Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018

Τα ΜΜΕ της ΝΔ γράφουν ή μεταδίδουν όλα τα ίδια...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Πώς η ΝΔ έλυσε το επικοινωνιακό πρόβλημα


… παράγοντας μόνη της
την δημοσιογραφική ύλη
για τις ανάγκες των Μέσων
(παραδείγματα)

Τελικά, η ΝΔ έλυσε το επικοινωνιακό της πρόβλημα με έναν πολύ απλό τρόπο: κατήργησε το ρεπορτάζ του κόμματος της! Για την ακρίβεια το αντικατέστησε παράγοντας μόνη της την απαραίτητη δημοσιογραφική ύλη για τις καθημερινές ανάγκες των Μέσων και στη συνέχεια τη μοιράζει έτοιμη και ζεστή (όπως τη βγάζει από το φούρνο) στα φιλικά της ΜΜΕ, με αποτέλεσμα να γράφουν όλοι τα ίδια ή να μεταδίδουν όλοι τα ίδια! Οχι μόνο από τη μια εφημερίδα στην άλλη ή από το ένα Μέσο στο άλλο, αλλά ακόμη και στο ίδιο Μέσο ή στην ίδια εφημερίδα!

Αφού παρατηρείται το φαινόμενο αρθρογράφοι της ίδιας εφημερίδας ή σχολιαστές του ίδιου Μέσου, να ασχολούνται με το ίδιο θέμα, για παράδειγμα το Σκοπιανό, και να παπαγαλίζουν τις ίδιες φράσεις κλειδιά, του τύπου "Η μη λύση είναι καλύτερη από μια κακή λύση. Δόγμα που όπως πληροφορούν το κοινό τους τηρούσαν με ευλάβεια όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Επίσης το άλλο φαινόμενο είναι ο συντονισμός αρθρογράφων και εφημερίδων με στόχο ένα συγκεκριμένο θέμα: για παράδειγμα, αν τα «ρεπό» του Καμμένου θα τα κάνει το ΚΙΝΑΛ της Φώφης… με αποτέλεσμα – πάλι, να διαπιστώνεται το φαινόμενο δυο αρθρογράφοι διαφορετικών εφημερίδων, αλλά της ίδιας συνομοταξίας και ιδιοκτησίας, να λιθοβολούν συντονισμένα σήμερα τη Φώφη, εχθές τον Σταύρο, αύριο κάποιον άλλον!

Βεβαίως για να μη δημιουργηθούν παρεξηγήσεις οι διαπιστευμένοι συντάκτες των Μέσων που έχουν επιφορτιστεί με το να καλύπτουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παραμένουν στα πόστα τους… Αλλά επειδή ο κύριος όγκος της δουλειάς έχει ανατεθεί σε συγκεκριμένους αρθρογράφους τριών ή τεσσάρων εφημερίδων (φιλικών προς τη ΝΔ) και αντίστοιχους σχολιαστές των άλλων Μεσων, οι υπόλοιποι περιορίζονται στο να μεταδίδουν, γραπτώς ή ηλεκτρονικώς τα δελτία Τύπου του κόμματος!

Τέλος, μπορεί να μην έχει ξεκινήσει ακόμη η συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου των τομεαρχών της ΝΔ όπου θα μιλήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και είναι προγραμματισμένη για σήμερα το μεσημέρι, ωστόσο γνωρίζουμε από τώρα τι θα πει για το ζήτημα της διαπραγμάτευσης με τα Σκόπια, επειδή ακριβώς έχει κυκλοφορήσει η γραμμή μέσω των συγκεκριμένων δημοσιογράφων – αρθρογράφων: θα κατηγορήσει λοιπόν τον Τσίπρα για έλλειψη ενημέρωσης και θα ξεκαθαρίσει πως η ΝΔ δεν θα δεχθεί λύση, αν δεν είναι ενιαία, άμεση και οριστική… «Είναι αδιανόητο» θα πει ο πρόεδρος του κόμματος «Να υπάρξει οποιαδήποτε προσέγγιση των Σκοπίων στους ευρώ ατλαντικούς θεσμούς χωρίς να προηγηθεί οριστική και ενιαία λύση που να ικανοποιεί όλες τις διαχρονικές προϋποθέσεις που έχει θέσει η Ελλάδα».

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου