Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

... Χ. Παναγόπουλος - ελεύθερος με εγγύηση ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Περιοριστικοί όροι στον Χρ. Παναγόπουλο 
μετά την απολογία του
για οικονομικές ατασθαλίες στην ΕΡΤ

Μετά την απολογία του για οικονομικές ατασθαλίες στην ΕΡΤ, ο Χρήστος Παναγόπουλος αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή του περιοριστικού όρου της καταβολής εγγύησης ύψους 20.000 ευρώ.

Ο πρώην διευθυντής της ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια της απολογίας του αρνήθηκε τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει προσκομίζοντας έγγραφα που, κατά τους ισχυρισμούς του, αποδεικνύουν ότι οι αποφάσεις του ήταν σύννομες.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση της ΕΡΤ αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, συμβάσεις που δρομολογήθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του Χρ. Παναγόπουλου στην Αγία Παρασκευή. Ανάμεσα σε αυτές, περιλαμβάνονται και δυο συμβάσεις που υπέγραψε η ΕΡΤ με την εταιρεία Backstage για το Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης και για χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής το 2006.Το συμβατικό τίμημα ήταν περί τα 232.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και εκδόθηκε χρηματικό ένταλμα 331.000 ευρώ (συν ΦΠΑ), καθώς είχε προβλεφθεί δυνατότητα απόκλισης του προς τιμολόγηση ποσού κατά 20%, χωρίς όμως να προσδιορίζονται οι προϋποθέσεις εφαρμογής της απόκλισης. Ακόμη, αφορά σε δαπάνη 218.300 ευρώ σε τεχνικούς συμβούλους για μελέτη που δεν παρέδωσαν ποτέ.

Κατηγορίες έχουν απαγγελθεί από τη Δικαιοσύνη και σε άλλα πρόσωπα πρώην στελέχη της ΕΡΤ που είχαν υπογράψει τις επίμαχες συμβάσεις, ενώ οι διώξεις που τους ασκήθηκαν «πάταγαν» σε πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου