmote με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Αν η ομάδα του Πειραιά προσχωρήσει στο πρωτάθλημα της Αδριατικής Λίγκας, όπως ισχυρίζεται, τότε η Cosmote θα διεκδικήσει τους αγώνες της ομάδας.

Προχωράει κανονικά η ΚΥΑ
για τους συμψηφισμούς στην ΕΡΤ

Με εσωτερική της ανακοίνωση η δίοικηση της ΕΡΤ ενημερώνει προς οδεύει προς εφαρμογή άμεση η ΚΥΑ για τους συμψηφισμούς μισθών και αποζημιώσεων. Το γεγονός αυτό υπογραμμίζει η ΠΟΣΠΕΡΤ καθώς, όπως αναφέρει, “τις τελευταίες ημέρες κάποιοι, παριστάνοντας για άλλη μια φορά δήθεν τους “ρυθμιστές” των εξελίξεων εντός της ΕΡΤ, διαδίδουν ψευδώς ότι τάχα “έχουν παγώσει οι διαδικασίες της ΚΥΑ εξαιτίας των προσφυγών”.
---
Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου