Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2016

... αιχμές - τι άλλο; Τηλεοπτικές άδειες και Mega ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


@ Οδεύουμε στην τελική ευθεία για τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών.

@ Η κυβέρνηση πέρασε τον πρώτο “σκόπελο” με τα ασφαλιστικά μέτρα που απέρριψε το ΣτΕ. Και οδεύει προς τη σύνταξη της λίστας με μόνο ζήτημα την έντονη διαμαρτυρία του Μανώλη Καψή για λογαριασμό του MEGA για έγγραφα που δεν έγιναν δεκτά.

@ Με αγωνία αναμένεται, επί του θέματος, η απάντηση της Grant Thornton και της ΓΓΕΕ.

@ Στα αξιοσημείωτα είναι πως στο πρώτο ιδιωτικό κανάλι που ιδρύθηκε στη χώρα, δεν υπάρχει διευθύνων σύμβουλος να εκπροσωπήσει την εταιρεία, οπότε το ρόλο αυτό έχει αναλάβει ο διευθυντής ειδήσεων, αδελφός του πρώην υπουργού επικρατείας.

@ Ο Παντελής Καψής, επί θητείας του, στην κυβέρνηση Παπαδήμου, δεν κατάφερε να ξεκινήσει τη διαδικασία για τη χορήγηση των αδειών, ενώ στα απομεινάρια της ΕΡΤ έφτιαξε το μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ.

@ Η ΝΕΡΙΤ διακρίθηκε για τη λογοκρισία της, επί της ομιλίας Αλέξη Τσίπρα και για την “αυθόρμητη” συνέντευξη Σαμαρά.

@ Χωρίς αποτέλεσμα και η τελευταία συνάντηση ανώτατων στελεχών του MEGA με τις τράπεζες.

@ Το αίτημα για την αποδέσμευση των εταιρικών λογαριασμών της Τηλέτυπος και της αναχρηματοδότησης του δανείου δεν έγινε δεκτό, με δεδομένα τα προβλήματα των μετόχων του και καθώς είναι πολύ πιθανό να μην μπορέσει ο σταθμός να λάβει μέρος στη δημοπρασία.

@ Ο Σταύρος Ψυχάρης μέσω του «Βήματος» κατήγγειλε την περασμένη βδομάδα την κυβέρνηση πως θέλει να κλείσει το MEGA, αλλά τη στρόφιγγα της χρηματοδότησης την έχουν κλείσει εδώ και καιρό οι ίδιοι οι μέτοχοί του.

@ Δεν είναι όμως όλα ρόδινα για την κυβέρνηση. Για όσους λάβουν άδεια, υπάρχει και θα υπάρχει το ζήτημα της απόδειξης προέλευσης των κεφαλαίων τους, και φυσικά η επαναλειτουργία του ΕΣΡ.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου