Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 10/8 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Δεσμεύεται η περιουσία του Γ. Αλαφούζου

Τη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Γιάννη Αλαφούζου διέταξε νωρίτερα σήμερα το Κέντρο Ελέγχου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες. Η εντολή εστάλη ήδη στα τραπεζικά ιδρύματα κατά τις ίδιες πηγές. Αιτία του μέτρου ήταν το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει καταρχάς ποσά λίγο πάνω από τα 50 εκατομμύρια ευρώ για τις χρήσεις από το 2000 ως το 2012.
---
Καταβολή επιδόματος στο Mega

Επανάληψη της τρίμηνης ελεημοσύνης. Ανακοίνωση του καναλιού με την οποία ειδοποιήθηκαν οι εργαζόμενοι:

"Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα το απόγευμα θα αρχίσει η καταβολή του επιδόματος αδείας.Τα ποσά θα εμφανισθούν στους λογαριασμούς μισθοδοσίας από αύριο Τετάρτη έως και την Πέμπτη".
---
…και «ΤΑ ΝΕΑ»
κατά του νεοφιλελευθερισμού

Ο Κυριάκος το ξέρει;

Ότι ο νεοφιλελευθερισμός φταίει για το Brexit στη Μεγάλη Βρετανία και για την απήχηση της υποψηφιότητας Τραμπ στις ΗΠΑ… Είσαι προετοιμασμένος να το διαβάσεις στην «ΑΥΓΗ»… Όχι όμως και στα «ΝΕΑ»!
---
Οι κυκλοφορίες της “Καθημερινής”

Πρώτη σε κυκλοφορία και σταθερά στην πρώτη θέση είναι η “Καθημερινή” με κυκλοφορία άνω των 15.000 φύλλων, χωρίς να συνυπολογίζονται οι συνδρομητές, όπως προκύπτει από τις ενδεικτικές κυκλοφορίες της Παρασκευής όλου του Ιουλίου και του Ιουνίου. Το Σαββατιάτικο φύλλο πουλάει περίπου 17 χιλιάδες φύλλα και το κυριακάτικο, με την προσφορά της Disney κυμαίνεται μεταξύ 72 χιλιάδων φύλλων και 82 χιλιάδων φύλλων.
---
90 άτομα έχει το Κανάλι της Βουλής

Παραμένει η επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού από τη λειτουργία του Καναλιού της Βουλής. Το ετήσιο κόστος λειτουργίας μειώθηκε στο 1,4 εκατ. ευρώ, ωστόσο παραμένει υψηλό για έναν σταθμό που έχει ως αποστολή του τη μετάδοση των συνεδριάσεων, διαθέτοντας… 90 εργαζόμενους. Νέος συντονιστής του τηλεοπτικού και του ραδιοφωνικού σταθμού της Βουλής, που δεν λειτουργεί, ορίστηκε ο Κώστας Χαλβατζάκης, ο οποίος εργαζόταν ως γενικός διευθυντής Περιεχομένου της ΕΡΤ. Τα κόμματα επιμένουν στη διατήρηση του καναλιού, για το οποίο δεν υπάρχει λογοδοσία, αφού δεν συντάσσεται ισολογισμός, καθώς το κανάλι δεν διαθέτει εταιρική υπόσταση. Ο σταθμός διαθέτει και δημοσιογράφους, διότι παράγει και ενημερωτικές εκπομπές συζητήσεων με βουλευτές κ.ά. Η λογική λύση, θα ήταν να ενταχθεί στην ΕΡΤ και να έχει αποκλειστικό αντικείμενο τη μετάδοση των συζητήσεων της Βουλής, χωρίς επιβάρυνση του προϋπολογισμού, όμως δεν βρίσκει έδαφος…
---
Μαθήματα επικοινωνίας στη ΝΔ…

Τη νέα συντονιστική του ομάδα θα παρουσιάσει ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το πολιτικό ρεπορτάζ των ημερών. Το ενδιαφέρον στις ανακατατάξεις εντός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πως επιλέχθηκαν πολλά στελέχη του μηχανισμού του προέδρου για ταχύρυθμη εκπαίδευση στην επικοινωνία. Τα μαθήματα επικοινωνιακής συμπεριφοράς και τακτικής έχουν αναλάβει ο επικοινωνιολόγος Τάκης Θεοδωρικάκος και ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαπαναγιώτου.
---
Το ΙΑΒ Hellas
με ρόλο στο Μητρώο Online Μέσων

Ρόλο στη νέα τάξη πραγμάτων που διαμορφώνεται στα online media θέλει να έχει το ΙΑΒ Hellas, στο οποίο μετέχουν όλοι οι φορείς της αγοράς των Μέσων. Ο πρόεδρος του ΙΑΒ Σπύρος Παπαγεωργίου είχε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο, στην οποία συζητήθηκαν οι τελευταίες κυβερνητικές πρωτοβουλίες για το Μητρώο Ψηφιακών Μέσων και την πλατφόρμα αυτοματοποίησης της αγοράς διαφημιστικού χρόνου.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου