Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

... συντάκτες της "Ε" και οι επισχεσίες - σωστά; ...

*
Μπάμπης Πολυχρονιάδης
***
*
Όλοι συντάκτες της "Ε" είμαστε...
Έβαλα υποψηφιότητα για εκπρόσωπος της Ελευθεροτυπίας στο Μεικτό της ΕΣΗΕΑ. Όπως γνωρίζετε από χθες, οι υποψηφιότητες δεν έγιναν δεκτές και οι εκλογές αναβλήθηκαν επ’ αόριστον. Και πιστεύω ότι οι επόμενες ημέρες θα έχουν πολύ ενδιαφέρον, καθώς η νομική υπηρεσία της ΕΣΗΕΑ θα πρέπει να γνωμοδοτήσει για κάποια σοβαρά ζητήματα. 

Έχουμε μπροστά μας μια ιδιόμορφη περίπτωση και η Ένωση θα κληθεί να αποφασίσει ποιοι έχουν το δικαίωμα του «εκλέγειν» και του «εκλέγεσθαι» στην Ελευθεροτυπία.

Εγώ, αυτό που αντιλήφθηκα είναι ότι πήγαν να γίνουν εκλογές μόνο με εκείνους τους εργαζόμενούς της που υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις με την εταιρεία «Τρίτη Όψη».

Εμείς που δεν έχουμε καταγγείλει τις συμβάσεις μας με τη ΧΚ Τεγόπουλος και που παραμένουμε σε επίσχεση εργασίας, τι, είμαστε στην «απ’ έξω»; Δεν έχουμε δικαίωμα να ψηφίσουμε; Δεν έχουμε δικαίωμα να εκπροσωπηθούμε ή και να εκπροσωπήσουμε; Δεν παραμένουμε συντάκτες της Ελευθεροτυπίας, όπως άλλωστε λέει η - εν ισχύ - σύμβασή μας με την ιδιοκτήτρια της Ελευθεροτυπίας εταιρεία (ΧΚΤ);

Συνάδελφοι, μην αντιγράφετε τις συμπεριφορές των… «συντρόφων» μας από τη Συντακτών τώρα που πήρε μπροστά το μαγαζάκι…

Επαναλαμβάνω: Συντάκτες στην «Ε» και στην «Κ.Ε.» γράφει στις συμβάσεις μας με τη ΧΚΤ. Ούτε απολυμένοι, ούτε παραιτημένοι. Μόνον απλήρωτοι, γι’ αυτό και σε επίσχεση.

Αν αμφισβητείτε ότι παραμένουμε συνάδελφοί σας στην «Ε», να μας το πείτε!

Ναι, οι εκλογές γίνονται για την ανάδειξη εκπροσώπου στο μέσο, και εν προκειμένω στην Ελευθεροτυπία. Εξ’ όσων γνωρίζω, όμως, η εφημερίδα εξακολουθεί και ανήκει στη ΧΚ Τεγόπουλος και η Τρίτη Όψη είναι απλά εταιρεία που τη διαχειρίζεται για κάποιους μήνες.

Είναι αδιανόητο να γίνουν εκλογές χωρίς εμάς. Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι σα να πριμοδοτεί η ΕΣΗΕΑ τις «ενοικιάσεις» εφημερίδων… Θέλουν προσοχή αυτά τα πράγματα.

Και τέλος πάντων, συνάδελφοι, πού είναι το πρόβλημα να σταλεί μία λίστα ΚΑΙ με τα δικά μας ονόματα για να γίνουν τελικά οι εκλογές; Απλό είναι, γιατί γκρινιάζετε; Εάν δεν είναι απλό, να βγείτε και να μας εξηγήσετε γιατί … Και μετά, εδώ είμαστε, τα ξαναλέμε.

ΥΓ.1: Χαρίλαε, αν θέλεις να βάλεις μπροστά το «κίνημα συνεννόησης» που έλεγες στο χθεσινό σου άρθρο, δώσε εντολή στο λογιστήριο να δοθεί η λίστα με τους εναπομείναντες συντάκτες της ΧΚΤ. Θα είναι μία καλή αρχή για το «κίνημα»… Εκτός και αν είσαι διατεθειμένος να το θυσιάσεις τελικά, προκειμένου να μην αναγνωριστούν οι επισχέσεις μας…

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου