Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

... ανασυγκροτημένες ειδήσεις 7/10 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Στα όρια η σύγκρουση στο ΔΟΛ
“Καζάνι που βράζει” ο ΔΟΛ εξαιτίας των προτάσεων του Παναγιώτη Κουβουτσάκη. Ο νέος ισχυρός άνδρας στο ΔΟΛ, μπορεί να μην έχει θεσμική θέση, αλλά όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ενισχύει κεφαλαιακά την περίοδο αυτή την εταιρεία και είναι σε θέση να κάνει προτάσεις και σχεδιασμούς για την “εξυγίανσή” της. Οι εισηγήσεις αυτές είναι που σκορπούν πανικό στους εναπομείναντες εργαζόμενους του ΔΟΛ καθώς προτείνονται σκληρές περικοπές και απολύσεις, σε τέτοιο σημείο που σε λίγο καιρό, ο όμιλος θα είναι αγνώριστος. Ο ΔΟΛ κινδυνεύει να χαθεί για να εξοικονομηθούν 3 εκατ. ευρώ, όπως λέγεται χαρακτηριστικά.

Τόσο ο διευθυντής των “Νέων” Χρήστος Μεμής, όσο και ο διευθυντής του “Βήματος”, Αντώνης Καρακούσης είναι κάθετα αντίθετοι με το νέο γύρο επιπλέον απολύσεων. Όμως η ενόχληση είναι μεγαλύτερη για τον τρόπο που αντιμετωπίζει ο Π. Κουβουτσάκης τα στελέχη του οργανισμού. Ήδη αποχώρησε ο Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος ο οποίος είχε αναλάβει την ψηφιακή επέκταση του ΔΟΛ, και αναμένεται η σύγκρουση και με άλλα πρόσωπα στη αναδιάταξη του ΔΟΛ, που επιχειρείται, υπό την επίβλεψη του Σ. Ψυχάρη. Ο ιδιοκτήτης του ΔΟΛ δοκιμάζει συνταγές και αναζητεί λύσεις, ενώ αύριο αναμένεται να πάει στην ΕΣΗΕΑ και να παρουσιάσει το “σχέδιο εξυγίανσης” μετά το νέο κύκλο απολύσεων σε “Νέα” και “Βήμα”.

Η ΕΣΗΕΑ εμφανίζεται διατεθειμένη να προχωρήσει σε απεργία διαρκείας, αν υπάρξει πρόθεση για "μεγάλο όγκο απολύσεων". (σημ. "Α" : στον μικρό όγκο απολύσεων, απλώς αναλωνόμαστε σε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με τον Στ.Ψ.;)...


---

Πόσο κοστίζει η “Δ.Τ.”;
.

Περίπου 300.000 ευρώ (εκτός της μισθοδοσίας, που είναι 3,2 εκατ. ευρώ) στοιχίζει στον Έλληνα φορολογούμενο το μόρφωμα της ΔΤ τους δύο πρώτους μήνες λειτουργίας του, σύμφωνα πάντα με τις δημοσιευμένες αποφάσεις στη Δι@ύγεια.

Οι προμήθειες που δημοσιεύονται αυτές τις ημέρες στο σύστημα διαφάνειας αφορούν ως επί το πλείστον ενοικίαση εξοπλισμού για τρεις μήνες, παρόλο που όλοι όσοι ασχολούνται με το ρεπορτάζ γνωρίζουν ότι αφενός οι προμήθειες αυτές έχουν ήδη γίνει πριν τη δημοσίευση των ΑΔΑ (κάτι που δεν προβλέπεται από το Νόμο) και αφετέρου ότι ακόμα είναι πολλά αυτά που ενώ έχουν παραδοθεί δεν εμφανίζονται στη Δι@ύγεια.

Αναλυτικά στο http://www.thepressproject.gr/

---

Νέα συζήτηση στη Βουλή
για το λουκέτο στην ΕΡΤ
.

Την Τετάρτη εισάγεται στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών με το οποίο κυρώνεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία μπήκε «λουκέτο» στην ΕΡΤ.

Με το νομοσχέδιο θα κυρωθεί η από 10 Ιουνίου 2013 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία επήλθε η τροποποίηση των διατάξεων του άρθρου 14Β του ν.3429/2005 και η οποία δίνει τη δυνατότητα στον κάθε υπουργό της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση ή να κλείσει οργανισμούς και φορείς δικής του αρμοδιότητας.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που έχει γενικό χαρακτήρα, εφαρμόσθηκε αρχικά στην κρατική τηλεόραση, ωστόσο μπορεί να εφαρμοσθεί και σε άλλες περιπτώσεις και ειδικά σε αυτές των ΕΑΣ, ΛΑΡΚΟ και ΕΛΒΟ.

Αναλυτικά στο http://dimosiografoiert.blogspot.gr/


---


Βρήκε στο “Deptocracy”
εθνικολεβέντικη προπαγάνδα
ο κ. Γιώργος Προκοπάκης…

Άδικοι είναι όσοι ισχυρίζονται πως ο πρόεδρος- διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ Γιώργος Προκοπάκης δεν έχει σχέση με την τηλεόραση. Όπως θυμίζει σήμερα στην “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία” έχει γράψει κριτική για το “Debtocracy” στο “Books Journal”, διακρίνοντας στο ντοκιμαντέρ “αφελή εθνικολεβέντικη προπαγάνδα”! Μέσα έπεσε… ο υποψήφιος της "Δράσης"!
---
πηγή: Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

2 σχόλια:

  1. Όταν οι πρόεδροι τηε ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ και της ΕΤΗΠΤΑ καταλάβουν πως οργανώνεται μιά απεργία γιά να πετύχει, στον ΔΟΛ θα έχουν μείνει μόνο διευθυντές, προϊστάμενοι και μερικά σαλιγκάρια! Άιντε με τους γλιμούτσες και τους χωριαγλαμάδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ανώνυμος 10:50 - ... αυτό που έχει τεράστιο ενδιαφέρον είναι ότι η σημερινή συνάντηση - ραντεβού Ψυχάρη, Ενώσεων δεν "ακούστηκε" πουθενά ... γιατί;

      Διαγραφή