Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

... Λυμπέρης - ξεπούλημα με άρωμα ...Τουρκίας !!!


*
www.newpost.gr
***
*
Φιλιππόπουλος και Κυριακού

ερίζουν για τα ιμάτια του Λυμπέρη


Σκληρή μάχη έχει ξεσπάσει στο χώρο των lifestyle εκδοτών με τον Θεοχάρη Φιλιππόπουλο και τον Θοδωρή Κυριακού να ερίζουν για τα… ιμάτια του Αντώνη Λυμπέρη. 

Σε αυτή τη μάχη τα δικαιώματα των τουρκικών σίριαλ χρησιμοποιούνται ως «δυνατό χαρτί», με τη στήλη «Σίβυλλα» στο «Βήμα» να γράφει μία αλληγορική ιστορία με άρωμα... ανατολής, που δείχνει τι γίνεται ακριβώς σε αυτό τον «πόλεμο».

Ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος, ιδιοκτήτης των «Αττικών Εκδόσεων» έχει ως στόχο την εξαγορά εντύπων του Λυμπέρη, ο οποίος ως γνωστόν αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα- οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι και κάποιοι στοιχηματίζουν ότι  δεν θα αντέξει ως το φθινόπωρο.

Ο Φιλιππόπουλος, όμως, «φοβάται» τον Θόδωρο Κυριακού, στον οποίο ο Λυμπέρης χρωστάει μεγάλο ποσό- λένε για πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ, για τα δικαιώματα των dvd τουρκικών σειρών, που πουλάει μαζί με το τηλεπεριοδικό του.  Φιλιππόπουλος και Κυριακού, ουσιαστικά «μάχονται» για κάποια από τα έντυπα του Λυμπέρη, με το περιοδικό «Hello!» να είναι ο κύριος στόχος.

Ο Κυριακού, μάλιστα είχε αγοράσει προ καιρού το περιοδικό «ΟΚ» από τον Πέτρο Κωστόπουλο, οπότε η αγορά και του «Hellο!» θα ισχυροποιούσε τις εκδόσεις «Daphne», ανταγωνιστή των «Αττικών εκδόσεων». Προβάδισμα φαίνεται να έχει ο Φιλιππόπουλος, όμως όλα  είναι ρευστά.

Διαβάστε το σχετικό κομμάτι της  της Σίβυλλας από το «Βήμα» με τίτλο «Σανίδα σωτηρίας τα... Louboutin της Τζανσού»:

Δεν λέει τα ονόματα, αλλά είναι άκρως κατατοπιστικό: Οι εξελίξεις στο χώρο των life style εκδοτικών συγκροτημάτων είναι καταιγιστικές. Ανάμεσα σε δεκάδες private parties, κρουαζιέρες με σκάφη και αφίξεις διασημοτήτων δεύτερης κατηγορίας, οι άλλοτε κραταιοί publishers προσπαθούν να βρουν μια κάποια λύση στα προβλήματά τους. Οικονομικά προβλήματα τεράστια, που καθημερινά πολλαπλασιάζονται.

Συνεργαζόμενα εκδοτικά συγκροτήματα της Ευρώπης και Αμερικής , τα οποία μέσω «σκληρών προειδοποιητικών μηνυμάτων» ζητούν από τους επικεφαλείς των αντίστοιχων ελληνικών να είναι «OK» απέναντι στις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει. Τούρκοι μεγιστάνες του Τύπου και ιδιοκτήτες καναλιών  έχουν παραχωρήσει τα δικαιώματα σειρών υψηλής θεαματικότητας σε έλληνες συναδέλφους τους και μέχρι στιγμής δεν μπορούν να εισπράξουν τα χρήματά που τους οφείλονται. Ποσά τα οποία ανέρχονται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Τελικά τα τουρκικά σήριαλ τα οποία τα δύο τελευταία χρόνια έκαναν θορυβώδη είσοδο στη ζωή του μέσου Έλληνα είναι ο ρυθμιστικός παράγοντας για την πορεία ή ακόμα και την επιβίωση συγκεκριμένων «μαγαζιών».
.
Ο «φόβος» του καναλάρχη
.
Στα πόδια της σέξυ Τζανσού Ντερέ, πρωταγωνίστριας της «Sila», σειράς η οποία κάνει τα μηχανάκια να χτυπούν κόκκινο, δίνονται σκληρές, καθημερινές μάχες.

Η κυρία Ντερέ έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής στη χώρα μας όταν το περασμένο καλοκαίρι κυκλοφορουσε με 12ποντα Chistian Louboutin και σύνολα Rick Owens, Hakaan και Azzedine Alaia, μέσα από το λαοφιλές σήριαλ «Ezel». Μαθαίνω ότι νεαρός έλληνας εκδότης, ο πλέον ισχυρός σήμερα στον άλλοτε glamorous, κραταιό χώρο των life style εντύπων, σκέφτεται τελικά να ενισχύσει οικονομικά δοκιμαζόμενο συνάδελφό του. Έναν συνάδελφο με τον οποίο στο παρελθόν κάθε άλλο παρά φιλικές σχέσεις διατηρούσαν.

Ο δεύτερος εκδότης έχει «λυγίσει» εδώ και καιρό. Ο young publisher το γνωρίζει πολύ καλά αυτό. Σκέφθηκε λοιπόν ότι οι οφειλές για τα δικαιώματα για προσφορά σε dvd των τουρκικών σειρών, που όπως προανέφερα ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ, δεν θα μπορέσουν να καταβληθούν από τον συνάδελφό του στον έλληνα δικαιούχο. Ο οποίος δεν είναι άλλος από έλληνα Καναλάρχη.

O οποίος, πάλι, αφού δεν θα είχε εισπράξει τα χρήματα από τα δικαιώματα των σειρών, θα ανάγκαζε τον εκδότη, αντ' αυτών, να του παραχωρήσει δημοφιλή ξένο τίτλο life style και gossip εντύπου. Και αυτό το τελευταίο έκανε τον νεαρό εκδότη να ανησυχήσει.
.
Κρυφές επιθυμίες
.
Ο publisher δεν επιθυμεί ο Καναλάρχης ο οποίος φέρεται ιδιαίτερα ενισχυμένος από την εξαγορά τίτλου άλλου life style εντύπου (μετά την κατάρρευση πολυσυζητημένου εκδοτικού συγκροτήματος), να προχωρήσει σε μία ακόμα πετυχημένη  και άκρως ανταγωνιστική προς τον ίδιο επιχειρηματική κίνηση.

Τελικά όπως όλα δείχνουν θα ενισχύσει οικονομικά τον συνάδελφό του (με... μέτρο βέβαια), με αντάλλαγμα τον τίτλο του life style εντύπου. Νομίζω ότι η «εξαγορά» θα προχωρήσει. Ο νεαρός publisher άλλωστε διαθέτει διεθνές οικονομικό back up.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου