Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

... ανασυγκροτημένες ειδήσεις 3/10/2013 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Τη Δευτέρα ο Στ. Ψυχάρης στην ΕΣΗΕΑ
.
Τη Δευτέρα θα πάει στην ΕΣΗΕΑ ο Σταύρος Ψυχάρης για να συζητήσει με το ΔΣ της Ένωσης Συντακτών το σχέδιο για τον ΔΟΛ. Αυτό ειπώθηκε στη σημερινή γενική συνέλευση στο ΔΟΛ στην οποία επικρατούσε παγωμάρα. Νωρίτερα η Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνεται πως ήδη εξαγγέλθηκαν ατομικές συμβάσεις με μειώσεις αποδοχών κατά 30%.

---

Καταργούν
τις τηλεοπτικές άδειες
με άρθρο 6 σειρών!
.
Σε ολοκληρωτικό σβήσιμο της τηλεοπτικής διαπλοκής 23 χρόνων προχωρά η κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε στη Βουλή. Με το άρθρο 43, μέσα σε έξι γραμμές περνάει η κατάργηση των τηλεοπτικών αδειών! Με πρόσχημα τη χορήγηση των ψηφιακών συχνοτήτων σε παρόχους δικτύου, οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί που εξέπεμπαν την 31η Αυγούστου 2013 αναβαπτίζονται σε “νόμιμα” κανάλα που μπορούν πλέον να υπογράφουν νόμιμα συμβάσεις με τους παρόχους δικτύου για την ψηφιακή εκπομπή του σήματος τους. Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση περνά τον σκόπελο των αποφάσεων του ΣτΕ που έκρινε πως η συνεχής παράταση της προσωρινής νομιμότητας είναι πλέον αντισυνταγματική.

---

Προκοπάκης, Ξανθούλης και Ευαγγελάκου
στο ΔΣ της ΝΕΡΙΤ

Ο Γιώργος Προκοπάκης, σύμβουλος επιχειρήσεων, χημικός μηχανικός του ΕΜΠ είναι ο νέος πρόεδρος - διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ ΑΕ. Ο Γ. Προκοπάκης έχει διδάξει σε πανεπιστήμια και έχει διατελέσει σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών και ήταν υποψήφιος με τη "Δράση". Στο ΔΣ της ΝΕΡΙΤ θα συμμετέχουν ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Ξανθούλης και η Κατερίνα Ευαγγελάκου, ενώ έχουν επιλεγεί δύο ακόμη πρόσωπα. Το ΔΣ της ΝΕΡΙΤ από τη στιγμή του διορισμού του θα έχει θητεία διάρκεια ενός χρόνου. Η τοποθέτησή τους θα γίνει άμεσα καθώς εντός της επομένης βδομάδας πραγματοποιείται συνάντηση των νομικών της EBU στην Αθήνα, και η κυβέρνηση επιθυμεί να παρουσιάσει έργο έναντι των δεσμεύσεων που έχει στην ένωση των δημόσιων ευρωπαϊκών ραδιοτηλεοπτικών δικτύων.

---
πηγή: Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου