Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018

Ένοχος ο Γιάννης Κουρτάκης για συκοφαντική δυσφήμηση...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

...σε βάρος του εφοπλιστή Νικόλα Πατέρα

Ένοχο έκρινε το Τριμελές Εφετείο Αθηνών τον εκδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά», Γιάννη Κουρτάκη, για συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδορκία σε βάρος του εφοπλιστή Νικόλα Πατέρα, καταδικάζοντάς τον σε ποινή φυλάκισης κατά συγχώνευση 18 μηνών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.


Στο επίκεντρο της δικαστικής απόφασης, και μετά από ακροαματική διαδικασία που ξεκίνησε στα τέλη του 2017, βρέθηκαν δημοσιεύματα της στήλης «Πολιτικός Καφές» της εβδομαδιαίας εφημερίδας, στα οποία ο Γιάννης Κουρτάκης κατηγορούσε τον εφοπλιστή Πατέρα (τον αποκαλούσε «μικροεφοπλιστή») για διαπλεκόμενες σχέσεις με τον πρώην προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο.

Πέρυσι στα μέσα Μαΐου το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, είχε καταδικάσει τον Γιάννη Κουρτάκη σε φυλάκιση 3 ετών και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων. Τότε ο Νικόλας Πατέρας, ύστερα από πέντε μηνύσεις κατά του εκδότη των Παραπολιτικών, είχε παρουσιαστεί αυτοπροσώπως στο δικαστήριο για να καταθέσει (δείτε ΕΔΩ πως είχε αντιδράσει ο Γιάννης Κουρτάκης).
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου