Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

... η πρεμούρα του υπουργείου και τα επαγγελματικά ταμεία ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Σχόλιο "Α" : ... θα μου πείτε "κι εμάς στα ΜΜΕ τις μας κόφτει;" ... σωστό κι αυτό ... αν όμως έχετε παρατηρήσει τις τελευταίες κινήσεις των "ομάδων εργασίας", τα περί διαγραμμάτου υπονοούμενα, όλων όσοι κόπτονται για να σώσουν, να σωθούν και να μακροημερεύσουν - και φυσικά τις ημερομηνίες ... ε, τότε κάτι θα σας βάλει σε σκέψεις ... δεν μπορεί... δεν μπορεί ...
Επαγγελματικό ταμείο
αντί για επικουρικό
εξετάζει το υπ. Εργασίας




Το υπ. Εργασίας φέρεται να έχει ζητήσει εξουσιοδότηση από τους φορείς ώστε να συζητηθεί το θέμα με τους δανειστές

Τη δημιουργία επαγγελματικών ταμείων για τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες προωθεί το υπουργείο Εργασίας, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να αμβλύνει τις αντιδράσεις των εκπροσώπων των αυτοαπασχολούμενων, στις προωθούμενες αυξήσεις εισφορών.

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των γιατρών, φαρμακοποιών, δικηγόρων, συμβολαιογράφων και μηχανικών καλούνται μέχρι και τα τέλη Αυγούστου να εξετάσουν το ενδεχόμενο εξαίρεσης των Ταμείων Εφάπαξ ή ακόμη και επικούρισης των αυτοαπασχολούμενων από την ένταξή τους στο (ΕΤΕΑΕΠ όπως μετονομάζεται το ΕΤΕΑ) και τη μετατροπή τους σε Επαγγελματικό Ταμείο.

Στην πραγματικότητα, η πρόταση αυτή δεν είναι νέα, σύμφωνα με την «Καθημερινή», αφού ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, την είχε επαναφέρει προκειμένου να κατευνάσει τα πνεύματα και τις αντιδράσεις των εκπροσώπων των αυτοαπασχολούμενων.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου