Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

... ΜΜΕ δάνεια - οι Τράπεζες οφείλουν εξηγήσεις ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Φταίει ο Ψυχάρης
και όχι οι τράπεζες που δάνειζαν
έναν ηλικιωμένο με βεβαρημένη υγεία;


Με εξαίρεση τα κουτσομπολιά, τις μπηχτές και τις κόντρες μεταξύ των καναλαρχών… Από την έως τώρα εμφάνιση των μιντιαρχών στην Επιτροπή της Βουλής… Δεν μάθαμε ως πολίτες κάτι που δεν γνωρίζαμε μέχρι τώρα!

Αντίθετα ισχυροποιήθηκε η πεποίθηση των περισσότερων για τον τρόπο που δάνειζαν οι τράπεζες τα ΜΜΕ. Αναμφισβήτητα υπήρχε και προκύπτει η προνομιακή μεταχείριση και η ροή άφθονου χρήματος στα media, χωρίς καμία εγγύηση και χωρίς κανέναν έλεγχο!

Κατά συνέπεια το ερώτημα παραμένει – πέρα από τη σκοπιμότητα την κλήσης των μιντιαρχών στην Επιτροπή, «Η ευθύνη είναι σε αυτούς που τα έπαιρναν ή σε αυτούς που έδιναν τα δάνεια»;

Διότι σε πρώτη φάση αυτό αφορά τον ελληνικό λαό… Οι τράπεζες έδιναν τα δάνεια με τους όρους που τα έδιναν… Αυτές πλήρωσε και πληρώνει ο ελληνικός λαός! Άρα αυτές οφείλουν εξηγήσεις και άρα αυτές είναι υπόλογες!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα: πώς είναι δυνατόν οι τράπεζες να δανειοδοτούν έναν επιχειρηματία όπως ο Σταύρος Ψυχάρης στην ηλικία που είναι και με την κλονισμένη υγεία που έχει; Αυτό είναι το ερώτημα και όχι γιατί ο Σταύρος Ψυχάρης έπαιρνε τα δάνεια! Σε δεύτερο επίπεδο ενδιαφέρει τι έκανε τα δάνεια που έπαιρνε ο Σταύρος Ψυχάρης. Αλλά και σε αυτό η ευθύνη πάλι βαραίνει τις τράπεζες… Αν δηλαδή έδιναν δάνεια στην επιχείρηση κι αυτός τα έκανε βίλες! Αυτό είπαμε όμως είναι το δεύτερο επίπεδο και όχι το πρώτο και το βασικό που θέλει να μάθει ο ελληνικός λαός!
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου