Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

... ανασυγκροτημένες ειδήσεις 22/2 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Πέθανε ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει τον θάνατο του δημοσιογράφου και εκδότη της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ», Γρηγόρη Μιχαλόπουλου, ο οποίος «έφυγε» σήμερα σε ηλικία 75 ετών. Ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος γεννήθηκε στην Τρίπολη το 1938. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές πήρε το πτυχίο της Παντείου Σχολής. Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε από την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» το 1965. Στη συνέχεια εργάστηκε στον «ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΡΥΚΑ», ενώ από το 1981 υπήρξε εκδότης της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ». Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τους οικείους του και ενημερώνει ότι η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλλεί τη Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013 στις 11.00 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη.
***
Έξωση σε VFM και Best!
Η Eurobank (Εθνική Τράπεζα) ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα στους υπεύθυνους των εκδόσεων Λυμπέρη πως το κτήριο της εταιρίας στο Κορωπί επωλήθη. Οπότε και πρέπει μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι να αδειάσει. Ήδη φορτηγά γεμίζουν εδώ και μέρες με… τιμαλφή των εκδόσεων, φορτώνονται, τα φορτώνει η τράπεζα για να τα κρατήσει σφραγισμένα σε δικό της χώρο.
***
Ο Γ. Παππάς νέος πρόεδρος
 της Ένωσης Ανταποκριτών
Ξένου Τύπου στη Γερμανία
Ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στο Βερολίνο, Γιώργος Παππάς, εξελέγη στο προεδρείο της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στη Γερμανία VAP. Το εφταμελές προεδρείο εκλέγεται για θητεία ενός έτους. Η Ένωση Ξένου Τύπου - VAP είναι η ιστορικότερη οργάνωση δημοσιογράφων της Γερμανίας. Ιδρύθηκε το 1906 και σήμερα έχει περίπου 400 μέλη-ανταποκριτές από 60 και πλέον χώρες.
***
Η πρώτη τηλεοπτική εκπομπή στην Ελλάδα


Το Αρχείο της ΕΡΤ,  με αφορμή την επέτειο από την πρώτη εκπομπή της Ελληνικής Τηλεόρασης στις 23 Φεβρουαρίου 1966, ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσω των ιστοσελίδων www.ert-archives.gr και www.ert.gr ένα μοναδικό ιστορικό ντοκουμέντο.
Πρόκειται για ένα θέμα από ταινία Επικαίρων, σχετικά με τις πρώτες πειραματικές εκπομπές της τηλεόρασης του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας (ΕΙΡ) λίγο μετά την επίσημη έναρξή τους. Στην ταινία περιλαμβάνονται πλάνα με εικονολήπτες, ειδικευμένους τεχνικούς και άλλους υπαλλήλους του ΕΙΡ να εργάζονται για την αναμετάδοση των πρώτων πειραματικών τηλεοπτικών εκπομπών. Η κάμερα περιηγείται στους χώρους και καταγράφει τον τεχνικό εξοπλισμό των τηλεοπτικών στούντιο, τα οποία στεγάζονταν στο κτήριο του ΟΤΕ στην 3ης Σεπτεμβρίου. Η τηλεπαρουσιάστρια Ελένη Κυπραίου (φωτό) εκφωνεί το πρόγραμμα των εκπομπών, ενώ παρεμβάλλονται εικόνες από αναμεταδότες του τηλεοπτικού σήματος. Επίσης, παρουσιάζονται πλάνα με μέλη οικογένειας που παρακολουθούν το τηλεοπτικό πρόγραμμα από οικιακό δέκτη, καθώς και με πολίτες που δεν διέθεταν τηλεοπτική συσκευή και παρακολουθούν με περιέργεια το νέο Μέσο, συγκεντρωμένοι έξω από προθήκες καταστημάτων ηλεκτρικών ειδών.
---
πηγή: Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου