Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ
οι αθλητικοί δημοσιογράφοι των γραφείων Τύπου

Προς ένταξη στο ΕΤΑΠ – ΜΜΕ οδεύουν οι αθλητικοί δημοσιογράφοι που απασχολούνται σε γραφεία Τύπου αθλητικών οργανισμών και φορέων. Η σχετική τροπολογία, με τη σύμφωνη γνώμη της Διοίκησης του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, αναμένεται να κατατεθεί στα γραφεία των αρμόδιων υπουργών ώστε να ενταχθεί σε σχετικό νομοσχέδιο.
---
Σε διαπραγμάτευση και η Forthnet

Ξανά σε διαπραγματεύσεις η Forthnet με τις τράπεζες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της. Η διοίκησή της έχει καταθέσει στις δανείστριες τράπεζες αναθεωρημένη πρόταση που περιελάμβανε και την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου.
---
Σε ισχύ η προκήρυξη
για το διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ

Στην δημοσίευση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την πλήρωση των θέσεων του Προέδρου του Δ.Σ., του Διευθύνοντος Συμβούλου και των τριών λοιπών μελών του Δ.Σ. της ΕΡΤ προχώρησε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. Η προκήρυξη δημοσιεύεται στο opengov και οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν τις υποψηφιότητές τους ως τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2015. Οι υποψήφιοι πρέπει:

  • Να είναι υπήκοοι κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Όσον αφορά τους υποψηφίους για τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και αυτή του Διευθύνοντος Συμβούλου, να διαθέτουν τίτλους σπουδών πανεπιστημιακής ή τεχνολογικής εκπαίδευσης της ημεδαπής ή ισότιμους της αλλοδαπής είτε να είναι πρόσωπα εγνωσμένου κύρους με αποδεδειγμένη διεθνή αναγνώριση του έργου τους.
  • Όσον αφορά τις θέσεις των υπολοίπων τριών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, να διαθέτουν ειδικές γνώσεις και εμπειρία συναφείς προς το σκοπό και τις αρμοδιότητες της ΕΡΤ Α.Ε., ώστε να μπορούν να συμβάλλουν στην εκπλήρωση του σκοπού της ΕΡΤ Α.Ε. και να είναι εγνωσμένου ηθικού και επαγγελματικού κύρους.
---
Νέοι παίκτες κόντρα στους νυν νταβατζήδες…

Σκληρό power game κυβέρνησης - διαπλοκής. Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ξεκάθαρα πως θα επιτρέψει και σε άλλους επιχειρηματίες να μπουν στην αγορά της τηλεόρασης, ζητώντας από τους υφιστάμενους επιχειρηματίες να βάλουν τα χρήματα που απαιτούνται για να διασώσουν τις εταιρείες τους. Ακούγεται πολύ έντονα πως θα δοθούν άδειες σε νέους παίχτες όπως η Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία απέτυχε οικτρά στην πρώτη της απόπειρα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος -με τη σύμφωνη γνώμη και του ομίλου Βαρδινογιάννη-, αλλά και ο εφοπλιστής Γιάννης Καραγιώργης, ο οποίος αγοράζει ήδη περιφερειακούς σταθμούς.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

3 σχόλια:

  1. Μήπως σε αυτή την τροπολογία να μπούν και οι απασχολούμενοι στις ενημερωτικές ιστοσελίδες; Είναι ευκαιρία αλλά και απόδειξη για το ποιοί επι τέλους θέλουν ή δεν θέλουν την ένταξη στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή