Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 2/8 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η ΕΡΑ Σπορ δεν πάει Ρίο!

Η ΕΡΑ Σπορ, το κάποτε πρώτο αθλητικό ραδιόφωνο και το μοναδικό της κατηγορίας με πανελλαδική εμβέλεια, δεν πάει Ρίο! Οι όποιες μεταδόσεις και εκπομπές θα γίνονται από τα στούντιο της Αγίας Παρασκευής και πιθανόν – τουλάχιστον από όσα γνωρίζουμε ως τώρα – χωρίς την υποστήριξη των απεσταλμένων τής δημόσιας τηλεόρασης που, αν κρίνουμε από προηγούμενες μεταδόσεις, δεν το συνηθίζουν και ούτε κάποιος από το κανάλι τούς το επιβάλλει.
---
Καλή αρχή…

Αγωγές και για σχόλια στο twitter! Εκδικάστηκε η πρώτη αγωγή για σχόλια που μεταδόθηκαν μέσω του twitter και το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση ύψους 20.000 ευρώ. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, και το twitter αποτελεί προέκταση των ιστολογίων που έχουν τον χαρακτήρα του «Μέσου Ενημέρωσης» και μέσω της αλληλοεπίδρασης γίνεται προσβολή της προσωπικότητας.
---
Νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής
των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ

Νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής – Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ Α.Ε., τοποθετήθηκε ο Αναστάσιος Συμεωνίδης.
---
Ανοιχτό θέμα το 1,5%
για τον ελληνικό κινηματογράφο!

Μπορεί σύμφωνα με τον νόμο να παραμένει η υποχρέωση των τηλεοπτικών σταθμών για την ενίσχυση του ελληνικού κινηματογράφου με ποσοστό 1,5% επί του τζίρου τους, στην πράξη όμως η ρύθμιση δεν εφαρμόζεται. Το ζήτημα επανέρχεται στην επικαιρότητα εν μέσω της τηλεοπτικής αδειοδότησης αλλά και του διαχειριστικού ελέγχου που αποφασίστηκε από τη νέα διοίκηση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.
---

Ο Κ. Χαλβατζάκης στο Κανάλι της Βουλής

Ο πρώην γενικός διευθυντής ενημέρωσης της ΕΡΤ, Κώστας Χαλβατζάκης αναλαμβάνει συντονιστής του τηλεοπτικού και του ραδιοφωνικού προγράμματος του Καναλιού της Βουλής. Τόσο η Βουλή όσο και η κυβέρνηση εμφανίζονται αποφασισμένη να συνεχίσουν τη λειτουργία του τηλεοπτικού προγράμματος παρά την επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού και παρά την ανομοιογένειά του, το οποίο στηρίζεται κυρίως σε ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ.
---
Φάμελλος: Ο Ψυχάρης άλλαξε άποψη
και θέλει να παραστεί στην Εξεταστική

Ο Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ, Σωκράτης Φάμελλος, ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής για το αίτημα που διατύπωσε, εγγράφως, ο Σταύρος Ψυχάρης προκειμένου να μην προσέλθει για να καταθέσει, επικαλούμενος πρόβλημα υγείας.

Ωστόσο ο κ. Φάμελλος επισήμανε ότι λίγη ώρα πριν αρχίσει τις εργασίες της η επιτροπή, ενημερώθηκε τηλεφωνικά από άνθρωπο που συστήθηκε ως συνεργάτης του Ψυχάρη, πως τελικά θα ήθελε να παραστεί και να απαντήσει στις ερωτήσεις των εκπροσώπων των κομμάτων.
---
Καυτές συναντήσεις για τις άδειες

Ραντεβού που κάνουν αίσθηση. Όλοι μιλάνε με όλους. Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν συναντήσεις σε ανώτατο επίπεδο μεταξύ ιδιοκτήτη ενός από τους πιο παλιούς τηλεοπτικούς σταθμούς και ισχυρού επιχειρηματία που εμφανίζεται φουριόζος να μπει στην αγορά. Αλλά και νεόκοπος ιδιοκτήτης είδε κάποιον από τους νέους που διεκδικούν άδεια. Οι συναντήσεις μεταξύ των ενδιαφερόμενων δίνουν και παίρνουν, ενώ όλα δείχνουν πως και η Dimera του Ιβάν Σαββίδη θα λάβει μέρος στη δημοπρασία.
---
ΕΔΟΕΑΠ - αντί συνέλευσης έγινε συζήτηση...

Δεν έγινε δυνατόν να υπάρξει απαρτία στη σημερινή τρίτη γενική συνέλευση του ΝΠΙΔ ΕΔΟΕΑΠ και ως εκ τούτου όσοι πήγαν αναλώθηκαν σε συζητήσεις σχετικές με το μέλλον του Ταμείου...
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου