Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

... "Ε" - "Τρίτη Όψη ΑΕ" αποχωρήσεις ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Η κινητικότητα στη Μίνωος καλά κρατεί...

Είχε αποχωρήσει ο Φ. Συρίγος
... από τους τρεις έχει μείνει ο νεόκοπος εκδότης ...
Τον τίμησε όπως έπρεπε τον Φίλιππο Συρίγο η “Ελευθεροτυπία”. Τετρασέλιδο αφιέρωμα με δηλώσεις, αποχαιρετιστήρια κείμενα, αποκόμματα δημοσιευμάτων. Όλα από το 2003 έως το 2011. Κανένα από το 2013. Κι ας ήταν ένας από τους πρωτεργάτες της “επανεκκίνησης”. Ίσως αυτό δεν είναι άσχετο με το γεγονός ότι ο Φ. Συρίγος είχε αποχωρήσει από την εφημερίδα της Μίνωος, εδώ και καιρό. Το όνομά του είχε απαληφθεί από την ταυτότητα μήνες τώρα. Μάλιστα η αποχώρηση δεν έγινε και με τις καλύτερες συνθήκες. Οι γνωρίζοντες έχουν να λένε για το “στόλισμα” (χαρακτηριστικό γνώρισμά του, άλλωστε) που έκανε συχνά - πυκνά στον Χάρη Οικονομόπουλο. Ίσως και αυτός να είναι ο λόγος που από τις “υπογραφές” που αποχαιρετούσαν τον Φίλιππο απουσίαζε εκείνη του νεόκοπου εκδότη.

Αποχώρησε και ο Κ. Ξηροκώστας

Στο μεταξύ, μια άλλη ηχηρή αποχώρηση έχει προκαλέσει συζητήσεις στη Μίνωος. Προ ημερών ανήγγειλε την αποχώρησή του ένας από τους παλιότερους εργαζόμενους στην “Ε”, (επί σειράν ετών συντάκτης ύλης, αργότερα διευθυντής στο Enet, την εποχή που κατέγραφε ρεκόρ επισκεψιμότητας και πρόσφατα εκτελών χρέη διευθυντή σύνταξης στην “Κυριακάτικη”) Κώστας Ξηροκώστας. Ούτε αυτή η αποχώρηση φαίνεται ότι θα είναι ήρεμη, καθώς τα αφεντικά της Μίνωος αρνούνται να του καταβάλουν τα δεδουλευμένα!

* Τέλος, μια άλλη φημολογούμενη αποχώρηση αποδείχθηκε σκέτη φήμη. Ο οικονομικός διευθυντής Γ. Ντίλης απείλησε με παραίτηση, αλλά δεν ήταν η πρώτη φορά. Και 24 ώρες μετά ήταν ξανά στο γραφείο του...
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου