Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

... νέες εφημερίδες ...

*
zoornalistas
***
*

... γκρίνιες και ανταγωνισμός
.

ΓΚΡΙΝΙΕΣ και κατήφεια ανάμεσα στους επιτελείς (Xίος και Γουμενίδης) και κυρίως στη διοίκηση της νέας ημερήσιας εφημερίδας Νewsbomb (έντυπη έκδοση του ομώνυμου σάιτ) Κι αυτό γιατί την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας (με την πρωτοσέλιδη συνέντευξη Κασιδιάρη) η εφημερίδα πούλησε πανελλαδικά μόλις 12.240 φύλλα τη στιγμή που είχε τυπώσει περισσότερα από 50.000 φύλλα...

* ΟΙ ΕΠΙΤΕΛΕΙΣ της Νewsbomb αναμένουν να δουν που θα κάτσει η κυκλοφορία τις επόμενες ημέρες και μετά θα λάβουν αποφάσεις σχετικά με τις αλλαγές που έχουν προγραμματίσει. Λέγεται ότι οι διοικούντες θα είναι ευχαριστημένοι με μια μέση κυκλοφορία που θα κυμαίνεται περί τις 5.000 φύλλα ημερησίως. Σημειώνεται ότι η εφημερίδα Espresso (ο..«ανταγωνιστής») την πρώτη ημέρα που κυκλοφόρησε η Νewsbomb, κατά σύμπτωση, είχε μία πτώση της τάξης του 12%.

* ΚΑΠΟΙΟΙ βέβαια δεν ανησυχούν για την κυκλοφορία της Νewsbomb και το τι θα γίνει καθώς το κόστος για την έκδοση είναι σχεδόν μόνο τα εκτυπωτικά. Κι αυτό γιατί το προσωπικό που απασχολείται για το συγκεκριμένο φύλλο μετριέται στα δάχτυλα των δύο χεριών και ο,τιδήποτε άλλο χρειαστεί καλύπτεται από τους «κωπηλάτες» των σάιτ του Γιαννακόπουλου...

* ΕΠΙΜΕΝΕΙ λέει ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης, παρά τις δικαστικές περιπέτειες, να βγάλει την «Εξέλιξη» στα περίπτερα. Στο δημοσιογραφικό δυναμικό της υπό έκδοση εφημερίδας και πολλοι απολυμένοι από τον ΔΟΛ. Η «Εξέλιξη» όπου ήδη έχουν γίνει 60 προσλήψεις, θα συνοδεύεται από το οικονομικό ένθετο «Νέος Επενδυτής» και το περιοδικό «Symbol».

* ΝΕΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ εφημερίδα κυκλοφορεί στα περίπτερα από το περασμένο Σάββατο. Το νέο φύλλο έρχεται από τα παλιά (κυκλοφορούσε επί 40 χρόνια με ιδρυτή τον Νίκο Νικόπουλο) και απευθύνεται στους φίλους της ΑΕΚ. Ο λόγος για την εφημερίδα «Δικέφαλος» που θα κυκλοφορεί κάθε Σάββατο με τιμή 1 ευρώ και 32 σελίδες. Εκδότης είναι ο γιος του Νικόπουλου, Στέφανος, διευθυντής είναι ο Κώστας Καλογράνης και εμπορικός διευθυντής ο Γιάννης Χατζηαγγελής.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου