Κυριακή 3 Μαΐου 2015

... συνδικαλιστών επιφανών Ταμειακά δρώμενα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Σόμπολος - Γκανάς 1-0
(απ’ τ’αποδυτήρια)


email αναγνώστη

Όσα φέρν’ η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος. Δε χρειάστηκε να τρέξει πολύ νερό στ’ αυλάκι για να φανεί τι κρύβεται κάτω από τη μάσκα ενός "πολλά βαρύ" συνδικαλιστή. Και πόσες διαφορές αναδείχθηκαν ανάμεσα στον τέως και το νυν αντιπρόεδρο του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ!

Ο Σόμπολος, μάχιμος δημοσιογράφος με ξεκάθαρη άποψη, αποχωρούσε τελευταίος από τις «δύσκολες» συνεδριάσεις του ΔΣ του ΕΤΑΠ ΜΜΕ. Παραμένουν ενδεικτικές η στάση του και η αρνητική θέση του στα συμβούλια του ΕΤΑΠ ΜΜΕ που «έστειλαν» τις παροχές υγείας της Β΄, Γ΄ και Δ΄ διεύθυνσης στον ΕΟΠΥΥ. Ακόμη και όταν απουσίαζε ο τότε πρόεδρος, επικαλούμενος λόγους υγείας, τον αντικαθιστούσε ως όφειλε και ολοκλήρωνε τις συνεδριάσεις, τις οποίες συνέβαινε να παρακολουθούν μέλη από όλες τις συνδικαλιστικές ενώσεις των ΜΜΕ και εξέφραζαν την αντίθεσή τους στις εντολές του Υπουργείου. Όσο για τη γενικότερη συμπεριφορά του, λέγεται από γνωρίζοντες ότι είχε την άνεση να σηκώνει το τηλέφωνο και να συνομιλεί με εκδότες -μικρούς και μεγάλους-, με υπουργούς, πρωθυπουργούς και προέδρους δημοκρατίας.

Ο Γκανάς, στην πρώτη δυσκολία έδειξε το μέγεθος (small) του συνδικαλιστή. Ίσως η πολλή ενασχόληση σε κλειστούς χώρους τον κάνει να δείχνει και αγοραφοβικός. Στις πρόσφατες συνεδριάσεις του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ για την τοποθέτηση μέρους των διαθεσίμων στην "Τράπεζα της Ελλάδος - Ευρωσύστημα", φανέρωσε επικίνδυνες αδυναμίες. Στην πρώτη συνεδρίαση και ενώ γνώριζε ότι θα γινόταν παρέμβαση από εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργάνων με την άδεια της Προέδρου του ΔΣ, εκείνος προτίμησε να φύγει άρον-άρον και να μην ακούσει τους συναδέλφους του συνδικαλιστές. Στη δεύτερη δε συνεδρίαση (τι να ψήφισε άραγε;) όταν και πάλι έγινε παρέμβαση από μέλη συνδικαλιστικών ενώσεων, ήταν ο πρώτος που πήρε το τσαντάκι του και επιχείρησε να φύγει και να εγκαταλείψει -όπως οι ποντικοί το καράβι στα δύσκολα- την πρόεδρο και τα άλλα μέλη του ΔΣ. Θα δούμε και στο μέλλον αν αυτή η συμπεριφορά τον χαρακτηρίζει ή είναι συμπτωματική. Δεν είναι τυχαίο αυτό που κυκλοφορεί, ότι ξεροσταλιάζει σαν τον Χατζηαβάτη έξω από πόρτες γραφείων εκδοτών ή έξω από καφέ που συχνάζουν για να τους υποβάλλει την υποτέλειά του ("δούλος σας άρχοντά μου, διατάξτε με"). Με όλα αυτά πάντως συντηρεί τη ματαιοδοξία του.

Ο καιρός θα δείξει αν η φημολογούμενη «επιλογή» της ΕΣΗΕΑ, να του παραχωρήσει τα σκήπτρα του ΕΔΟΕΑΠ και του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, για να φέρει σε πέρας την εκχώρηση των υπολοίπων διευθύνσεων -εκτός της Α΄ (ΤΣΠΕΑΘ)- στο ΙΚΑ για να σωθεί ο ΕΔΟΕΑΠ, θα αποδειχθεί.

Άλλωστε είναι γνωστά τα κροκοδείλια δάκρυα που έχυσε με ανακοίνωσή του μέσω ΠΟΕΠΤΥΜ (29/9/2014) στο μνημόσυνο της ένταξης των παροχών υγείας της Β΄, Γ΄ και Δ΄ διεύθυνσης του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου