Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Αφιέρωμα του Αρχείου
της ΕΡΤ Πρωτομαγιές της Κατοχής

Η Εργατική Πρωτομαγιά, ως παγκόσμια ημέρα κοινών αγώνων της εργατικής τάξης, συνδέεται με την αιματοβαμμένη απεργία των εργατών του Σικάγο στις αρχές Μάη του 1886, που διεκδικούσαν το οκτάωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Ως εργατική γιορτή καθιερώθηκε τον Ιούλιο του 1889 κατά τη διάρκεια του ιδρυτικού συνεδρίου της Δεύτερης Διεθνούς στο Παρίσι. Το Αρχείο της ΕΡΤ, με αφορμή την Πρωτομαγιά, ψηφιοποίησε και παρουσιάζει στην ιστοσελίδα http://www.ert.gr/news/arxeio-afierwmata/ το ντοκιμαντέρ «Μνήμες Πρωτομαγιάς».

Αρχίζουν οι τηλεοπτικές
αναμετρήσεις στην ιδιωτική TV

Ξεκινούν και τα debates. Σήμερα, 1η Μαΐου, ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα, η εκπομπή «Ρουά Ματ» με τη Νίκη Λυμπεράκη, στον ΣΚΑΪ, παρουσιάζει την τηλεοπτική αναμέτρηση για την Περιφέρεια Αττικής με καλεσμένους στο στούντιο τους Ρένα Δούρου, Γιώργο Πατούλη, Γιάννη Σγουρό και Γιάννη Πρωτούλη. Την Πέμπτη 2 Μαΐου η εκπομπή «Οpen Mind» με την Έλλη Στάη, στο Open, έχει καλεσμένους τους υποψήφιους για τη δημαρχία της Αθήνας, Κώστα Μπακογιάννη, Παύλο Γερουλάνο, Νάσο Ηλιόπουλο και Νίκο Σοφιανό. Την Τετάρτη 8 Μαΐου τα ίδια πρόσωπα θα βρεθούν στην εκπομπή «Ρουά Ματ» στον ΣΚΑΪ.

Αίτημα για 12μήνες δόσεις

Επανέφερε η ΕΙΤΗΣΕΕ το αίτημα για την αλλαγή πληρωμής της δεύτερης δόσης των 3,5 εκατ. ευρώ για τις άδειες. Οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί ζητούν να πληρώνουν ένα μηνιαίο τέλος για την άδεια που έλαβαν από τη διαγωνιστική διαδικασία του ΕΣΡ.

Δεν συμβιβάζονται
τηλεμάρκετινγκ και υποψήφιοι

Τέλος οι εκπομπές τηλεμάρκετινγκ για τους υποψηφίους σε ευρωεκλογές και περιφερειακές – δημοτικές εκλογές. Ύστερα από ερώτημα που υποβλήθηκε από περιφερειακά κανάλια, το ΕΣΡ απάντησε πως οι τηλεοπτικοί σταθμοί οφείλουν να διακόψουν άμεσα τις εκπομπές τηλεμάρκετινγκ που μεταδίδουν υποψήφιοι στις προσεχείς εκλογές.

Συνεργασία
24Media-RAI-ATC
στο «News.vid.io»

Η 24Media, σε συνεργασία με τη RAI, ανέλαβε στην Ελλάδα την ανάπτυξη της νέας πλατφόρμας Athens Technology Center (ATC), την οποία χρηματοδοτεί η Google και αφορά την ανάπτυξη νέων μεθόδων παραγωγής ειδησεογραφικού περιεχομένου με τη μορφή βίντεο. Πρόκειται για τη χρηματοδότηση της δημοσιογραφίας που είχε εξαγγείλει η διεθνής πλατφόρμα. Στην ουσία θα αναπτυχθεί μια νέα τεχνολογία παραγωγής πολυμεσικού περιεχομένου ειδήσεων που θα ενσωματώνει βίντεο. Η 24Media σε συνεργασία με τη RAI θα συμμετάσχουν στη διαμόρφωση των απαιτήσεων της πλατφόρμας και στον ποιοτικό έλεγχό της.
Ο τίτλος της πλατφόρμας είναι «News.vid.io» και έχει στόχο να προσφέρει στους δημοσιογράφους τη δυνατότητα να παρουσιάσουν ειδησεογραφικές ιστορίες που θα εμπλουτίζονται με βίντεο, είτε δικά τους είτε όσα έχουν συλλεχθεί από άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Πίνακες υποψηφίων
ευρωβουλευτών ζητάει το ΕΣΡ

Οι τηλεοπτικοί και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί οφείλουν να αποστέλλουν συμπληρωμένους τους πίνακες, που έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο του ΕΣΡ καθημερινώς μέχρι 2.00 το μεσημέρι για τις εκπομπές του προηγούμενου 24ώρου. Την απόφαση αυτή έλαβε η Ραδιοτηλεοπτική Αρχή. Η απόφαση αυτή ελήφθη προκειμένου να καταστεί εφικτός ο έλεγχος της παρουσίας των υποψηφίων των επερχόμενων ευρωεκλογών.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου