Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

... "Ελευθεροτυπία" - 26 ημέρες απεργία !!!

*
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
στην "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"
***
*
5 μήνες απλήρωτοι,
26 ημέρες απεργοί,
πάντα με ψηλά το κεφάλι
*
800 εργαζόμενοι στη Χ.Κ. Τεγόπουλος και στην Φωτοεκδοτική Α.Ε. βρισκόμαστε στον 6ο μήνα χωρίς μισθό. Κάνοντας υπομονή, εξακολουθούσαμε να εκδίδουμε την εφημερίδα απλήρωτοι, για πέντε μήνες. Γνωρίζοντας ότι το περιβόητο δάνειο αν δινόταν θα συνοδευόταν από μείωση του μισθολογικού κόστους κατά 50%, δηλαδή μαζικές απολύσεις. Από τότε 100 συνάδελφοί μας έχουν εξαναγκαστεί σε αποχώρηση, χωρίς αποζημίωση.

Από τις 22 Δεκεμβρίου βρισκόμαστε σε επαναλαμβανόμενες απεργίες, απαιτώντας τα δεδουλευμένα, τις θέσεις εργασίας, πλήρεις αποζημιώσεις και μια ειλικρινή απάντηση για τα οικονομικά στοιχεία και τις προθέσεις της Χ.Κ. Τεγόπουλος. Μόνη απάντηση οι συνεχείς καθυστερήσεις και εμπαιγμοί, με αποκορύφωμα την αιφνιδιαστική προσφυγή στο άρθρο 99. Ενώ η εκδότρια, εν μέσω απειλών για πτώχευση, μας καθησύχαζε ότι "δεν προτίθεμαι να αμφισβητήσω τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις των συντακτών και εργαζομένων σε καμία περίπτωση", κινούνταν μεθοδικά στην αντίθετη κατεύθυνση. Όπως κυνικά δήλωσαν οι δικηγόροι της στο δικαστήριο, "το άρθρο 99 δεν έχει νόημα αν εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι" !

Η ελληνική Δικαιοσύνη, επιβεβαιώνοντας ότι την εποχή του Μνημονίου "νόμος είναι το συμφέρον του εργοδότη",  έκανε δεκτό το αίτημα της εταιρείας, σε μια πρωτοφανή αντεργατική απόφαση.

Όλα συνεχίζονται σε ένα θολό τοπίο, με την ανεργία και την εργοδοτική τρομοκρατία να κορυφώνονται, αλλά και την αντίσταση να εντείνεται.

Στο πλευρό των 400 εργατών της "Ελληνικής Χαλυβουργίας", που βρίσκονται στην 77η ημέρα απεργίας, στο πλευρό των 400 απλήρωτων του ΑΛΤΕΡ, που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, στο πλευρό χιλιάδων συναδέλφων σε ιδιωτικά και δημόσια ΜΜΕ που αγωνίζονται ενάντια σε απολύσεις, περικοπές και ατομικές συμβάσεις, στο πλευρό όλων όσοι παλεύουν για τα αυτονόητα - το ψωμί, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια - συνεχίζουμε με αλληλεγγύη, ενότητα και αγώνα.

* Αυτοί με το "άρθρο 99", εμείς με το 99% της κοινωνίας

* Η έμπρακτη αλληλεγγύη σας είναι ευπρόσδεκτη,
   όχι σε χρήματα αλλά σε είδος

* Ενωμένοι θα νικήσουμε !

Πρωτοβουλία Εργαζομένων ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου